Economii cu noile instrumente Eiger

 

 

Rentabilitatea investiției (ROI) este o măsură critică pentru a evalua performanța unei investiții în raport cu costurile acesteia. Fabricația aditivă oferă beneficii multiple privind rentabilitatea investiției, cum ar fi costurile reduse cu forța de muncă/piesele, reducerea stocurilor și a timpului de livrare și evitarea perioadelor de nefuncționare.

Evaluarea rentabilității investiției este valoroasă înainte și după luarea unei decizii de a cumpăra imprimante 3D:

 • Înainte de a lua o decizie de a cumpăra o imprimantă 3D, estimarea potențialului ROI ajută la justificarea investiției.
 • După achiziționarea unei imprimante 3D, estimarea rentabilității investiției realizate oferă afacerii dvs. datele necesare evaluării rezultatelor și obținerii unui sprijin pentru noi investiții și extinderi.

Un element cheie pentru rentabilitatea investiției este costul pentru fabricarea unei piese (= cheltuire parțială), pe care aveți acum posibilitatea să-l estimați automat în Eiger.

Tabloul de bord pentru rentabilitatea investiției

Folosind datele colectate automat de Eiger, costul de fabricare a pieselor pe imprimantele dvs. Markforged poate fi urmărit și comparat cu costul de fabricație a acelorași piese prin metode tradiționale. Datele sunt disponibile într-una dintre cele două ferestre noi din tabloul de bord ROI: Cheltuieli parțiale/Part Spend și Economii de costuri anuale/Cost Savings Per Year.

 • Cheltuieli parțiale/Part Spend compară costul de fabricație a pieselor, folosind Markforged și metodele tradiționale.
 • Economiile de costuri anuale/Cost Savings Per Year reprezintă suma economiilor de cheltuieli parțiale pe o bază anuală.

Estimarea costului de imprimare a unei singure piese în Eiger este ușoară, spre deosebire de colectarea, asamblarea și analizarea manuală a acestor date, pentru mai multe piese, pe mai multe dispozitive, în intervale de timp distincte. Noul tablou de bord ROI colectează și analizează datele în mod automat, fără nicio implicare a utilizatorului. Pur și simplu accesați Eiger și vizualizați tabloul de bord ROI pentru a vedea costurile.

Cum estimează Eiger costurile de producție?

Există două valori raportate în fereastra Cheltuieli parțiale/Part Spend: cu Markforged și, respectiv, Cost alternativ/Alternative Cost.

Cu Markforged
 • Acesta este costul pentru fabricarea tuturor pieselor care au fost imprimate într-o anumită perioadă de timp.
 • Include piese tipărite pe toate imprimantele conectate la cloud (dispozitivele offline nu sunt incluse) și de la toți utilizatorii Eiger din organizația dvs.
 • Se bazează pe costul per piesă, calculat în Eiger, care reprezintă costul materialului necesar.
 • Include printuri finalizate, precum și imprimări anulate. Imprimările anulate sunt incluse în costul cheltuielilor parțiale, deoarece materialul este considerat ca deșeu, nefiind reutilizabil.
Cost alternativ/Alternative Cost
 • Acesta este costul pentru fabricarea tuturor pieselor care au fost imprimate prin metode tradiționale, cum ar fi prelucrarea și turnarea.
 • Costul estimat este de 10 ori mai mare față de costul necesar realizării pieselor cu Markforged, luându-se-n calcul doar imprimările finalizate cu succes. Pentru determinarea raportului costului mediu dintre producția prin metode tradiționale (în special prin prelucrare) și fabricarea cu Markforged, au fost analizate datele de fabricare a peste 400 de piese. Rata costului mediu din această analiză a fost de 15x – ceea ce înseamnă că, în medie, costul pentru fabricarea tradițională a unei piese este de 15 ori costul materialului pentru imprimarea ei. Deoarece calculele costurilor sunt complexe și estimative, a fost selectat un factor conservator de 10x pentru tabloul de bord ROI.

Prin urmare, tabloul de bord ROI din Eiger are două atribute cheie, care oferă o estimare privind suma de bani economisită grație investiției în Markforged:

 1. Opțiunea Complet automatizată/Fully automated – costul pieselor imprimate pe toate dispozitivele din flota Markforged a unui client; cost calculat fără nicio implicare din partea utilizatorului.
 2. Opțiunea Costuri de producție alternative estimative, bazate pe realitate – axată pe un studiu care a folosit peste 400 de piese ale clienților în vederea identificării raportului costului mediu dintre producția tradițională și producția cu Markforged.

Aspect nou pentru panoul Utilization Dashboard

Tabloul de bord Utilization Dashboard are un aspect nou. Într-o interfață mai ușor de utilizat, conține toate datele pe care ați ajuns să vă bazați: numărul de lucrări de imprimare, utilizarea materialelor, timpul de imprimare și utilizarea imprimantei ș.a., constituind o resursă excelentă pentru evaluarea performanței flotei dumneavoastră.

Acesta este doar începutul

Obiectivul Tabloului de bord ROI este cel de a vă oferi datele necesare luării unor decizii rentabile pentru afacerea dvs. Cu ajutorul său, estimarea economiilor realizate prin fabricarea pieselor dvs. cu imprimantele Markforged a devenit mai ușoară. Acesta este doar începutul, însă. Tabloul de bord ROI urmează să fie îmbunătățit cu valori suplimentare. În viitor, veți putea introduce costuri cunoscute precum forța de muncă și energia, filtre pentru a izola un anumit dispozitiv sau utilizator, etc. Toate actualizările vă vor permite să evaluați rentabilitatea investiției dvs. mai detaliat, cu și mai multă acuratețe.

Ce ați dori să vedeți în tabloul de bord ROI?Anunțați-i pe cei de la Markforged, completând formularul de aici. [EN]

 

 

Dacă sunteți interesați de modul în care Morkforged s-a dovedit util pentru diverse companii, cu varii domenii de activitate, puteți arunca o privire la articolele noastre de pe blog, cum ar fi Markforged și sistemele Clenaware sau Markforged inovează lumea muzicii. Pentru alte informații din sfera industriilor și tehnologiilor 3D, nu ezitați să vă abonați la newsletter.

  Sunt de acord să primesc ultimele noutăți în domeniul

  3D CAD/CAM3D Print3D ScanHardwarePromoții, Webinarii ,Evenimente, Cursuri


  Politica de prelucrare a datelor caracter personal
  Am citit Politica prelucrare date cu caracter personal CADWORKS și sunt de acord cu prelucrarea acestora.