SOLIDWORKS 2024 este disponibil din octombrie 2023. La fel sunt și actualizările pentru rolurile de proiectare, bazate pe browser-ul SOLIDWORKS!

Actualizarea R2024x GA (= disponibilitate generală) aduce lucruri folositoare tuturor, inclusiv producătorilor. De la capacitatea de a vizualiza rapid starea unei piese în noul panou Information Session/Sesiune de informații, până la posibilitatea de a realiza, printr-o singură comandă, curbe în design-uri din tablă, utilizatorii vor simți diferența.

Citiți articolul pentru a vă informa cu privire la îmbunătățirile aduse următoarelor roluri: 3D Creator, 3D Sculptor, 3D SheetMetal Creator, 3D Mold Creator, 3D Structure Creator, Manufacturing Definition Creator.

 

Experiența utilizatorului

Pentru echipa SOLIDWORKS, ameliorarea experienței utilizatorilor a fost și rămâne o prioritate. În această actualizare, veți găsi numeroase îmbunătățiri care vizează facilitarea și rapiditatea fluxului de lucru de proiectare, inclusiv:

Hidden State Management

Obțineți un control și o flexibilitate mai mare, atunci când gestionați vizibilitatea articolelor din ierarhia produselor.

Hidden State Management e strâns legat de creșterea productivității. Noua comandă din Bara de Instrumente vă va ajuta să economisiți timp și efort, dacă apelați la opțiunea „Show with dependents”. Aceasta dezvăluie instantaneu toate subcomponentele ascunse din produsul fizic selectat. În plus, prin „Show”, puteți seta un element secundar ascuns, fără a fi nevoiți să afișați, inițial, elementul părinte. Simplificați-vă, de asemenea, fluxul de lucru pentru mai multe articole. Folosiți-vă de selecția multiplă și ascundeți sau afișați, printr-un singur click, articolele dorite.

Aplicație de bun venit, renovată pentru creatori

Descoperiți conținut personalizat pentru creatori. Cei care dispun de Maker Offer vor găsi mai mult conținut personalizat în aplicația Welcome App. Explorați videoclipuri sau conținut, conceput exclusiv pentru creatori, inclusiv un tutorial explicit despre partajarea creațiilor dvs. în comunitatea publică Made in 3D. Experimentați o cale de învățare personalizată, concepută pentru a vă spori creativitatea și a vă propulsa proiectele.

Proiectarea pieselor și ansamblurilor

Veți găsi multe îmbunătățiri pentru proiectarea pieselor și ansamblurilor, menite să vă ajute să lucrați mai rapid și mai inteligent. Iată câteva exemple:

Un nou panou de informații despre sesiune

Evaluați rapid starea tuturor componentelor dvs. din ansamblu. Verificați într-un timp record starea componentelor în noul panou Session Information. Operațiunea vă ajută să identificați lucruri precum: starea blocării sau a maturității, revizuirile, proprietarul, asigurându-vă, totodată, că lucrați cu cea mai recentă revizuire.

Asigurați-vă că lucrați cu cele mai actualizate componente și cu cele mai recente revizuiri, aruncând o privire rapidă în noul panou Session Information

Constrângeți complet entitățile de schiță cu ajutorul Sketch Helper bazat pe AI

Eliminați schițele repetitive. Funcțiile de inteligență artificială (AI) din rolurile de proiectare, bazate pe browser, vă ajută să economisiți timp prețios. Profitați de ele. În cea mai recentă actualizare, Design Assistant Sketch Helper include o opțiune suplimentară, care restrânge, automat și complet, entitățile de schițele nou generate. Recentele opțiuni, destinate elaborării unor cote externe, îmbunătățesc, la rândul lor, timpul utilizat pentru realizarea unei schițe complet definită. Pentru asta, atunci când utilizați Sketch Helper, faceți click pe opțiunea Constraints and Dimensions.

Noua comandă Screw Joint

Realizați cu ușurință mecanisme mai precise și mai realiste. Noua comandă Screw Joint vă permite să creați cu ușurință perechile necesare, pentru a simula îmbinarea cu șuruburi a două componente dintr-un ansamblu, oferindu-vă un mecanism mai realist. O puteți utiliza pentru șuruburi, butoane de reglare și elemente de fixare filetate, asigurând o reprezentare  precisă a mecanismelor mecanice. Comanda vă ajută să obțineți o mai mare acuratețe și eficiență în proiectele dvs. în general, dându-vă puterea să creați sisteme mecanice complexe.

Importați fișierul STEP ca multicorp 

Mențineți o structură organizată a produsului. SOLIDWORKS v-a ascultat solicitările. Acum puteți importa fișiere STEP ca pe o componentă multicorp. Beneficiul? Vă puteți menține spațiul de colaborare organizat. Noua opțiune este utilă în special atunci când proiectați carcase electronice.

Păstrați-vă spațiul de colaborare ordonat, grație posibilității de a importa un fișier STEP ca o singură componentă multicorp

Proiectați și exportați Lattice Geometry 

Optimizați-vă piesele pentru imprimarea 3D cu ajutorul noilor opțiuni. În ultima actualizare, SOLIDWORKS a adăugat capacitatea de a măsura geometria rețelei create, apelând la rolul Lattice Designer în xDesign, prin intermediul comenzii Weight Properties. Acum continuă să extindă aceste capacități, urmărind o evaluare mai bună a geometria rețelei. În prezent dispuneți de posibilitatea de a utiliza, la începutul procesului de proiectare, instrumentul de detectare a interferențelor, în vederea detectării și soluționării potențialelor interferențe dintre zăbrele/lattice și componentele parametrice. Astfel, asigurați integritatea designului și minimizați problemele de asamblare. În plus, puteți exporta lattice geometry în format STL, pentru a vă pregăti piesele de imprimarea 3D și a specifica rezoluția dorită.

Urmăriți videoclipul de mai sus pentru a afla mai multe detalii despre noile îmbunătățiri ale 3D Creator

Design Freeform

Pentru cei dintre dvs. care lucrați frecvent cu forme complexe, sau care vă doriți să creați rapid o formă, 3D Sculptor este instrumentul ideal. Iată ce noutăți vin la pachet cu el:

New Revolve și Extrude Primitive

Elaborați o formă primitivă/primitive shape personalizată, atunci când începeți forma de subdiviziune. Acum aveți posibilitatea de a crea schița unei forme complicate, pe care puteți extruda sau roti o primitivă din ea, pentru a vă apropia de forma reală dorită, cu mai puține împingeri și trageri. Faptul în sine vă permite să vă jucați cu mai multe forme, nu doar cu opțiunile primitive preexistente.

Simplificați crearea suprafeței de subdiviziune prin extrudarea sau rotirea unei primitive, care seamănă mai mult cu produsul final

Noua comandă Merge Two Subdivision Surfaces

Creați designuri curate și coezive. Realizați geometrii complexe, cu formă liberă, apelând la posibilitatea de a îmbina două suprafețe de subdiviziune. De obicei, atunci când lucrați cu două primitive, doriți să vă asigurați că acestea arată natural împreună. Acum puteți folosi noua comandă Merge Two Subdivision Surfaces pentru a le îmbina și a obține un singur corp, în loc să fiți nevoiți să lucrați cu două suprafețe separate.

Urmăriți videoclipul dedicat 3D Sculptor pentru a vedea cum puteți crea, mai rapid, forme complexe

Designul tablei

Pentru designul tablei veți găsi o nouă comandă. Ea vă va ajuta să economisiți timp și click-uri, ori de câte ori creați jog bends.

Noua comandă Jog

Adăugați mai rapid curbe de jog. Folosind noua comandă Jog din 3D SheetMetal Creator, puteți crea o caracteristică de jog din tablă, fără a fi nevoie să realizați mai multe îndoiri din caracteristici plate/flat features. Comanda Jog combină, într-o singură caracteristică, două îndoiri dintr-o formă plată. Optimizați-vă fluxul de lucru de proiectare cu această nouă comandă. Ea simplifică, la piesele din tablă, procesul de adăugare a îndoirii, reducând nevoia de funcții și click-uri multiple.

Convingeți-vă cât de simplu este să creați un jog bend în 3D SheetMetal Creator. Urmăriți acest videoclip

Definiția de Fabricație

În prezent, multe companii adoptă fluxuri de lucru cu definiții bazate pe model (MBD), utilizând modele 3D ca sursă principală pentru producție. Deși pare uimitor, mulți producători încă necesită desene 2D. Ceea ce este grozav la Manufacturing Definition Creator este că oferă atât capacități de definire 2D, cât și 3D. Pentru cei dintre dvs. care folosesc Manufacturing Definition Creator, iată noutățile:

Creare 2D nouă

Redefiniți crearea 2D, folosind, în Manufacturing Definition Creator, fluxurile de lucru de definiție 2D sau 3D. Acestea vă pun la dispoziție capacități de creație 2D, astfel încât să puteți adăuga vederi, dimensiuni și toleranțe din mediul 2D. Partea bună este că, atunci când lucrați în 2D, toate adnotările și vizualizările 3D sunt generate automat, economisind timp și menținând o singură sursă de informații între ambele forme de definiție. Indiferent dacă optați pentru 2D sau 3D, totul rămâne sincronizat.

În prezent, Manufacturing Definition Creator vă oferă capacitatea de a crea atât 2D, cât și 3D

Noi vizualizări de proiecție

Adăugați cu ușurință vizualizări proiectate. Acum dispuneți de o nouă comandă Projected View, utilă atunci când  lucrați în mediul 2D și creați vederi de proiecție. Datorită ei, vederile proiectate de dvs. vor fi plasate automat. Faceți desene profesionale, utilizând practicile standard de desen din industrie, inclusiv vederi de proiecție cu al treilea unghi și primul unghi.

Noi adnotări cu referințe multiple

Creați adnotări 3D inteligente, cu referințe cu multiple caracteristici, pentru evidențierea încrucișată precisă și o revizuire ușoară în aval.

Există o nouă opțiune care vizează selectarea mai multor entități pentru un tip de adnotare. Prin urmare, dacă trebuie să adăugați aceeași dimensiune la mai multe fețe, puteți selecta, pentru o singură dimensiune, mai multe fețe/toleranțe/adnotări. Acest lucru vă ajută, de asemenea, să respectați cerințele caracteristicilor ASME. Totodată, oferă o claritate mai bună pentru utilizatorii din aval care examinează adnotările MBD. Ei pot identifica cu ușurință caracteristicile care se coordonează cu dimensiunile pe care fac click, deoarece acestea apar evidențiate.

Urmăriți videoclipul de mai sus pentru a vedea cum puteți defini, în Manufacturing Definition Creator, fluxurile de lucru cheie din producție cu ajutorul capacităților intuitive de creație 2D (și nu numai)

Iată un rezumat al actualizărilor R2024 x GA. Asigurați-vă că folosiți toate rolurile SOLIDWORKS disponibile. Ele funcționează perfect împreună. În plus, puteți trece cu ușurință de la unul la altul, fără a fi nevoie să le închideți și să le deschideți pe fiecare în parte, apelând la funcții precum aplicația Switch. Nu în ultimul rând, asigurați-vă că rămâneți la curent cu ultimele noutăți din domeniul industriei și tehnologiilor 3D.

 

Abonați-vă la newsletter.

    Sunt de acord să primesc ultimele noutăți în domeniul

    3D CAD/CAM3D Print3D ScanHardwarePromoții, Webinarii ,Evenimente, Cursuri


    Politica de prelucrare a datelor caracter personal
    Am citit Politica prelucrare date cu caracter personal CADWORKS și sunt de acord cu prelucrarea acestora.