Hawaya Racing și Markforged

Clientul

În 2010, Johnny Vickers, fondatorul Hawaya Racing, a început prima școală pentru nitro drag bikes. Mulți dintre cei mai buni motocicliști nitro drag de astăzi sunt absolvenți ai acestui program.

Hawaya Racing este specializată în cercetarea, dezvoltarea și producția de piese și echipamente de siguranță pentru motocicletele Harley-Davidson. Compania, condusă de primul campion NHRA Pro Fuel, Johnny Vickers, oferă, de asemenea, piese de înaltă performanță și service pentru motocicletele Harley-Davidson conduse pe stradă. Facilitățile sale includ un atelier, unde sunt fabricate piese speciale și de curse, inclusiv o linie proprie de motoare de curse Derringer, șasiuri de curse drag, părți ale caroseriei, carburatoare nitro, sisteme de transmisie cu curele, sisteme de injecție de combustibil etc.

Hawaya Racing Products (HRP) e profund implicată în sportul curselor drag Harley-Davidson. Vickers este un concurent desăvârșit, cu cinci campionate naționale câștigate și multiple recorduri naționale și mondiale. În prezent, este șeful echipajului pilotulului profesionist Sam White de la White Lightning Racing.

Provocarea

În curse, provocarea este întotdeauna să fii cel mai rapid, să ai un mijloc de transport cât mai ușor, și să obții victoria cu investiții cât mai mici. Piesele folosite la motocicletele de curse sunt de obicei fabricate din aluminiu sau oțel prelucrat, ceea ce creează rezistență, dar adaugă și greutate.

Prelucrarea pieselor mici și complexe a devenit consumatoare de timp pentru Hawaya Racing. Prin urmare, compania a decis să exploreze alte opțiuni de producție. Vickers dorea o soluție care să ofere echipei sale flexibilitatea de a pune rapid în practică ideile noi, de a îmbunătăți procesele de producție, de a atenua întârzierile lanțului de aprovizionare și a depăși limitele forței de muncă.

Mânerele de accelerație prelucrate din aluminiu: două pe un strung CNC și două pe o freză CNC

Markforged X7 a celor de la Markforged, ne-a oferit un avantaj competitiv, ajutându-ne să fim cu un pas înainte. Imprimanta s-a dovedit utilă pentru ceea ce ne-am propus, mai exact: reducerea costurilor de producție, reducerea greutății pieselor și timpi mai scurți de livrare pe piață.”
– Johnny Vickers, proprietar Hawaya Racing –

Soluția

 În 2022, Hawaya Racing a achiziționat un Markforged X7 prin Phillips Corporation. X7 a fost ales pentru capacitatea sa de a înlocui piesele prelucrate CNC cu compozite extrem de durabile, utilizând armătura continuă cu fibre (CFR).

Cu Digital Forge aveți posibilitatea de a produce piese care îndeplinesc diverse cerințe precum: rezistența la flăcări, rezistența chimică și absorbția de energie. De asemenea, puteți realiza piese cu un nivel ridicat de repetabilitate și un finisaj de suprafață cvasi-perfect. Faptul în sine i-a ajutat pe cei de la Hawaya Racing să reducă timpul de dezvoltare a produselor lor.

Un produs care a beneficiat de o conversie în CFR e mânerul de accelerație, care, de obicei, e fabricat din aluminiu prelucrat. În comparație cu mânerele pelucrate din aluminiu, versiunea imprimată 3D a fost cu 62% mai ușoară și a costat cu 30% mai puțin. De asemenea, a fost semnificativ mai simplu de realizat. Mânerele de accelerație din aluminiu aveau, în total, 4 setări (fiecare mâner câte două setări pe un strung CNC) și foloseau două stocuri de materie primă. Versiunea compozită, construită cu ajutorul imprimantei X7 de la Markforged, nu a avut configurații, a folosit o singură materie primă și nu a necesitat mașini CNC, accesorii, scule sau operator. În plus, producerea mânerelor de accelerație cu X7 Markforged le-a permis mașiniștilor companiei să se concentreze pe alte proiecte de mare valoare, bazate pe CNC, echipa mărindu-și randamentul.

Mânerul de accelerație Markforged Onyx®: fără setări, un singur material, fără finisare CNC

 „Încorporarea X7 în afacere, pentru prototipuri funcționale și ieftine, precum și piese de uz final de înaltă calitate, ne-a ajutat să descoperim că e posibil să creezi piese mai rapid, cu mai puțin efort, cu mai puțini bani și, extrem de important în domeniul nostru, cu o greutate redusă”.
– Johnny Vickers, proprietar Hawaya Racing –

Viitorul

În industria curselor, flexibilitatea și economisirea timpului constituie două avantaje enorme. Hawaya Racing a apelat în mod constant X7 de la Markforged pentru a experimenta noi concepte și a avea avantaj competitiv. Vickers și echipa Hawaya folosesc imprimantele  X7 zi și noapte, chiar și atunci când nu sunt în instituție. Această tehnologie le alimentează încrederea că pot învinge concurenții din cursele Harley nitro drag.

„Toți cei de la Markforged și Phillips Corporation au susținut cu fermitate eforturile noastre, ajutându-ne să ne depășim limitele. Astfel am reușit să aducem o adevărată schimbare în sportul nostru!”
– Johnny Vickers, proprietar Hawaya Racing –

Despre domeniile în care sunt utilizate imprimantele 3D, ce puteți face cu o imprimantă 3D, dar și impactul lor asupra fabricilor viitorului, puteți citi mai multe informații aici , aici, și respectiv aici.

 

 

Pentru alte date din sfera industriei și tehnologiilor 3D, nu ezitați să vă abonați la newsletter.

    Sunt de acord să primesc ultimele noutăți în domeniul

    3D CAD/CAM3D Print3D ScanHardwarePromoții, Webinarii ,Evenimente, Cursuri


    Politica de prelucrare a datelor caracter personal
    Am citit Politica prelucrare date cu caracter personal CADWORKS și sunt de acord cu prelucrarea acestora.