Markforged și sistemele Clenaware

Clientul

Clenaware Systems este dedicat spălării și uscării vaselor. Micul producător din Northamptonshire și-a construit afacerea având în minte halba perfectă.

„Suntem pasionați de spălarea sticlei. Când vine vorba de bere și băuturi, paharul este elementul cheie”, consideră CEO-ul Clenaware, Richard Harris. „Modul în care un pahar este spălat, curățat și uscat face o diferență enormă pentru gustul și prezentarea băuturii pe care o conține”, mai susține acesta.

Avizat și utilizat de marile fabrici de bere, Clenaware a devenit un lider pe piața echipamentelor de spălat sticle, furnizându-și produsele în restaurante, pub-uri și cluburi.

Clenaware produce inclusiv mașini de spălat ochelari sau alte accesorii, dispozitive concepute pentru a curăța temeinic și eficient ochelarii 3D după fiecare purtare. Mașinile special construite sunt utilizate pretutindeni, atât de marile cinematografe, cât și de parcurile tematice sau unitățile de învățământ care apelează la proiecții 3D.

În afara sectorului ospitalității, Clenaware își folosește experiența pentru a produce mașini de spălat cu dezinfecție termică, utilizate de NHS și industria de asistență medicală.

Provocarea

Clenaware proiectează, produce, testează și vinde mașini și piese, oferind asistență completă pentru clienții lor. Această abordare practică i-a adus companiei o reputație bună în ceea ce privește calitatea și serviciile oferite clienților. Fiind, totuși, o afacere mică, cu acoperire globală, întreaga echipă a companiei trebuie să fie mereu în căutarea modalităților de a economisi timp, fără a compromite calitatea produselor.

„Mașinile Clenaware sunt alcătuite din aproximativ 600 de piese, dintre care 75% sunt proiectate de noi, iar restul de 25% – de alții”, a explicat Richard Harris, „ceea ce înseamnă că proiectarea unei piese poate dura săptămâni, ba chiar luni, crescând timpii de livrare. De asemenea, achiziționarea pieselor de la terți implică propriul ciclu de viață – aprovizionarea furnizorilor, coordonarea facturărilor și așteptarea livrărilor. Deloc întâmplător, am căutat modalități de a ne eficientiza lanțul de aprovizionare; pentru a ușura lucrurile și pentru a dezvolta produsele mai rapid. Prin proiectarea și crearea de pieselor noi, am putea elimina întârzierile generate de furnizori, economisind mult timp.”

Soluția

După ce s-a implicat anterior în imprimarea 3D, Harris a văzut tehnologia ca pe o oportunitate de a investi în afacere și a achiziționat două imprimante Markforged Mark Two Desktop.

„Mi-a plăcut simplitatea Markforged”, a declarat Harris. „Este un proces fără întreruperi, ușor de utilizat, de la proiectare la imprimare. Îi spui imprimantei ce trebuie să facă și face. Cam atât de simplu funcționează totul.”

Clenaware a început să folosească imprimantele Markforged pentru cercetare și dezvoltare, tipărirea prototipurilor și dovezi de concepte. Ulterior, însă, a început și să reproiecteze piesele de producție pentru imprimare.

„Dacă o piesă poate fi imprimată 3D, o tipărim. Suntem ferm convinși – cu cât poți imprima mai mult, cu atât poți elimina mai multe probleme legate de întârzierile și încurcăturile din lanțul de aprovizionare”, subliniază Harris.

De la investiția sa inițială (2019),  Clenaware a investit în alte 13 imprimante Markforged: 8 Mark Two și 5 Markforged X3 industriale, restructurându-și afacerea pentru a imprima piesele necesare dispozitivelor lor.

„Imprimarea 3D ne permite să gestionăm producția eficient, oferindu-ne flexibilitatea de a imprima piese atunci când avem nevoie de ele”, a adăugat Harris.

Concluzie

De când a investit în tehnologie, echipa Clenaware și-a îmbunătățit producția.

„Am învățat multe pe parcurs. Am înțeles, de exemplu, când are imprimarea 3D cel mai mare impact pentru afacerea noastră,  – și când colaborarea cu furnizorii e mai potrivită”, menționează Harris.

Prin proiectarea și tipărirea pieselor necesare pentru fabricarea mașinilor, Clenaware și-a redus semnificativ costurile și, în loc să se confrunte cu lipsuri și întârzieri ale lanțului de aprovizionare, acum utilizează Markforged pentru a imprima piese în loturi mici, la cerere.

Clenaware a redus timpii de producție cu până la 15% pentru uscătoarele de sticlă Airack ™, prin imprimarea a 75% din piesele sale folosind tehnologia Markforged . Conceput pentru a usca sticlăria rapid și eficient, Airack este unul din produsele de succes a celor de la Clenaware.

Pentru mai multe informații din domeniul tehnologiilor 3D, nu ratați postările viitoare. Abonați-vă la newsletter.

    Sunt de acord să primesc ultimele noutăți în domeniul

    3D CAD/CAM3D Print3D ScanHardwarePromoții, Webinarii ,Evenimente, Cursuri


    Politica de prelucrare a datelor caracter personal
    Am citit Politica prelucrare date cu caracter personal CADWORKS și sunt de acord cu prelucrarea acestora.