Noutăți DraftSight 2024

 

Dassault Systèmes pune accent pe experiența utilizatorilor. Deloc întâmplător, recentele îmbunătățiri aduse la DraftSight 2024 și 3D EXPERIENCE DraftSight R2024x GA (disponibilitate generală) vizează anume acest aspect.

Dacă vă întrebați care este diferența dintre cele două versiuni DraftSight, soluțiile de proiectare 2D CAD și 3D CAD SOLIDWORKS, diferența se reduce la valoarea adăugată de platforma 3DEXPERIENCE. Ambele versiuni de DraftSight au caracteristici excepționale. Însă, 3D EXPERIENCE DraftSight include, printe altele, colaborarea bazată pe cloud și capacitățile de gestionare a datelor oferite de platforma 3DEXPERIENCE. Dacă nu v-ați extins datele pe platformă, vă recomandăm să faceți asta, pentru a profita la maxim de datele și investițiile dvs.

 

În cele ce urmează vom trece în revistă noile capacități DraftSight 2024. De la editarea referințelor de piesă până la abilitatea de a importa desene CATIA, aflați cum puteți crește productivitatea și îmbunătăți colaborarea cu partenerii de lucru.

1.Suport pentru desene CATIA

Colaborați cu claritate și precizie. În DraftSight 2024 puteți importa desene de model CATIA de pe un disc local, sau de pe platforma 3DEXPERIENCE. Când importați un desen CATIA, el se va comporta ca orice alt fișier DWG. Implicit, puteți edita cu ușurință desenul.

Importați desene model CATIA de pe un disc local sau de pe platforma 3DEXPERIENCE

2. Personalizarea paletei de instrumente

Accelerați crearea desenelor și asigurați coerența. Instrumentele din DraftSight 2024 sunt concepute pentru a spori productivitatea. Pentru început, puteți găsi toate comenzile și funcțiile utilizate frecvent într-un singur loc. Personalizarea se extinde la setările predefinite, inclusiv stratul, culoarea și tipul de linie, garantând că toate entitățile nou create respectă standardele predefinite în desene. Totodată, aveți posibilitatea de a crea eficient palete noi prin drag&drop sau importând și exportând palete preexistente, create în alte soluții 2D CAD.

Inserați rapid o paletă existentă cu funcția Import Palette

3. Layer Palette

Îmbunătățiți lizibilitatea desenelor cu un control mai mare asupra modului în care sunt afișate grupurile de straturi inactive.

Noua paletă Layer Manager oferă acces rapid, într-un singur loc, la toate comenzile de layer, inclusiv straturi, stări ale straturilor, previzualizări ale straturilor sau straturi izolatoare. De asemenea, există o nouă comandă Merge Layer. Cu ajutorul său puteți îmbina mai multe straturi într-un singur strat, pentru un control și o gestionare mai bune. Nu în ultimul rând, cu noua comandă de îmbunătățire a vizibilității, puteți specifica modul în care obiectele din grupurile de straturi inactive apar în zonele de desen.

Accesibilitatea la paleta de instrumente a fost simplificată în noul spațiu de lucru CAD General

4. Comanda Export Sheet

Creați rapid noi desene din fișierele existente, fără a pierde din vedere nici un detaliu. Cu toate noile comenzi din DraftSight 2024, rămâneți mai productiv ca oricând. Grație actualei comenzi Export Sheet, puteți exporta toate entitățile vizibile dintr-o foaie de vizualizare activă și entitățile din foi în noul desen.

În plus, puteți îmbunătăți lizibilitatea unei anumite secțiuni, zone sau vederi a desenului cu entități exportate, care sunt vederi la scară ale spațiului model, ale cartușului, sau ale altor entități adnotative (ex: dimensiuni și note).

Exportați toate entitățile vizibile ale ferestrelor de vizualizare ale foii active din spațiul model într-un desen nou cu ajutorul comenzii Export Sheet

5. Interfață de utilizator îmbunătățită

Navigați cu ușurință printre modelele 3D și reduceți oboseala ochilor.

Pentru a reduce oboseala ochilor și a îmbunătăți vizibilitatea funcțiilor caracteristice, există un nou mod implicit întunecat – Dark mode. De asemenea, dispuneți de un nou Navigator de vizualizare/View Navigator. Prin urmare, puteți comuta cu ușurință între vizualizările standard și izometrice, sau vizualizările paralele și în perspectivă ale unui model. Interfața acționează ca un indicator de orientare 3D care vă permite să vedeți direcția curentă de vizualizare.

Interfața are un nou Dark Mode pentru a reduce oboseala ochilor și a îmbunătăți vizibilitatea funcțiilor caracteristice

 

Asigurați-vă că nu ratați noutățile SOLIDWORKS, dar și alte noutăți legate de tehnologiile și industriile 3D. Abonați-vă la newsletter.

    Sunt de acord să primesc ultimele noutăți în domeniul

    3D CAD/CAM3D Print3D ScanHardwarePromoții, Webinarii ,Evenimente, Cursuri


    Politica de prelucrare a datelor caracter personal
    Am citit Politica prelucrare date cu caracter personal CADWORKS și sunt de acord cu prelucrarea acestora.