Markforged și securitatea în Cloud

 

Pe măsură ce fabricile se digitalizează, tot mai mulți furnizori de imprimante 3D se îndreaptă către modelele de software bazate pe cloud. Faptul în sine aduce în prim plan două întrebări:

  1. Ce se întâmplă cu proprietatea intelectuală?
  2. Cât de rentabilă și sigură e protejarea datelor în Cloud?

Markforged este lider în software-ul de producție aditivă bazată pe cloud. De fapt, încă din 2014, software-ul Eiger a fost un serviciu bazat pe cloud. Deloc întâmplător, Markforged a devenit prima companie AM care a primit certificarea ISO/IEC: 27001.

Elementele de bază ale securității în cloud

În ciuda mitului conform căruia serverele fizice sunt mai protejate de amenințările la adresa securității cibernetice, atunci când este făcut corect, susțin specialiștii, cloud-ul este mai sigur decât configurațiile on-premise. Un motiv este priceperea în securitate cibernetică a furnizorilor majori de servicii cloud (CSP). Pentru a oferi un serviciu bazat pe cloud, o companie de software trebuie să își găzduiască aplicațiile și datele pe infrastructura unui CSP, cum ar fi Amazon Web Services (AWS). Găzduirea infrastructurii pe o platformă majoră înseamnă că este protejată la cel mai înalt nivel. Întrucât securitatea cibernetică este o bază esențială pentru modelele lor de afaceri, jucătorii cheie au investit miliarde de dolari pentru a menține datele din cloud în siguranță, angajând mii de ingineri de securitate.

În timp ce CSP-urile majore oferă o protecție sigură a datelor, securitatea cibernetică este o responsabilitate comună între compania de software și furnizorul de cloud. Majoritatea încălcărilor nu se datorează deficiențelor tehnologice inerente cloud-ului. De fapt, Gartner prezice că, până în 2025, „99% dintre eșecurile de securitate în cloud vor fi rezultatul practicilor greșite de proiectare și dezvoltare a infrastructurii ale companiilor de software.”

Pentru clienții finali, care evaluează potențialii furnizori de software, există standarde precum ISO/IEC :27001, menite să demonstreze competența organizațiilor în securizarea informațiilor.

Detalii care arată că software-ul Markforged este sigur

Securizarea datelor clienților este prioritatea Markforged. Compania se mândrește cu ciclul de viață riguros și competent de dezvoltare a produselor și a software-ului, utilizând mai multe niveluri de testare și validare internă. În plus, sistemele și infrastructura lor e supusă periodic testelor efectuate de terți, scanării vulnerabilităților și testării automate.

Drept rezultat, iată câteva detalii care confirmă siguranța utilizării software-ului Markforged:

Certificare ISO/IEC 27001: Markforged este prima platformă de producție aditivă care a obținut certificarea ISO/IEC 27001, un standard internațional pentru modul în care organizațiile gestionează securitatea informațiilor. O organizație cu o astfel de certificare a dat dovadă de cunoștințe interne, proceduri și infrastructură, necesare pentru a securiza în mod fiabil informațiile sensibile stocate pe platformă. Acest standard asigură că informațiile 1.) sunt confidențiale și accesibile doar utilizatorilor autorizați; 2.) doar utilizatorii autorizați pot face modificări; și 3.) sunt ușor disponibile pentru utilizatorii autorizați, atunci când este necesar.

Conformitate STIG: Pentru ca Departamentul de Apărare al SUA (DoD) să introducă orice tehnologie în rețeaua sa, sistemul de operare (OS) al tehnologiei trebuie să fie compatibil cu STIG. Ghidurile de implementare tehnică a securității (STIG) sunt ghiduri de securitate cibernetică, alături de o serie de teste, concepute să verifice siguranța maximă a sistemelor.

Markforged Desktop, Industrial și Metal X dispun de un sistem de operare compatibil cu STIG, care respectă regulile stricte de securitate guvernamentale pentru utilizare în DoD și în medii similare.

Single Sign-On (SSO): SSO, bazat pe SAML 2.0 al software-ului cloud Markforged, le permite clienților să integreze Eiger în furnizorul de identitate (IDP) existent. Acest lucru ușurează sarcina administratorilor care creează și gestionează conturi pentru utilizatorii lor. În paralel, elimină îngrijorarea foștilor angajați care renunță la proprietatea intelectuală. La revocarea de către IT a adresei de e-mail a unui utilizator, utilizatorul anterior nu va mai avea acces la Eiger și la datele păstrate aici.

Controale de acces bazate pe roluri (RBAC): RBAC oferă utilizatorilor Eiger posibilitatea să acceseze doar informațiile pe care sunt autorizați să le acceseze. Pentru fiecare utilizator, administratorii Eiger pot acorda niveluri diferite de acces la toate folderele, părțile și imprimantele dintr-o organizație, ceea ce permite controlul granular asupra proprietății intelectuale.

Criptare: Markforged folosește algoritmi de criptare conformi cu FIPS-140-2, precum și criptare TLS 1.2 sau mai mare. Astfel, se asigură că datele și proprietatea intelectuală sunt întotdeauna protejate atunci când datele sunt în repaus, în tranzit, stocate în fișiere sau în bazele de date backend. În plus, Markforged acceptă inspecția SSL Proxy Server, un aspect critic al arhitecturii Zero-Trust, permițând clienților să-și folosească propria autoritate de certificare (CA), pentru a cripta traficul dintre imprimantele și serverul lor proxy.

Încrederea clienților de prim rang: securitatea datelor și protecția proprietății intelectuale sunt o prioritare pentru toate organizațiile. Înainte de a apela la tehnologia Markforged, mulți dintre clienții actuali necesită audituri de securitate exhaustive și revizuiri ale platformei. După ce au analizat în detaliu capacitățile de securitate Markforged, mai multe organizații de top apelează la ei. Portofoliul Markforged include clienți ca Marina Statelor Unite, sau nume cunoscute în producție, cum ar fi 3M, Vestas, Caterpillar, Toyota ori forme importante din industria auto și aerospațială.

Cum vă protejează Markforged datele?

De ce este avantajos software-ul bazat pe cloud?

Modelul bazat pe cloud e omniprezent în peisajul software-ului de astăzi. De ce ? Multe dintre beneficiile unice ale cloud-ului pentru utilizatorii finali, cum ar fi accesibilitatea de la distanță, colaborarea și datele în timp real, permit funcționalitățile necesare de care au nevoie utilizatorii de software din întreprinderi pentru a rămâne competitivi.

Iată beneficiile care-i conving pe clienți să aleagă un model de software bazat pe cloud:

Acces de la distanță și colaborare: utilizatorii autorizați pot accesa software-ul de imprimare 3D Eiger de oriunde, ceea ce înseamnă că lucrările pot fi trimise la orice imprimantă din rețea, indiferent de locația geografică.

Stocarea pieselor ca inventar digital: software -ul Eiger oferă o bibliotecă sigură de piese digitale, accesibilă la nivel global. Opțiunea de a obține o piesă la cerere elimină nevoia de inventar fizic. Atunci când este nevoie de o piesă, ea poate fi imprimată și utilizată în doar câteva ore sau zile.

Actualizări automate: Cu oferta cloud SaaS, sunteți mereu la curent cu cea mai recentă versiune, ceea ce minimizează costurile generale, maximizând în același timp securitatea, utilizarea și chiar rentabilitatea investiției. Actualizarea oricărui dispozitiv Markforged, conectat la cloud, este simplă și poate fi automatizată cu actualizări OTA (over-the-air). Fără actualizări automate, administratorii IT trebuie să monitorizeze în mod constant actualizările disponibile, apoi să le aplice manual. Neglijarea lor crește semnificativ probabilitatea apariției unor vulnerabilități critice în infrastructură.

Performanță la cerere: Deoarece calculul are loc pe un server cloud, utilizatorii pot accesa funcții cu costuri de calcul ridicate, cum ar fi simularea și inspecția, fără a fi limitați de resursele de calcul locale.

Integrarea între sistemele de afaceri: software-ul Eiger are o interfață API (interfață de programare a aplicației) care poate transmite,  către alte sisteme de afaceri, detalii despre piese, versiuni și lucrări de imprimare. Integrarea permite utilizatorilor să automatizeze fluxurile de lucru de producție aditivă în alte puncte de contact din fabrica digitală.

Siguranța și activitățile cloud

Un serviciu cloud securizat, de încredere, își pierde din utilitate dacă serviciul este întrerupt în mod frecvent. Serviciul cloud de la Markforged este stabil. În 2022, timpul de funcționare pentru software-ul Eiger, bazat pe cloud, a fost de 99,98%.

În timp ce software-ul cloud Markforged se mândrește cu un timp de funcționare constant, imprimarea unei piese nu necesită conexiune în timp real. Toate datele necesare sunt descărcate în avans. Prin urmare, dacă conexiunea se întrerupe în timpul imprimării, imprimarea va continua fără probleme.

În plus, proiectarea competentă și arhitectura fluxului de lucru are grijă ca piesele să nu fie imprimate din greșeală pe dispozitivele Markforged, chiar și atunci când serviciul cloud se confruntă cu o întrerupere. De fapt, imprimantele Markforged necesită în prezent un om să confirme că patul de imprimare a fost curățat, înainte de a permite începerea unei noi lucrări de imprimare. Totodată, nu permite începerea unei noi imprimări în timp ce o altă imprimare este activă. Acestea sunt măsuri de protecție simple, dar eficiente, care ajută la prevenirea problemelor de siguranță, dar și la prevenirea deteriorării echipamentelor din cauza accidentelor de imprimare.

Optați pentru Cloud

În calitate de lider în serviciile cloud pentru fabricarea aditivă, Markforged a rămas ferm pe poziții, fiind responsabil pentru dezvoltarea și menținerea unor soluții sigure și inovatoare, bazate pe cloud. Ele permit utilizatorilor să opteze cu încredere pentru cloud. Convingeți-vă, apelând la Markforged.

 

Pentru mai multe informații din domeniul industriei și tehnologiilor 3D, abonați-vă la newsletter.

    Sunt de acord să primesc ultimele noutăți în domeniul

    3D CAD/CAM3D Print3D ScanHardwarePromoții, Webinarii ,Evenimente, Cursuri


    Politica de prelucrare a datelor caracter personal
    Am citit Politica prelucrare date cu caracter personal CADWORKS și sunt de acord cu prelucrarea acestora.