Colaborare sigură cu SOLIDWORKS Design

Lucrați cu parteneri externi, folosind date SOLIDWORKS partajate, fără transferuri tradiționale prin export și import.

Colaborarea și SOLIDWORKS Design

Majoritatea companiilor au nevoie să colaboreze cu părți terțe, implicate în procesul de dezvoltare a produselor.

Colaborarea între companii în SOLIDWORKS Design simplifică întregul proces.

Mai exact, permite utilizatorilor să lucreze direct cu partenerii și furnizorii externi SOLIDWORKS, chiar din mediul de proiectare.

În loc să se bazeze pe transferuri manuale de fișiere sau pe configurări mai complexe, utilizatorii pot:
  • crea o sarcină,
  • partaja datele necesare, cu acces controlat,
  • colabora cu utilizatorii externi, care își folosesc propria licență SOLIDWORKS eligibilă.

Utilizatorii SOLIDWORKS pot să partajeze date cu alți utilizatori SOLIDWORKS externi, care nu se află în același tenant, direct din SOLIDWORKS, prin simpla creare a unei sarcini.

Un nou flux de lucru

Noul flux de lucru pentru utilizarea instrumentelor de colaborare și gestionare a datelor din cloud e oferit de SOLIDWORKS, pe platforma 3DEXPERIENCE.

Pentru a beneficia de el, inițial, administratorul trebuie să acorde permisiunea necesară.

În acest sens, va accesa tabloul de bord Platform Management, deschizând fila Members.

Ulterior, va selecta Configure Member Options, activând opțiunea „Allow platform members to invite external users” din secțiunea Invitations from Members.

Partajarea conținutului

Pentru a începe să partajați conținut, accesați Create New Task.

După, introduceți titlul și descrierea sarcinii.

Faceți click pe „Invite user to platform” și introduceți adresa de e–mail a utilizatorului.

Selectați Collaborative Space, în care membrul extern poate crea date noi, având drepturi de autor limitate.

La final, adăugați conținutul pe care doriți să îl partajați în secțiunea Attachment Link.

Puteți atașa orice piesă, ansamblu sau subansamblu al modelului pe care doriți să îl partajați cu membrul extern. Trebuie doar să introduceți numele piesei sau al ansamblului.

Alternativ, aveți posibilitatea de a utiliza funcția drag and drop, direct din arborele de proiectare SOLIDWORKS FeatureManager, ținând apăsată tasta Alt.

Detalii demne de reținut

În cazul în care administratorul nu a activat opțiunea de invitare a utilizatorilor externi, veți primi o notificare prin care vi se va solicita să contactați administratorul.

De asemenea, pentru cei care nu au mai creat sarcini, opțiunea Create New Task este disponibilă în fila Lifecycle and Collaboration.

Dacă fila nu este vizibilă, faceți click dreapta pe SOLIDWORKS CommandManager. Ulterior, accesați Tabs și activați Lifecycle and Collaboration.

Manage Access

În continuare, selectați Manage Access.

Puteți utiliza permisiunile deja definite pentru Collaborative Space sau puteți aplica drepturi de acces personalizate pentru utilizatorul desemnat.

În cazul accesului personalizat, specificați dacă materialul partajat este disponibil For Edit (pentru editare) sau Read-only (doar pentru citire).

După configurarea permisiunilor, e necesar să faceți click pe Create.

La crearea cu succes a sarcinii, o notificare cu link-ul Open in Collaborative Tasks va fi vizibilă.

Faceți click pe link pentru a deschide direct sarcina nou creată în Collaborative Tasks.

O invitație pe e-mail

Partenerul extern va primi o invitație prin e-mail, cu instrucțiuni pentru accesarea mediului partajat.

După autentificare, va putea accesa sarcina atribuită și conținutul partajat pe platforma companiei care a trimis invitația, utilizând propria licență SOLIDWORKS eligibilă.

Dacă lucrează deja în SOLIDWORKS, partenerul extern va vedea, de asemenea, direct în aplicație, notificarea privind sarcina.

Deschiderea modelului partajat

Atunci când colaboratorul extern deschide modelul partajat, poate să:

  • îl analizeze,
  • adauge comentarii,
  • efectueze modificări (dacă are drepturi de editare),
  • adauge atașamente la sarcină,
  • actualizeze starea sarcinii (In Work sau Complete).
După efectuarea modificărilor, designul actualizat e salvat direct în mediul partajat

Odată ce sarcina este marcată ca fiind Complete, utilizatorul inițial va primi o notificare.

Implicit, va putea:

  • deschide sarcina din SOLIDWORKS,
  • verifica actualizările,
  • utiliza opțiunea Reload from Server (pentru a încărca cele mai recente modificări în ansamblu).

Revocarea accesului unui colaborator extern

Dacă e nevoie de revocarea accesului unui colaborator extern, pentru că acesta a părăsit compania sau nu mai e implicat în proiect, puteți apela la opțiunea Invite user to platform, disponibilă în caseta de dialog Create New Task.

În partea de jos a casetei de dialog Invite External Members, pașii descriși aici vă conduc spre pagina de ajutor documentată.

Pe pagina respectivă aflați cum să eliminați accesul membrului extern, păstrând datele create de el.

Concluzii

Colaborarea între companii a fost introdusă în SOLIDWORKS Design odată cu actualizarea funcțională R2026x FD03, lansată în luna iulie.

Opțiunea vă ajută să mențineți un acces controlat la datele de proiectare partajate, simplificând totodată colaborarea cu partenerii externi.

Dacă vă sunt utile articolele noastre, nu ezitați să vă abonați la newsletter.

    Sunt de acord să primesc ultimele noutăți în domeniul

    3D CAD/CAM3D Print3D ScanHardwarePromoții, Webinarii ,Evenimente, Cursuri


    Politica de prelucrare a datelor caracter personal
    Am citit Politica prelucrare date cu caracter personal CADWORKS și sunt de acord cu prelucrarea acestora.