AI și dezvoltarea produselor

Inteligența artificială (AI) schimbă modul în care trăim și lucrăm, inclusiv când vine vorba de industria de producție. Inteligența artificială e prezentă deja în setările industriale din lumea reală, îmbunătățind designul produselor, automatizând procesele de fabricație și optimizând lanțurile de aprovizionare.

Aplicațiile potențiale ale AI în producție sunt multiple, iar impactul său asupra dezvoltării și producției va fi unul uluitor.

SOLIDWORKS și-a construit reputația, creând un program CAD ușor de utilizat, compatibil cu Windows, într-un moment în care toate soluțiile existente pe piață erau costisitoare, axate pe stațiile de lucru UNIX. Noua modalitate intuitivă și accesibilă de elaborare a  produselor i-a făcut pe mulți să adopte SOLIDWORKS. În prezent, compania continuă să-și ajute utilizatorii, încorporând AI în instrumentele sale și oferind astfel atât o eficiență sporită, cât și un stimul pentru inovație.

SOLIDWORKS și platforma 3DEXPERIENCE sunt în fruntea revoluției AI. Aceste instrumente folosesc AI pentru a facilita proiectarea și fabricarea produselor, precum și pentru a optimiza operațiunile. De exemplu, SOLIDWORKS folosește AI pentru a automatiza procesul de proiectare, ajutând inginerii să creeze modele complexe mai rapid și mai ușor. Modalitatea e simplă. Asistentul de proiectare din SOLIDWORKS învață modul în care lucrați, oferindu-vă ulterior sugestii despre cum să procedați pentru a vă îmbunătăți fluxul de lucru.

Platforma 3DEXPERIENCE folosește AI pentru a optimiza lanțurile de aprovizionare, ajutând producătorii să aducă produsele potrivite la locul potrivit, în momentul propice.

Inteligența Artificială mai e folosită pentru a îmbunătăți calitatea produselor. De exemplu, SOLIDWORKS utilizează AI pentru a analiza datele din procesele de producție, identificând potențialele probleme. Platforma 3DEXPERIENCE folosește AI pentru a prezice cererea clienților, ajutând producătorii să evite epuizarea stocurilor și supraproducția.

Viitorul producției e promițător, iar AI joacă un rol cheie. Cu SOLIDWORKS și platforma 3DEXPERIENCE, producătorii pot valorifica puterea AI, îmbunătățindu-și produsele, procesele și operațiunile.

Iată doar câteva exemple specifice despre modul în care AI este utilizată în dezvoltarea de produse:

 • Design: AI este utilizat pentru a automatiza procesul de proiectare, ajutând inginerii să creeze modele complexe mai rapid și mai ușor. AI este folosită pentru a genera opțiuni de proiectare, pentru a analiza date și pentru a rezolva potențiale probleme.
 • Producție: contribuind la automatizarea proceselor de producție, AI poate îmbunătăți eficiența. Inteligența Artificială e utilă în analiza datele din atelier în vederea monitorizării dispozitivelor și proceselor de producție, prezicând și prevenind timpii costisitori de nefuncționare.
 • Lanțul de aprovizionare: AI este, de asemenea, utilizată pentru a optimiza lanțurile de aprovizionare, ajutând la aducerea produselor potrivite la locul potrivit și timpul potrivit, anticipând cererea, gestionând inventarul și optimizând transportul produselor finale.
 • Calitate: AI este folosită pentru a îmbunătăți calitatea produselor, contribuind la identificarea potențialelor probleme și defecte și la analiza datelor din procesele de fabricație, inspectarea produselor și identificarea defectelor. De exemplu, AI este folosită în extragerea automată de adnotări din PDF-uri 2D,  pentru a construi un raport de inspecție FAI.
 • Marketing/Vânzări: utilizați rapid și ușor propriile date despre produse pentru a crea conținut de marketing evocator de emoții. AI este utilă pentru a crea randări fotorealiste, într-un timp vizibil mai scurt.

Aplicațiile potențiale ale inteligenței artificiale în dezvoltarea produselor sunt nelimitate. Pe măsură ce AI continuă să se dezvolte, este probabil să vedem și mai multe aplicații inovatoare și transformatoare în domeniu.

Rămâneți la curent cu tot ce e nou în domeniul industriei și tehnologiilor 3D. Abonați-vă la newsletter.

  Sunt de acord să primesc ultimele noutăți în domeniul

  3D CAD/CAM3D Print3D ScanHardwarePromoții, Webinarii ,Evenimente, Cursuri


  Politica de prelucrare a datelor caracter personal
  Am citit Politica prelucrare date cu caracter personal CADWORKS și sunt de acord cu prelucrarea acestora.