Seminarul MODSIM: dispozitive miniaturale

 

Articolul de față reunește informațiile oferite în cadrul seminarului web MODSIM, sesiunea a 5-a, legate de felul în care puteți proiecta diverse dispozitive miniaturale, apelând la SOLIDWORKS și 3DEXPERIENCE Works Simulation.

 

Design inovator de dispozitive cool, conectate de tehnologie

În ultimele două decenii, industria high-tech a trecut printr-o transformare tehnologică substanțială. Pentru a satisface cerințele consumatorilor legate de o funcționalitate îndelungată, producătorii de echipamente originale (OEM), în special cei axați pe electronice de larg consum, sunt provocați să inoveze dispozitive mai mici și mai complexe, cu și mai multe tipuri de componente și subsisteme.

Cel de-al cincilea webinar live din seria MODSIM și 3D EXPERIENCE ® Works Inovating Super Cool and Connected High-tech Device Designs – a adus la un loc modelarea și simularea 3D. Webinar-ul a furnizat date privind gestionarea problemelor termice în designul SOLIDWORKS, utilizând instrumentele de simulare din 3DEXPERIENCE Works (MODSIM).

Cu fișierele dvs. pe platforma 3DEXPERIENCE, bazată pe cloud, vă puteți bucura de colaborare cu întreaga echipă, fapt important ori de câte ori disciplinele de proiectare, mecanică și inginerie electrică sunt necesare pentru a construi produse de înaltă tehnologie.

Tendința de miniaturizare

Împachetarea multor piese și componente miniaturale în spații mici generează provocări legate de proiectarea carcasei și plasarea componentelor. Chiar și așa, la nivel organizațional, există o presiune masivă asupra echipelor de inginerie pentru a oferi configurații de produse inovatoare, cu cicluri de dezvoltare mai scurte, care îndeplinesc toate cerințele de reglementare.

Miniaturizarea produselor industriale sau de consum, de înaltă tehnologie, oferă avantaje multiple, printre care se numără funcționalitatea sporită, portabilitatea, consumul redus de energie, îmbunătățirea experienței utilizatorului ș.a. În timp ce tendința către miniaturizare facilitează progresul tehnologic și inovația, tot ea creează  numeroase provocări complexe pe care producătorii trebuie să le abordeze cu atenție.

Provocări inerente de proiectare

Unele provocări sunt inerente realizării pieselor compacte. Iată câteva dintre provocările de design cauzate de miniaturizarea dispozitivelor personale și a produselor electronice:

Gestionarea termică

Pe măsură ce componentele sunt împachetate strâns, există o suprafață mai mică pentru disiparea căldurii. Temperaturile ridicate pot avea un impact negativ asupra performanței, fiabilității și duratei de viață a dispozitivelor electronice.

Durata de viață a bateriei

Dispozitivele mai mici conțin mai puțin spațiu pentru o baterie, ceea ce poate reduce durata de funcționare a dispozitivului. Sunt necesare inovații constante pentru a face bateriile mai dense energetic, asigurând totodată faptul că sunt sigure.

Interferența semnalului

Împachetarea strânsă a componentelor poate duce la interferențe electromagnetice. E posibil ca acest lucru să degradeze performanța sistemelor de comunicații fără fir, sau chiar să provoace un comportament neașteptat al unor componente electronice.

Durabilitate

Dispozitivele mai mici pot fi uneori mai fragile. Asigurarea robusteții și durabilității devine o provocare, în special pentru dispozitivele expuse la solicitări mecanice precum îndoirea sau căderea. Extinderea ciclului de viață al electronicelor este parte integrantă a multor produse de larg consum și aplicații industriale.

Puterea Cloud

Utilizarea împreună a modelării și simulării 3D CAD vă permite să identificați, într-o etapă timpurie, potențialele probleme și oportunitățile inovatoare de proiectare. Implicit, vă ajută să eficientizați designul. În plus, identificarea problemelor la începutul dezvoltării produsului contribuie la evitarea întârzierilor și a costurilor neașteptate, apărute în timpul producției.

Platforma 3DEXPERIENCE oferă infrastructura tehnologică necesară pentru a gestiona oamenii din echipă (inclusiv furnizorii, producătorii și clienții), precum și datele sau documentele. Totodată, puteți accesa, gestiona și partaja în siguranță datele SOLIDWORKS și rezultatele 3DEXPERIENCE Works Simulation din orice locație cu o conexiune la internet.

Pentru a viziona înregistrarea celei de-a 5-a sesiuni MODSIM, a oricărei sesiuni anterioare, sau a vă înregistra la sesiunile viitoare din seria MODSIM live cu 3DEXPERIENCE Works, vizitați pagina de informații și înregistrare. Pentru mai multe informații din sfera industriei și tehnologiilor 3D, nu ezitați să vă abonați la newsletter.

    Sunt de acord să primesc ultimele noutăți în domeniul

    3D CAD/CAM3D Print3D ScanHardwarePromoții, Webinarii ,Evenimente, Cursuri


    Politica de prelucrare a datelor caracter personal
    Am citit Politica prelucrare date cu caracter personal CADWORKS și sunt de acord cu prelucrarea acestora.