A fost lansată Form 4, o nouă imprimantă 3D de la Formlabs, pe bază de rășină, care redefinește standardul industriei în ceea ce privește viteza, acuratețea, fiabilitatea și versatilitatea materialelor.

Form 4 și versiunea sa biocompatibilă, Form 4B , reprezintă un exemplu de evoluție a tehnologiei de imprimare 3D de tip SLA (stereolitografie). Cu o viteză fără precedent, Form 4B livrează majoritatea pieselor în mai puțin de două ore, indiferent de materialul utilizat, fără a compromite acuratețea dimensională sau finisajul suprafeței.

Form 4 combină un nou motor de imprimare cu actualizările bibliotecii de materiale Formlabs — 23 de rășini unice pe Form 4 și 37 pe Form 4B, disponibile la lansare, precum și noi accesorii și soluții de post-procesare, dar și o experiență de utilizator îmbunătățită. Actualizările reafirmă faptul că ecosistemul de imprimare 3D cu rășinile de la Formlabs este cel mai puternic instrument disponibil pentru orice profesionist care caută să-și transforme ideile în realitate.

Următorul pas în evoluția SLA

Form 4 preia calitățile celor mai importante imprimante cu rășină din lume și le îmbunătățește, oferindu-le utilizatorilor o viteză nemaiîntâlnită, un volum de construcție cu 30% mai mare, precum și toleranțe și precizie mai bune ca oricând.

Din 2011, Formlabs s-a dedicat producerii de instrumente puternice de imprimare 3D pentru ingineri, designeri de produse, producători, cercetători, profesioniști din domeniul sănătății ș.a. Făcând accesibilă tehnologia avansată de imprimare 3D, versiunile timpurii ale imprimantelor lor au alimentat inovații în fiecare industrie și au eliminat costurile și limitările de timp ale producției tradiționale.

Totuși, proiectarea produselor și lucrul cu obiectele fizice este în continuare un proces dificil. Fiecare idee trebuie să depășească nenumărate obstacole înainte de a ajunge la utilizatorul final, iar scalarea producției reprezintă obstacole suplimentare. Deși imprimarea 3D înlătură multe bariere inerente procesului de fabricație, chiar și fabricarea internă a prototipurilor, a sculelor și a pieselor destinate utilizării finale de volum redus poate fi prea lentă sau prea costisitoare.

O imprimantă 3D trebuie să fie un instrument care să se potrivească cu ideile designerului de produs, cu cererea zilnică de montaj pe linia de asamblare și cu producția la scară largă. Lucrând cu peste 50.000 de companii, utilizatoare de imprimante Formlabs, compania a identificat neajunsurile procesului de imprimare 3D și a adus încontinuu îmbunătățiri produselor lor.

Form 4 creează noi oportunități în fiecare aplicație, accelerând viteza iterativă a unei echipe de proiectare, mărind volumul unui producător și extinzând versatilitatea materialelor. Vitezele de imprimare de până la 100 mm pe oră1 , un volum de construcție cu 30% mai mare, noi materiale avansate și actualizări ale fluxului de lucru transformă Form 4 în cel mai puternic instrument de fabricație profesional disponibil pe piață.

1 Folosind Fast Model v1 Resin și înălțimea stratului de 200um. Bazat pe timpul real de imprimare dintr-o colecție de piese de testare, care acoperă aplicații comune de inginerie, proiectare de produs, producție și stomatologie.

De la idee la validare, într-un timp record

Aceste cleme cu comutator au fost imprimate cu Tough 2000 Resin pe Form 4 într-o oră și 53 de minute, comparativ cu patru ore și 47 de minute pe Form 3+.

Acest aparat de testare a fluxului de aer a fost imprimat cu Gray Resin V5 pe Form 4 în două ore și 56 de minute, comparativ cu aproape nouă ore pe Form 3+.

Productivitatea nu este niciodată limitată de lipsa ideilor bune. Ea este limitată de capacitatea de execuție. Form 4 permite fiecărui individ, echipă și organizație să-și transforme orice idee în realitate. Cu viteze de imprimare mai mari ca oricând, produsele pot trece prin proiectare, imprimare și testare de mai multe ori pe zi. Imprimările pe Form 4 sunt finalizate de două, sau chiar de patru ori mai repede decât cele printate cu oricare  altă imprimantă 3D cu rășină Form Series , chiar și atunci când e vorba de piese înalte sau imprimare în lot.

Viteza Form 4 este determinată de noul motor de imprimare Low Force Display™, o combinație puternică de LED-uri puternice și lentile (masking lenses) care întăresc fiecare strat de rășină instantaneu – indiferent de dimensiunea sau cantitatea pieselor. Vitezele de imprimare nu mai sunt afectate de nivelul de acoperire a platformei de construcție. Implicit, mai multe părți pot fi imprimate simultan, fără a prelungi timpul de imprimare.

Precizie dimensională fără precedent

Datorită toleranțelor Form 4, piesele imprimate au margini clare, bine definite și suprafețe netede

Pentru a fi utile, piesele imprimate 3D trebuie să fie precise. Fie că sunt prototipuri care trebuie să arate ca un plastic turnat prin injecție , sau dispozitive care trebuie să se împerecheze cu componentele existente pe o linie de asamblare, toleranțele contează. Viteza nu ar trebui să vină niciodată cu prețul acurateței și al preciziei.

Form 4 are toleranțe superioare și repetabile. Prin urmare, piesele imprimate în fiecare rășină de pe Form 4 se vor potrivi cu parametrii dvs. de proiectare, de fiecare dată. Unitatea de procesare a luminii (LPU) de la Form 4 oferă o rezoluție XY de 50 µm. Astfel, ansamblurile din mai multe piese alunecă împreună fără frecare, ajutoarele de producție se integrează perfect în fluxul de lucru, iar piesele de uz final se potrivesc cu precizia repetabilă a materialelor plastice fabricate în masă, turnate prin injecție.

Cu toleranțe repetabile care se potrivesc cu designul inițial, piesele pot rămâne aceleași în fiecare etapă de dezvoltare a produsului. Imprimată rapid ca o machetă, testată funcțional ca prototip,  sau produsă ca o opțiune stop-gap, aspectul și performanța fiecărei piese vor rămâne similare. Finisajele suprafețelor care nu se pot distinge de materialele plastice turnate prin injecție simplifică fluxul de lucru de la proiectare la producția de masă. Datorită acurateții caracteristice Form 4, vă puteți concentra pe produs, nu pe planificarea variațiilor dimensionale neprevăzute.

15 minute până la prima dvs. imprimare

Înainte ca iterațiile anterioare ale Form Series să introducă imprimarea 3D accesibilă, de înaltă calitate, fluxurile de lucru SLA erau adesea complicate. Unele necesitau operatori dedicați, infrastructură complexă și spații mari pentru imprimarea cu rășină.

Cu Form Series, Formlabs a demonstrat că imprimarea 3D accesibilă înseamnă mai mult decât prețuri accesibile și că fluxul de lucru poate fi intuitiv, imprimanta încadrându-se cu ușurință în spațiul dvs. (birou, casă, aulă, atelier etc.). Form 4 simplifică și mai mult configurarea imprimantei, monitorizarea și schimbarea materialului, astfel încât oricine poate începe să imprime în decurs de doar 15 minute!

Pe lângă îmbunătățirile aduse vitezei, noile funcții automate de manipulare a rășinii reduc timpul necesar pentru pornirea imprimărilor. Distribuirea automată a rășinii folosește o serie de senzori inteligenți pentru a maximiza timpul de funcționare, astfel încât timpul de schimbare între imprimări este neglijabil. Acum vă puteți concentra pe piese, nu pe proces.

Imprimantele Form Series sunt folosite în aplicații precum bioingineria, implanturile chirurgicale ș.a. Când imprimarea 3D face parte dintr-un proces atât de complex, tipărirea propriu-zisă ar trebui să fie cel mai simplu pas. Cu Form 4 acest lucru e posibil. De la primirea imprimantei până la realizarea primei imprimări, petreceți doar 15 minute pentru configurare.

Form 4: Simplu de utilizat

Ecosistemul complet Formlabs este conceput pentru a maximiza eficiența și a reduce erorile de imprimare. Programul gratuit de pregătire a imprimării Formlabs, PreForm , analizează automat piesa și determină orientarea optimă și plasarea suportului. Echipa de inginerie Formlabs îmbunătățește continuu setările software pentru a se asigura că viteza de imprimare, setările materialelor și orientarea automată și suportul sunt perfecționate.

Fluxul de lucru este conceput să fie ușor, repetabil și eficient. Tehnologia Quick Release a celor de la Build Platform Flex permite îndepărtarea rapidă a piesei și reduce cazurile de spargere. Piesele sunt apoi spălate automat în noua Form Wash , îmbunătățit cu alcool izopropilic pentru un proces mai rapid și mai curat. Noul Form Wash poate fi adaptat pentru a se potrivi platformelor de construcție de la orice imprimantă desktop Formlabs. După spălare, dacă piesele au nevoie de o etapă post-întărire, setările Form Cure au grijă ca piesele să-și atingă proprietățile mecanice optime.

A doua generație Form Wash este adaptabilă pentru mai multe dimensiuni de platformă de construcție și îmbunătățește procesul de agitare a lichidului, astfel încât piesele devin curate mai rapid.

Noul design al cartușului de rășină folosește mai puțin plastic, făcând depozitarea și întreținerea mult mai ușoare.

Fiabilitate la volum mare și succes constant

Acest întreg volum de construcție – opt clichete chirurgicale de unică folosință – se imprimă în doar cinci ore și 45 de minute , comparativ cu peste 25 de ore pe Form 3+. Chirurgii și serviciile medicale pot produce o astfel de construcție completă de trei ori pe zi, fără a-și prelungi ziua de muncă.

Pentru Form Series, accesibilitatea înseamnă și fiabilitate. Form Series a stabilit un standard înalt pentru succesul tipăririi și utilizarea repetabilă, fiabilă și de volum mare, standard depășit acum de Form 4.

Fiabilitatea Form 4 se datorează parțial timpului petrecut în procesul de producție pentru controlul calității. Fiecare imprimantă trece prin 60 de puncte de verificare pentru funcționalitate înainte de a părăsi fabrica. În plus, echipa de optimizare a imprimării a celor de la Formlabs a petrecut ani de zile imprimând mii de piese pentru a configura setările pentru fiecare material, astfel încât chiar și geometriile complexe din diferite materiale se vor imprima cu o fiabilitate superioară în industrie.

Atât motorul central al imprimantei, cât și componentele precum Resin Tank și Build Platform au fost reproiectate pentru a funcționa mai ușor și a dura mai mult, inclusiv în aplicații cu volum mare. Rezervoarele de rășină pot realiza peste 75.000 de straturi2 , extinzând timpul de funcționare al imprimantei și reducând costurile operaționale și numărul de puncte de contact necesare pentru a continua producția de mare volum.

Sistemul de senzori îmbunătățit al Form 4 răspunde rapid la orice problemă potențială a procesului de imprimare, oferind clienților timp suficient pentru a modifica fluxul de lucru și a asigura o imprimare lină.

Diagnosticarea automată caracteristică pentru Form 4 și senzorii integrați vă avertizează asupra potențialelor probleme la fiecare imprimare, oferindu-vă posibilitatea de a evita consecințele unei lucrări prost configurate și de a înțelege cum să optimizați utilizarea imprimantei. Fiabilitatea nu scade pe măsură ce imprimanta e  folosită frecvent. Dimpotrivă – e îmbunătățită.

2 Cu orice material Formlabs. Durata de viață exactă a unui rezervor individual de rășină depinde de straturile imprimate, de uzura fizică și de deteriorarea accidentală.

Deblocați aplicații noi prin Catalogul extins de materiale

Imprimantele Formlabs combină ingineria hardware de înaltă precizie și software-ul inovator pentru a crea un flux de lucru care oferă de fiecare dată forme complexe cu toleranțe strânse. Biblioteca Formlabs cu peste 23 de rășini special concepute, inclusiv silicon adevărat , ceramică tehnică , poliuretan și formule unice precum Tough 1500 Resin , Rigid 10K Resin și Flame Retardant Resin , este totuși cea care deblochează potențialul pentru noi aplicații și industrii.

Odată cu introducerea Form 4, șase materiale noi sunt disponibile, la un preț redus:

Capacitățile îmbunătățite de distribuire și încălzire automată a rășinii Form 4 le permite celor de la Formlabs să dezvolte materiale care anterior nu erau la îndemână, cum ar fi cele cu vâscozitate foarte mare. Noile materiale sunt formule actualizate ale unora dintre cele mai utilizate materiale din lume pentru imprimarea 3D cu rășină. Caracteristicile care au făcut ca materiale precum Grey Resin sau Clear Resin să fie atât de populare sunt îmbunătățite, astfel încât detaliile piesei sunt mai clare, iar calitățile estetice – înalte. Clear Resin V5 oferă părți aproape complet transparente, iar suprafața lui Black Resin V5 este netedă și complet mată.

Când versiunea anterioară a Form 4, Form 3, a fost anunțată în 2019, Formlabs a oferit 20 de rășini unice. De atunci, Formlabs aproape că și-a dublat catalogul de rășini, cu 37 de materiale disponibile pe Form 4B și altele care urmează. Integrarea ecosistemului Form 4 în fluxul dvs. de lucru înseamnă deblocarea materialelor viitoare, inovatoare, care pot aduce un plus de duritatea, durabilitatea și rezistența.

Împreună, Form 4, Form Wash și Form Cure completează ecosistemul de imprimare 3D cu rășinile Formlabs, facilitând imprimarea cu oricare dintre materialele Formlabs, bazându-se pe setări preprogramate care asigură că fiecare material își atinge proprietățile optime.

Pentru clienții care doresc să experimenteze cu rășini nedisponibile în prezent în biblioteca Formlabs, Open Platform va fi disponibilă pentru Form 4. Astfel, utilizatorii pot opta pentru și mai multă versatilitate cu materiale certificate, setări de imprimare personalizabile și libertate deplină de a imprima cu orice rășină fotopolimeră de 405 nm.

Evoluția în imprimarea industrială 3D

Form 4 și Form 4B reprezintă următoarea evoluție în tehnologia de imprimare 3D stereolitografică (SLA), construită pe ani de inovații inovatoare în materie de hardware, software și știința materialelor

Form 4 stabilește un nou standard pentru imprimarea 3D profesională. Prin combinarea celei mai diverse biblioteci de materiale disponibile cu un nou motor de imprimare puternic, imprimantele Form 4 permit noi niveluri de creativitate și productivitate.

Produceți piese consistente la volume mari, fără a vă face probleme legate de timpii de nefuncționare sau de fiabilitate. Preluați mai mult volum și răspundeți la mai multe solicitări pentru a crește productivitatea în întreaga organizație.

Cu viteze de imprimare de două până la patru ori mai mari, un volum de construcție cu 30% mai mare, fiabilitate și precizie de neegalat și cel mai riguros proces de inginerie de calitate industrială, nu există limită pentru ceea ce pot realiza clienții Formlabs cu Form 4.

Nu ratați noutățile din sfera industriilor și tehnologiilor 3D. Abonați-vă la newsletter.

    Sunt de acord să primesc ultimele noutăți în domeniul

    3D CAD/CAM3D Print3D ScanHardwarePromoții, Webinarii ,Evenimente, Cursuri


    Politica de prelucrare a datelor caracter personal
    Am citit Politica prelucrare date cu caracter personal CADWORKS și sunt de acord cu prelucrarea acestora.