Avantajele Inteligenței Artificiale

Inteligența artificială generativă revoluționează lumea creativă. Prin automatizarea sarcinilor, (inclusiv analiza datelor, serviciu pentru clienți și creare de conținut), companiile cresc eficiența și economisesc bani.

„Totul, Pretutindeni simultan” (Everything, Everywhere All at Once) este titlul fotografiei care a câștigat Premiul Academiei pentru cea mai bună imagine 2023 – un titlu care surprinde perfect inclusiv aura existentă astăzi în jurul lucrurilor legate de inteligența artificială (AI).

Recent, Dassault Systèmes  a dedicat acestui subiect un laborator virtual care s-a desfășurat la München, intitulat The Generative AI Explosion: Revolutionizing the Creative World/Explozia Inteligenței Artificiale generative: revoluționarea lumii creative. În cadrul evenimentului, Raj Hayer, fondator și CEO TinyBox Academy, a purtat o discuție interactivă live-panel cu patru specialiști în AI: Carsten Lindstedt, șef 3D EXCITE, Vladimir Alexeev, cercetător, scriitor și artist, Aris Tsakpinis – lider generativ AI DACH, AWS și Sara Ouakim – lider de inovație la Accenture. Articolul de față e dedicat principalelor concluzii la care au ajuns cei cinci în urma unui dialog fascinant.

Imagine creată de artistul Andres Broos în symbAIosis, împreună cu Stable Diffusion, prin apelare la AI, menită să ilustreze vizual evenimentul 3DEXCITE Live – Explozia Inteligenței Artificiale generative: revoluționarea lumii creative.

Inteligența Artificială generativă sporește creativitatea umană

AI nu ne va înlocui prea curând, de vreme ce poate îndeplini anumite sarcini creative, dar nu poate imita inteligența emoțională umană și experiențele personale care definesc procesul creativ uman. Totuși, utilizat în mod eficient, AI ne poate ajuta să elaborăm conținut nou, să dăm răspunsuri pe chat și să alcătuim design-uri inedite.

Inteligența Artificială îmbunătățește experiențele și simulările cu gemenii digitali (virtual twins)

Aplicațiile AI generative, precum ChatGPT și Stable Diffusion, facilitează îmbunătățirea experiențelor, a simulărilor cu virtual twins și a mediilor interactive 3D. De la prima oră a dimineții, de când ne conectăm la dispozitivele noastre, AI își exercită puterea asupra tuturor lucrurilor cu care interacționăm, transformându-se într-un soi de curator al știrilor și anunțurilor e-commerce pe care le primim, sau a felului în care are loc interacțiunea cu serviciul clienți. Printre industriile care au adoptat cu entuziasm AI-ul se numără inclusiv cea a jocurilor de noroc, industria auto, de producție sau asistență medicală.

Noile abilități AI sunt esențiale pentru construirea forței de muncă a viitorului

În 2022 totul s-a schimbat odată cu lansarea DALL·E 2 și, ulterior, a generatoarelor de imagini openAI și open source AI.

Până în 2025, conform Forumului Economic Mondial, vor fi create 97 de milioane de locuri noi de muncă, direct legate de IA. Printre ele, s-ar putea regăsi posturi pentru directori de analiză sau ingineri machine learning și computer vision.

Cheia pentru a începe o carieră de succes, folosind Inteligența Artificială generativă, este să vă concentrați în mod constant asupra abilităților noi, necesare pentru a optimiza valoarea acestei tehnologii. Pe măsură ce AI este implementată în tot mai multe industrii, cererea de lucrători de întreținere AI va fi masivă, companiile având nevoie de dezvoltatori și ingineri AI pentru a întreține sistemele.

Note suplimentare

Ca în cazul oricărei tehnologii recente, există multe lucruri pe care nu le știm în totalitate. Deoarece momentan sunt generate cantități impresionante de date, calitatea lor trebuie luată în considerare. După Sara Ouakim, liderul Accenture, „Datele noastre sunt mult mai părtinitoare decât societatea , deoarece nu toți membrii societății au acces egal la ele și la procesarea/intrarea lor.” Prin urmare, datele eronate duc inevitabil la rezultate eronate.

Viitorul Inteligenței Artificiale generative

Ca urmare a adoptării instrumentelor AI în munca noastră, sarcinile, a căror realizare necesita anterior săptămâni, sunt terminate astăzi în doar câteva zile, deși suntem în stadiul incipient al tehnologiei AI. În următorii ani,vom asista la schimbări tehnologice masive, pe măsură ce se conturează noi forme de inteligență artificială generativă care ar putea să îndeplinească sarcini și să sporească abilitățile umane în diverse moduri. Ceea ce azi pare imposibil, mâine se poate transforma în realitate, tot astfel cum, acum câțiva ani, ascensiunea ChatGPT și a altor instrumente AI a părut neverosimilă.

În videoclipul de mai jos puteți viziona, în reluare, tot ce s-a discutat în cadrul laboratorului The Generative AI Explosion: Revolutionizing the Creative World [EN].

Asigurați-vă că nu ratați noutățile din domeniul industriei și tehnologiilor 3D. Abonați-vă la newsletter.

    Sunt de acord să primesc ultimele noutăți în domeniul

    3D CAD/CAM3D Print3D ScanHardwarePromoții, Webinarii ,Evenimente, Cursuri


    Politica de prelucrare a datelor caracter personal
    Am citit Politica prelucrare date cu caracter personal CADWORKS și sunt de acord cu prelucrarea acestora.