SOLIDWORKS: îmbunătățiri esențiale în 2023

În acest articol din seria SOLIDWORKS® LIVE , Sean O’Neill, consultant procese industriale la 3DEXPERIENCE Works și invitații săi, experții SOLIDWORKS Mark Peterson, Andrew Gross, Mike Sande și Brad Williamson, au vorbit despre modalitățile în care SOLIDWORKS urmează să se îmbunătățească în cursul anului 2023, oferindu-le utilizatorilor puterea de a petrece mai mult timp făcând ceea ce le place, proiectând cu cel mai bun instrument de design de pe planetă, după cum a sugerat Mark Peterson.

Sean O’Neill și-a început prezentarea aducând în discuție ideea designerilor și inginerilor care dispun de mai mult timp să facă ceea ce le place, proiectând noi produse inovatoare și adresând câteva întrebări precum: Cât de des vă gândiți să salvați și să deschideți fișierul dvs. CAD? Ce părere aveți când vine vorba de revizuiri? Căutați și partajați date? La final a conchis că asemenea sarcini banale sunt importante pentru îndeplinirea muncii zilnice și că ar fi minunat dacă un procent mai mare din ele ar fi automatizate.

Lansarea din iulie a variantei îmbunătățite SOLIDWORKS va ține cont de aceste detalii (și nu numai). Multiplele beneficii noi care vă așteaptă din iulie 2023 au fost analizate de Sean, inițial cu consultantul 3DEXPERIENCE Works, Mark Peterson.

Platforma 3DEXPERIENCE®, bazată pe cloud, vă va permite să colaborați cu ușurință atât cu oamenii din interiorul, cât și cu cei din afara organizației dvs., oferindu-vă o serie de funcționalități suplimentare pentru eficientizarea muncii de zi cu zi.

Grație actualizărilor, instrumentele CAM, MBD, de inspecție și de simulare vor fi disponibile pentru utilizatorii SOLIDWORKS. SOLIDWORKS este cea mai bogată platformă avansată de proiectare. Produsele sunt proiectate să crească odată cu afacerea dvs., punându-vă la dispoziție toate instrumentele de care aveți nevoie. În paralel, platforma 3DEXPERIENCE este o parte importantă a acestei evoluții.

Mark a subliniat că SOLIDWORKS are o istorie consecventă de a crea instrumente complet integrate pentru clienții săi, cu scopul de a face utilizatorii mai eficienți și mai productivi.

Consultantul Andrew Gross a continuat discuția, enumerând îmbunătățirile aduse sarcinilor fundamentale din SOLIDWORKS, cum ar fi Găsirea fișierelor/Finding Files și ce implică ele pentru gestionarea datelor. În cazul dat, utilizatorii pot căuta și găsi toate articolele disponibile pe platforma 3DEXPERIENCE, folosind drag-and-drop pentru a implementa părțile selectate în design-ul lor — totul din SOLIDWORKS.

Sistemul va folosi abilități puternice de filtrare, utilizatorii putând să caute pe orice criteriu doresc (desen, cuvinte-cheie ș.a.). Andrew a demonstrat modul în care filtrarea pieselor vă ajută să găsiți piesa potrivită mai rapid și mai eficient, afirmând: „Cunoscând puține informații, nu și numele fișierului, putem găsi totuși ceea ce căutăm pe platformă”. Fișierele pot fi deschise ulterior, pe cloud, prin 3DEXPERIENCE.

Andrew a discutat, de asemenea, despre Marcaje/Bookmarks, utile ca să vă păstrați organizate și accesibile datele relevante, pentru a le putea găsi atunci când aveți nevoie de ele. Gândiți-vă la dosarul „Preferate”/„Favorites” dintr-un browser web. În SOLIDWORKS 2023, utilizatorii au capacitatea de a crea marcaje pentru a salva piesele asamblate în mod obișnuit, ceea ce le permite să le partajeze pe platformă cu colegii de echipă. Marcajele mai oferă acces la instrumente suplimentare și caracteristici de colaborare care facilitează realizarea sarcinilor cotidiene.

Relațiile cu fișierele CAD/CAD File Relations vor indica utilizatorilor contextul modelului lor în domeniul mai larg al tuturor modelelor din cadrul platformei. Altfel spus, vor arăta modul în care puteți face ca relațiile de fișiere CAD (sau referințele) să funcționeze pentru dvs.

În cazul în care sistemele mai frecvent utilizate (cum ar fi Windows) sunt insuficiente, platforma 3DEXPERIENCE urmează să preia slăbiciunea organizațională, afișând relațiile pe care fișierele le au între ele și ținând evidența acestor relații pentru utilizatori.

Andrew a menționat și felul în care platforma vă poate împiedica să suprascrieți munca altora. În plus, cu datele într-o singură locație pe cloud, ca utilizator veți putea vedea inclusiv relațiile părinte/copil – într-o imagine grafică prezentată clar – ceea ce vă va ajuta să înțelegeți rolul complet al unui model în cadrul ofertei de produse al organizației.

Ulterior, Sean a introdus alt subiect de discuție, legat de gestionarea manuală a fișierelor cu [diverse] convenții de denumire, operațiune care poate deveni extrem de confuză pe măsură ce proiectele se extind. Tema a fost detaliată de consultantul Mike Sande. Cei doi au dat mai multe detalii cu privire la gestionarea datelor cu Istoricul modificărilor, versiunilor/Change, Version History și despre modul în care aceste instrumente sunt setate pentru a ajuta la elucidarea oricărei confuzii cu privire la ce înseamnă modele și date de lucru „actuale”, pe viitor urmând să se schimbe definitiv modul în care utilizatorii vor salva fișierele.

Mike a ilustrat beneficiile enumerate printr-un exemplu practic, în care a efectuat o operațiune de schimbare a unei componente, ca și cum ar fi fost un utilizator care gestionează manual fișierele, fără gestionarea datelor.

Dat fiind faptul că pe platforma 3DEXPERIENCE preluarea fișierelor pentru referințele de asamblare va fi efectuată automat pe back-end-ul sistemului, nu veți mai fi nevoiți să rețineți unde sunt stocate fișierele. Sean și Mark au încheiat subiectul explicând capacitatea de a bloca și debloca fișierele, ceea ce vă asigură că istoricul versiunilor este menținut și că proprietatea fișierelor este evidentă pentru toate părțile interesate. De asemenea, în versiunea SOLIDWORKS 2023, utilizatorii vor putea edita Maturity State-ul fișierelor, toată lumea cunoscând clar starea fișierelor.

Mike a adus ulterior în discuție Design Task Tracking, dezvăluind modul în care platforma 3DEXPERIENCE vă poate ajuta la gestionarea fluxurilor de lucru cu instrumentul Collaborative Tasks, supranumit de mulți un „sticky note virtual”. Deoarece totul din cadrul platformei este complet interconectat, utilizatorii vor putea folosi drag-and-drop în fiecare dintre aceste sarcini, pentru a trage elemente în zona de proiectare SOLIDWORKS, sau pentru a trage modelul în zone precum „atașamente”/„attachments”. Unul dintre lucrurile interesante despre instrumentele Collaborative Tasks este că, atunci când veți utiliza pentru articole drag-and-drop în diferite zone, toate metadatele asociate acelui articol vor veni „la pachet”.

Înainte de a prezenta următorul invitat, Sean a discutat, pe scurt, despre viitoarea funcționalitate a platformei 3DEXPERIENCE, care nu este încă disponibilă din punct de vedere tehnic pentru utilizatorii SOLIDWORKS, și anume modalitățile de a face Partajarea Fișierelor/Sharing Files mai ușoară ca niciodată. El a subliniat că, în prezent, SOLIDWORKS Viewer este unul dintre cele mai căutate cuvinte-cheie SOLIDWORKS din lume. Pack and Go și eDrawings, alte instrumente excelente pentru partajare și vizualizare, vor fi folosite în continuare. Cu toate acestea, SOLIDWORKS lucrează la o abordare mai ușoară și mai modernă din punct de vedere tehnic a acestei capacități extrem de valoroase –  partajarea fișierelor.

Ulterior, consultantul Brad Williamson a vorbit despre modul în care platforma 3DEXPERIENCE face legătura între partajarea și vizualizarea fișierelor, indicând modalitățile în care partajarea fișierelor a fost optimizată atât pentru utilizatorii platformei, cât și pentru părțile externe interesate. Relatarea sa a cuprins inclusiv subiectul legat de preocupările pe care utilizatorii le au cu privire la partajarea prea multor informații cu destinatarii externi, invocând temerile legate de proprietatea intelectuală. Platforma tratează cu ușurință asemenea probleme, securitatea utilizatorilor fiind la cel mai ]nalt nivel.

Brad a explorat totodată noile capacități care permit utilizatorilor să partajeze formate de fișiere neutre sau native chiar din sesiunea SOLIDWORKS, cum ar fi elaborarea unor link-uri ce pot fi partajate codificat în timp sau specificarea destinatarilor unui e-mail. Toate acestea pot fi realizate la rândul lor în cadrul sesiunii de modelare SOLIDWORKS, permițând o modalitate mai simplă și mai sigură de a partaja (și de a vizualiza) datele în exterior – totul într-un singur browser.

Asta înseamnă că nu există software de descărcat sau instalat. Utilizatorii pot marca, măsura și comenta în mod liber fișierele SOLIDWORKS partajate. Pentru utilizatorii SOLIDWORKS este instrumentul perfect de reducere a decalajului dintre partajarea și vizualizarea fișierelor.

Asigurați-vă că vă abonați la canalul YouTube SOLIDWORKS pentru mai mult conținut în flux live. Totodată, nu ratați ultimele noutăți din domeniu. Abonați-vă la newsletter.

    Sunt de acord să primesc ultimele noutăți în domeniul

    3D CAD/CAM3D Print3D ScanHardwarePromoții, Webinarii ,Evenimente, Cursuri


    Politica de prelucrare a datelor caracter personal
    Am citit Politica prelucrare date cu caracter personal CADWORKS și sunt de acord cu prelucrarea acestora.