Începând cu luna noiembrie 2023, SOLIDWORKS 2024 este disponibil, inclusiv 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS R2024x GA (= disponibilitate generală). Există numeroase motive pentru a fi entuziasmați, cum ar fi mult-așteptata capacitate de inserare a ansamblului în parte, prezentată anterior la 3DEXPERIENCE World 2023. Compatibilitatea cu versiunile anterioare se menține. Acest lucru vă permite să lucrați cu colegii sau părțile terțe interesate, care au o versiune mai veche SOLIDWORKS. Noua serie de îmbunătățiri vă va ajuta să comunicați mai clar intențiile de proiectare, iar părțile interesate nu vor putea decât să vă mulțumească.

Articolul de față e dedicat în special caracteristicilor CAD, care au suferit schimbări majore.

 

Compatibilitate cu versiunile anterioare

Colaborați cu membrii echipei și părțile interesate care au versiuni mai vechi de SOLIDWORKS. Cum? Când accesați Save as, veți avea opțiunea de a salva fișierele SOLIDWORKS, inclusiv ansamblurile de piese și desenele, ca versiuni care sunt cu până la doi ani anterioare celei mai recente ediții.

Datorită compatibilității cu versiunile anterioare, puteți salva piese, ansambluri sau desene, ca versiuni 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS care sunt cu până la doi ani mai vechi decât ce mai recentă versiune

Echipa SOLIDWORKS e conștientă că obținerea celei mai recente versiuni necesită timp. Prin urmare, pune la dispoziția utilizatorilor o opțiune flexibilă, astfel încât ei să-și poată continua colaborarea și să respecte termenele limită. Totuși, încurajează trecerea la noua versiune. Motivul e simplu. Noua versiune vă oferă acces la toate noile îmbunătățiri din 3D EXPERIENCE SOLIDWORKS R2024x GA.

Ansambluri

Economisiți timp cu noile fluxuri de lucru de modelare a ansamblurilor. Acestea accelerează proiectarea, documentarea și colaborarea ansamblurilor mari.

Actualizarea contribuie la simplificarea designului ansamblului. Apelând la comanda Defeature, puteți aplica reguli pentru a simplifica componentele și a vă anula modelul, folosind opțiunea Silhouette. În paralel, aveți posibilitatea de a specifica criterii pentru selecția componentelor, metoda și orientarea defeature. De exemplu, puteți crea o regulă pentru a simplifica elementele de fixare, cum ar fi cilindrii, atunci când numele fișierului pentru un element de fixare conține cuvintele șurub, piuliță sau șaibă. De asemenea, puteți salva setul de reguli pentru a fi utilizat cu alte modele.

În mod similar, dispuneți de capacitatea de a filtra componentele nedorite, ori de câte ori importați un fișier STEP. Puteți face acest lucru prin filtrarea vizualizării și bifarea a ceea ce doriți să importați. Implicit, deschiderea fișierului STEP se va desfășura mai rapid, din moment ce nu mai e nevoie să descărcați toate componentele, selectând rapid doar componentele necesare.

Noua îmbunătățire, Insert Assembly into Part, contribuie semnificativ la economisirea timpului. Ea vă permite să aplicați toate caracteristicile piesei, utilizând modelul de date existent al platformei 3DEXPERIENCE, reprezentând operațiunile de prelucrare post-asamblare. În esență, îmbunătățirea vă permită să adăugați mai ușor caracteristici la nivel de asamblare, caracteristici care, de obicei, erau realizate la nivel de piesă.

Piese și caracteristici

Captați și comunicați cu ușurință intenția de proiectare.

Există diverse îmbunătățiri care vor accelera schițarea și vor asigura că intenția dvs. de proiectare este clară pentru utilizarea în aval. Printre ele se numără noua opțiune de previzualizare și editare a unei dimensiuni, de îndată ce selectați una sau mai multe entități. În plus, puteți crea modele liniare bidirecționale, printr-un singur click, apelând la noua opțiune Symmetric Linear Pattern. Alegerea respectivă accelerează crearea unui model liniar bidirecțional, prin eliminarea necesității de a defini cea de-a doua direcție către modelul liniar. Totodată, garantează că ambele direcții vor fi simetrice și vor avea același număr de instanțe în model.

Creați modele liniare bidirecționale, cu un singur click, folosind noua opțiune Symmetric Linear Pattern

De asemenea, puteți afișa unitatea de măsură ca proprietate personalizată în note și tabele. Nu în ultimul rând, aveți posibilitatea de a crea casete de delimitare cilindrice, utile pentru corpurile cu geometrie cilindrică (ex: piese rotative, circulare ș.a.). SOLIDWORKS captează parametrii casetei de delimitare și îi înregistrează în caseta de dialog Custom Properties.

Desene și detalii

Elaborați, mai rapid, desene curate și detaliate. Datorită acestei actualizări, puteți crea desene care comunică mai clar designul lor (= aspectul standardizat al dimensiunilor lanțului, reatașarea eficientă a dimensiunilor și post-procesare redusă de export DXF). De exemplu, puteți curăța dimensiunile, reatașându-le la punctele de referință adecvate. Simultan, vă puteți asigura că dimensiunile lanțului rămân coliniare chiar și atunci când spațiul e limitat. Totodată, pentru a reduce post-procesarea, puteți exclude schițele ascunse, din modelele plate DXF™, înainte de a le trimite la producție.

Creați desene care comunică mai clar în ceea ce privește aspectul standardizat al dimensiunilor lanțului, reatașarea eficientă a dimensiunilor și postprocesarea redusă a exportului DXF

Tablă

Noile caracteristici de tablă vă vor ajuta să îndepliniți standardele de producție, cu mai puțină muncă.

Puteți propaga automat sloturi, atunci când creați caracteristici Tab și Slot într-o componentă de ansamblu. În paralel, puteți propaga sloturile către alte instanțe ale aceleiași componente din ansamblu.

Atunci când utilizați instrumentul Tab și Slot, puteți specifica faptul că fanta este normală pentru foaie, chiar dacă fila se află într-un unghi față de fantă. Fantele care sunt „normale” sunt esențiale în procesul de fabricație. Implicit, puteți respecta practicile de producție, oferind o opțiune de tăiere normală în design-ul dvs. Pentru a face asta, selectați Normal Cut în PropertyManager Tab and Slot, sub Slot.

Nu în ultimul rând, eliminați necesitatea creării instrumentelor de formulare/form tool, apelând la opțiunea de a crea o funcție de ștampilă/formular, utilizând Sketch.

Puteți utiliza instrumentul Ștampila/Stamp pentru a crea instrumente de formare parametrică, bazate pe schițe care se aplică pieselor din tablă

Dirijarea firelor discrete

Asigurați-vă că producția primește modele și desene precise, cu cele mai recente îmbunătățiri.

Acum puteți crea configurații de traseu aplatizate ale ansamblurilor de traseu, care conțin mănunchiuri discrete de fire, menite să păstreze asociativitatea firelor discrete într-un pachet.

Creați configurații de traseu aplatizate ale ansamblurilor de trasee, care conțin mănunchiuri discrete de fire

Puteți edita inclusiv configurații aplatizate, care conțin pachete de fire discrete, folosind instrumentele de editare curente, disponibile în managerul de proprietăți Edit Flattened Route.

Urmăriți videoclipul de mai jos pentru a vedea, „în acțiune”, o parte din îmbunătățirile menționate.

 

 

Rămâneți la curent cu toate actualizările SOLIDWORKS, dar și cu ultimele noutăți din sfera industriei și tehnologiilor 3D. Abonați-vă la newsletter.

    Sunt de acord să primesc ultimele noutăți în domeniul

    3D CAD/CAM3D Print3D ScanHardwarePromoții, Webinarii ,Evenimente, Cursuri


    Politica de prelucrare a datelor caracter personal
    Am citit Politica prelucrare date cu caracter personal CADWORKS și sunt de acord cu prelucrarea acestora.