Avantajele Peel 3D în ingineria inversă

Scanarea 3D e importantă pentru orice profesionist care trebuie să reproceseze sau să îmbunătățească componente și ansambluri. Descoperiți în continuare de ce Peel 3D reprezintă o necesitate pentru ingineria inversă.

Uneori, trebuie să lucrați cu piese, componente sau ansambluri deja existente, iar o imagine virtuală a acestora v-ar ajuta să economisiți timp, atunci când încercați să le modificați sau îmbunătățiți. Cazul lui Ben de la EMI Conception este elocvent, acesta fiind specializat în fabricarea echipamentelor performante de săpat, pentru excavatoare de la 1 la 30 de tone, precum și în implementarea a diverse proiecte mecanice.

Înainte de a apela la scanerul Peel 3D, Ben folosea, pentru a modela diferite componente existente, măsurarea tradițională (bandă de măsurare și șubler), sau șabloane de carton – procedee care implicau mai multe iterații în vederea obținerii rezultatului dorit. Adăugarea scanării 3D în procesul de muncă a constituit o modalitate eficientă de a face lucrurile corect din prima.

Unul din momentele pentru care Ben și-a unit forțele cu cele ale scanerului Peel 3D a fost un proiect de turnare a metalului pentru o componentă de avion. Aceste piese turnate urmau să fie prelucrate, pentru a atinge toleranțe specifice mai mari, cerute de industrie, urmând să fie utilizate ca parte a cabinei de pilotaj.

După cum se poate observa din imagine, componenta are o formă organică și puține suprafețe aliniate, ceea ce face deosebit de dificilă modelarea prin metode tradiționale. Ajutorul unui scaner 3D, în asemenea situații, s-a dovedit extrem de util. Implicit, componenta brută a fost scanată 3D și arhivată virtual, pentru cazurile în care ar fi fost nevoie de producerea, prin turnare, a unor piese suplimentare.

Ulterior, piesa a fost prelucrată (pentru a avea toleranța dorită), dar și scanată (pentru a crea un solid 3D în CAD) în vederea executării unor desene ale componentelor utilizate pentru prelucrarea componentelor viitoare. Așa se face că același scaner 3D a fost folosit de două ori pe aceeași piesă, pentru două utilizări complet diferite.

Astfel, realizarea unei copii simple devine inovatoare și duce ingineria mai departe. Mai mult, un scanner, suficient de bun pentru a fi folosit pe componente mecanice, ar fi binevenit inclusiv într-un muzeu care dorește să-și arhiveze artefactele, sau în medicină – pentru a capta forma unor membre, într-o clinică.

Revenind la proiectul lui Ben, scanările pe care le-a efectuat au durat aproximativ un minut, furnizând o mulțime de informații valoroase, altfel greu de obținut. Acest lucru e promițător atât pentru compania sa, cât și pentru proiectele companiei dvs., în cazul în care decideți să optați pentru un scaner profesional, precum Peel 3D.

Pentru alte informații din sfera industriei și tehnologiilor 3D, nu ezitați să vă abonați la newsletter.

    Sunt de acord să primesc ultimele noutăți în domeniul

    3D CAD/CAM3D Print3D ScanHardwarePromoții, Webinarii ,Evenimente, Cursuri


    Politica de prelucrare a datelor caracter personal
    Am citit Politica prelucrare date cu caracter personal CADWORKS și sunt de acord cu prelucrarea acestora.