Metroul parizian și 3DEXPERIENCE

 

Metroul parizian și 3DEXPERIENCEDesignerul și producătorul olandez de fațade, Aldowa, a fost însărcinat să proiecteze mii de panouri interioare, pentru noua stație pariziană de metrou Saint-Denis Pleyel. Sarcina a fost dusă la bun sfârșit cu ajutorul platformei 3DEXPERIENCE, bazată pe cloud.

Metroul parizian și 3DEXPERIENCE

Când își va deschide porțile pentru public, la timp pentru un important eveniment sportiv internațional din 2024, Saint-Denis Pleyel va fi una dintre cele mai aglomerate și mai mari stații de metrou din zona metropolitană a Parisului. O fațadă interioară impresionantă, formată din peste 8.000 de metri pătrați de oțel inoxidabil și panouri emailate, e cea care va fura din start privirile pasagerilor. Totul este proiectat, fabricat și instalat de compania olandeză Aldowa, o firmă care și-a câștigat faima datorită capacității sale de a transforma orice idee într-o realitate imediată, viabilă.

La fel ca multe evoluții inovatoare actuale, transformarea în realitate a unei viziuni, precum cea legată de Saint-Denis Pleyel, a necesitat modalități moderne de lucru și apelul la tehnologia de ultimă oră. Pentru proiectul de față, Aldowa a decis să adopte o nouă abordare de design integrat și să investească în capacități digitale, cum ar fi designul generativ, alimentat de platforma 3DEXPERIENCE.

„Clădirile mai mari și mai înalte necesită moduri diferite de lucru, inclusiv mai multă prefabricare și pregătire în afara amplasamentului, în loc de tradiționala instalare la fața locului”, a remarcat Misja van Hattum, responsabil pentru inovație și inginerie la Aldowa. „Ca și companie, ne ocupăm de proiecte variate, care implică diverse grade de complexitate. De aceea am ales să lucrăm cu 3DEXPERIENCE”, a adăugat acesta.

Pentru a-și îndeplini termenul limită, Aldowa a realizat că e nevoie să-și automatizeze procesele de proiectare. Compania a apelat la Dassault Systèmes, dezvoltând un instrument de proiectare generativă, care să creeze automat structura și sistemul de fixare pentru aproape 6.000 de panouri de fațadă, dintre care 1.000 sunt unice, și să gestioneze eficient orice modificări de design.

Astfel, Aldowa a profitat de caracteristicile CATIA, disponibile pe platforma 3DEXPERIENCE, care le-au permis inginerilor să selecteze și să definească tipul de pereți doriți, să calculeze geometriile și să aplice automat elementele structurale, asociate în funcție de locația panoului în stație.

Astăzi, compania a câștigat în eficiență. Poate planifica toate procesele de producție și instalare din aceleași date. De asemenea, poate colabora fără probleme cu părțile terțe interesate. Povestea completă despre colaborarea dintre Aldowa, metroul parizian și 3DEXPERIENCE e disponibilă aici .

 

 

 

Fiți la curent cu noutățile din domeniul industriilor și tehnologiilor 3D. Abonați-vă la newsletter.

    Sunt de acord să primesc ultimele noutăți în domeniul

    3D CAD/CAM3D Print3D ScanHardwarePromoții, Webinarii ,Evenimente, Cursuri


    Politica de prelucrare a datelor caracter personal
    Am citit Politica prelucrare date cu caracter personal CADWORKS și sunt de acord cu prelucrarea acestora.