Alte noutăți SOLIDWORKS 2023

SOLIDWORKS Live – Aflați ce este nou în SOLIDWORKS

Ultimul SOLIDWORKS Live, ținut în august, a încheiat seria de discuții, inițiate de companie, cu scopul de a face publice noile caracteristici și funcționalități SOLIDWORKS, disponibile din luna iulie, anul curent.  La el au participat: Managerul de Produs – Salih Alani; Consultantul de Procese industriale – Brian Zias; Directorul Serviciu Clienți – Justin Burton și COO Hacksmith Industries – Ian Hillier. În cadrul transmisiunii au fost proiectate inclusiv clipuri video de la Bowhead.

Imediat după prezentare, Salih Alani a vorbit despre beneficiile abonamentului SOLIDWORKS, menționând că Serviciile Cloud urmează ADN-ul SOLIDWORKS, pentru că măresc opțiunile de abonament ale utilizatorilor, permițându-le să aleagă ce anume din pachetul „modular” doresc să folosească. A analizat, ulterior, anumite detalii legate de ofertă, cum ar fi „Partajarea fișierului” (abilitatea de a partaja orice fișier cu orice utilizator din întreaga lume, indiferent dacă e vorba de utilizatori SOLIDWORKS sau nu), ideea de trasabilitate a tuturor informațiilor, care pot fi urmărite, etc.

Salih Alani a mai discutat despre „gestionarea neproblematică a datelor”, precum și despre modurile în care viitoarele capacități Cloud Services abordează probleme comune, inclusiv revizuirile, maturizarea produselor, blocarea și deblocarea seturilor de date sau denumirea fișierelor.

Ulterior, participanții au putut urmări un videoclip de la Bowhead Corp al cărui subiect central a fost atuurile partajării și marcajului fișierelor, avantaje câștigate odată cu modificările aduse serviciilor cloud. Iată primul dintre cele trei videoclipuri Bowhead, difuzat în timpul live-ului:

Următorul invitat care a luat cuvântul a fost Brian Zias. Acesta a arătat varii demonstrații reale ale funcțiilor Share and Markup, introduse inițial de Salih Alani.

Folosind setul de date Bowhead, Brian a arătat modul în care utilizatorii pot partaja cu ușurință design-uri cu terții interesați. Procesele în sine sunt extrem de simple și directe. De asemenea sunt securizate, astfel încât clienții pot fi siguri atunci când trimit seturi de date potențial sensibile. Nu în ultimul rând, noua funcționalitate promovează colaborarea între utilizatori, atât de necesară în special în cadrul proiectelor mari.

Brian a subliniat faptul că, pe lângă lejeritatea caracteristică procesului de partajare a fișiere, documentele sunt accesibile pe aproape orice dispozitiv compatibil web, cum ar fi tableta (cu care își continuă demonstrația). Nimic din partajare nu necesită descărcări suplimentare, plug-in-uri sau efort din partea destinatarului. Totul e „împachetat” frumos, sub forma unui link de partajare, pe care destinatarul trebuie doar să-l deschidă, să-l marcheze și să revină cu un feedback.

Imaginea de mai sus îl surprinde pe Brian Zias ilustrând cât de simplă este configurarea tipurilor de fișiere pe care designerii le pot partaja, demonstrând totodată cum sunt setate permisiunile și multe alte detalii utile.

Merită menționat că Brian nu și-a deschis niciodată e-mailul, nu a folosit comenzi rapide de la tastatură, sau soluții pentru a partaja fișierele. Tot de ce a avut nevoie se afla deja în cadrul software-ului și a fost extrem de ușor de manevrat.

A urmat interviul preînregistrat cu Ian Hillier de la Hacksmith Industries, dedicat modurilor în care grupul său de lucru a gestionat datele CAD. Prezentarea lui a început cu o scurtă introducere legată de Hacksmith și modul în care au evoluat obiectivele și proiectele instituției de-a lungul timpului.

Ulterior, Ian a vorbit despre felurile în care echipa Hacksmith folosește instrumentele de la SOLIDWORKS pentru a colabora și a lucra unul cu celălalt, atât la proiectele de design și inginerie, cât și la crearea conținutul video pe YouTube.

Brian Zias a discutat, spre final, despre stocarea CAD și gestionarea reviziilor, descriind modul în care SOLIDWORKS simplifică lucrul cu fișierele, făcând procesul mai intuitiv pentru utilizatorii săi.

Sesiunea SOLIDWORKS Live a continuat cu un alt videoclip de la Bowhead, axat pe utilizarea instrumentelor de stocare și revizuire, pe care îl puteți vizualiza mai jos:

Grație lui, participanții au aflat mai multe despre:

  • modul în care pot folosi Căutarea/Search și Filtrul/Filter, ori de câte ori încearcă să găsească și să reutilizeze ceva ce a fost deja proiectata
  • cum pot folosi instrumentele Relații/Realtions pentru a afla ce piese sunt folosite într-un anumit ansamblu ș.a.

Ultimul invitat a fost Justin Burton. Principalele teme discutate de el au vizat modurile în care echipele sale îndrumă partenerii/clienții să adopte soluțiile SOLIDWORKS și felul în care îi ajută pe partenerii reselleri să obțină pentru clienți ajutorul de care cei din urmă au nevoie, prin intermediul produselor SOLIDWORKS. Justin a atins inclusiv subiectul ajutorului pe care resellerii îl pot oferi utilizatorilor, cum ar fi planificarea implementării, elaborarea SOP-urilor, furnizarea de analize de afaceri, îndrumare continuă, etc.

SOLODWORKS Live s-a încheiat cu o recapitulare a celor discutate, urmată de videoclipul final de la Bowhead, dedicat tipurilor în care Bowhead utilizează serviciile cloud de la SOLIDWORKS pentru a gestiona modificările de proiectare, piesele, inventarul, materialele și comunicarea cu părțile interesate.

Mai multe detalii despre noile caracteristici și funcționalități activate în cloud, disponibile începând din iulie cu Serviciile cloud, pentru utilizatorii SOLIDWORKS cu abonament, puteți afla dând click aici și aici.

Asigurați-vă că nu ratați nici o noutate din domeniu. Abonați-vă la newsletter.

    Sunt de acord să primesc ultimele noutăți în domeniul

    3D CAD/CAM3D Print3D ScanHardwarePromoții, Webinarii ,Evenimente, Cursuri


    Politica de prelucrare a datelor caracter personal
    Am citit Politica prelucrare date cu caracter personal CADWORKS și sunt de acord cu prelucrarea acestora.