Noutăți Collaborative Designer SOLIDWORKS R2024x

 

Acum aveți capacitatea de a defini logistica atunci când salvați configurațiile pe platforma 3DEXPERIENCE  în cele mai recente actualizări ale Collaborative Designer pentru SOLIDWORKS R2024x GA (disponibilitate generală). Când actualizați un model care are mai multe configurații cu același număr de piesă, SOLIDWORKS actualizează doar una dintre configurații la un produs fizic.

În articolul de față aflați mai multe detalii despre acest aspect, dar și despre alte îmbunătățiri aduse în Collaborative Designer pentru SOLIDWORKS R2024x GA.

1. Noul Manager de configurare

Reduceți aglomerația și găsiți mai ușor configurațiile. Cu noul Editor de reguli de integrare 3D EXPERIENCE/Integration Rules Editor, puteți defini logica, ori de câte ori salvați configurațiile de piesă și ansamblu sub formă de produse fizice sau reprezentări pe platforma 3D EXPERIENCE. Reprezentațiile vor fi legate la produsele fizice de pe platforma 3D EXPERIENCE și nu vor fi salvate separat, reducând dezordinea. Implicit, puteți găsi configurațiile mai rapid.

Cu ajutorul noului manager de configurație puteți defini logica, atunci când salvați configurațiile în Produse fizice sau Reprezentări pe platforma 3DEXPERIENCE

Când actualizați un model care are mai multe configurații cu același număr de piesă, SOLIDWORKS actualizează doar una din configurații la un produs fizic. Celelalte configurații devin reprezentări.

SOLIDWORKS selectează configurația care va fi utilizată pentru produsul fizic, folosind următoarele criterii:

 • Când există o configurație implicită, configurația implicită devine produsul fizic.
 • Când o configurație folosește Nume de configurare pentru numărul piesei, configurația devine produsul fizic.
 • Când configurațiile au același număr de piesă, SOLIDWORKS selectează o configurație pe baza numărului de piesă afișat, atunci când este folosit într-o opțiune de catalog de materiale, din proprietățile de configurare PropertyManager. Ordinea de selecție este:
  1. Nume configurație
  2. Nume specificat de utilizator
  3. Nume document

Dacă o configurație nu corespunde criteriilor de mai sus, prima configurație creată în ConfigurationManager devine produsul fizic.

În situația-n care aveți cazuri de utilizare/standarde specifice, în care logica de actualizare codată de sistem nu vă oferă rezultatul dorit, recomandarea este să utilizați noul editor de reguli, unde puteți crea logica de actualizare definită de utilizator. Spre deosebire de logica de actualizare codificată de sistem, care se aplică pieselor și ansamblurilor, Editorul de reguli de integrare 3D EXPERIENCE vă permite să definiți o logică de actualizare diferită pentru ambele tipuri de fișiere.

NOTĂ: Beneficiul e disponibil doar în 3D EXPERIENCE SOLIDWORKS și Collaborative Designer pentru SOLIDWORKS + SOLIDWORKS 2024 SP0.1 și versiunile mai noi.

2. SOLIDWORKS Visualize

Creați cu ușurință apariții convingătoare, realiste, cu capacități de randare avansate.

Posibilitățile de randare actualizate din SOLIDWORKS Visualize vă oferă opțiuni mai rapide și mai flexibile. Pentru început, veți experimenta performanțe mai bune. Dispuneți de imagini mai realiste, jucându-vă cu texturile și luminozitatea. Ameliorările includ Dassault Systèmes Physically based rendering (DSPBR), un manipulator pentru o claritate și eficiență îmbunătățite, un asistent de animație sunlight, un alt asistent de output și capacități interactive de output video.

Cu noul Render Output Wizard, puteți simplifica procesul de salvare și specificare a parametrilor pentru randarea output-ului. Tot ce trebuie să faceți e să creați o nouă setare și să salvați toate setările pentru rezultate viitoare rapide. La selectarea unui tip de output, expertul limitează o selecție doar la parametrii necesari pentru acea ieșire specifică.

Cu DSPBR puteți reproduce mai bine aspectul realist al metalului, sticlei, plasticului și altor materiale. În plus, DSPBR oferă apariții mai consistente în aplicațiile platformei 3D EXPERIENCE, cum ar fi 3DPlay și xDesign , astfel încât dvs. și colaboratorii dvs. obțineți o vizibilitate mai mare asupra produsului final.

Profitați de optimizarea mai facilă și de capacitățile avansate de randare din SOLIDWORKS Visualize

3. Accesați marcaje din interiorul SOLIDWORKS

Rămâneți concentrat pe designul dvs. și adăugați cu ușurință un marcaj.

În prezent, puteți adăuga lejer un marcaj din fila Lifecycle and Collaboration, direct din interfața SOLIDWORKS, fără a mai fi nevoiți să deschideți MySession. Cu un singur click pe Add to Bookmark/Adăugați la marcaj aveți opțiunea de a adăuga un marcaj sau de a deschide Editorul de marcaje/Open Bookmark Editor.

Adăugați cu ușurință fișiere la marcaje, direct din SOLIDWORKS, apelând la noua comandă „Adăugați la marcaj” din fila Lifecycle and Collaboration

4. Suport pentru simboluri de desen în 3DPlay

Dispuneți de o mai mare vizibilitate a desenelor. Cu ajutorul îmbunătățit pentru simboluri dvs., sau utilizatorii care nu fac parte din SOLIDWORKS, puteți vizualiza suduri, toleranțe geometrice (GTOL) și alte simboluri de desen în 3DPlay, pentru a obține o vizualizare mai precisă a desenelor.

Obțineți o perspectivă mai bună asupra desenelor cu ajutorul noului simbol de desen în 3DPlay

Urmăriți videoclipul de mai jos pentru a vedea aceste îmbunătățiri în acțiune.

Iată doar câteva detalii notabile din cea mai recentă actualizare. O mulțime de alte îmbunătățiri sunt momentan în faza de concept, urmând să fie disponibile din februarie 2024.

 

 

Rămâneți la curent cu tot ce e nou la SOLIDWORKS, 3D EXPERIENCE Works și nu numai. Abonați-vă la newsletter.

  Sunt de acord să primesc ultimele noutăți în domeniul

  3D CAD/CAM3D Print3D ScanHardwarePromoții, Webinarii ,Evenimente, Cursuri


  Politica de prelucrare a datelor caracter personal
  Am citit Politica prelucrare date cu caracter personal CADWORKS și sunt de acord cu prelucrarea acestora.