Purificarea apei cu SOLIDWORKS

 

Gyrene Mangrove Water-Power Harvester produce apă direct din atmosferă, chiar și în climate extreme. Totodată, generează energie pentru a sprijini operațiunile descentralizate, reziliența și încrederea de sine în operațiunile militare și umanitare.

Mangrove ajută la minimizarea provocărilor logistice, la reducerea victimelor umane și la micșorarea impactului deșeurilor din plastic asupra mediului. De asemenea, include un sistem mobil de filtrare. Acesta produce apă potabilă purificată din apa contaminată cu sare, salmastru sau alți poluanți.

Protecția Gyrene

Echipa de conducere Gyrene Engineering Management e alcătuită din foști militari. Sursa lor de inspirație pentru Mangrove a fost numărul mare de victime, rezultate în urma operațiunilor militare legate de distribuirea apei către trupe. Potrivit directorului tehnic, Curtis Leo, obiectivul inițial Gyrene a fost reducerea numărului mare de decese ale militarilor, survenite în timpul transportului de apă către trupe cu ajutorul camionului. Totuși, sistemul are potențialul de a atenua deficitul de apă pură pe tot globul.

„Sistemele noastre Mangrove au fost folosite pentru a purifica apa la Tabăra de Copii Ucraineni Refugiați, localizată în Polonia, producând 450 de galoane de apă purificată pe zi”, menționează Leo. „Deși inițial am dezvoltat acest sistem pentru pușcașii marini, care se mișcă atât de repede încât convoaiele de aprovizionare nu pot ține pasul cu cererile lor de apă, tehnologia poate furniza apă purificată inclusiv atunci când aceasta nu este disponibilă, cum ar fi în timpul operațiunilor de recuperare în caz de uragan sau dezastre.”

Instrumentele potrivite pentru finalizarea proiectului

Inițial, pentru a-și dezvolta prototipul, Gyrene a folosit soluțiile Autodesk Fusion 360®. Ulterior, a realizat că are nevoie de o soluție mai bună pentru gestionarea datelor și transformarea prototipului într-un produs comercial modular. „Lucram cu o mulțime de contractori și ingineri externi. Ne confruntam cu probleme de menținere a controlului reviziilor, ori de câte ori două persoane trebuiau să lucreze simultan la un fișier”, mărturisește Leo. În asemenea circumstanțe, compania a apelat la platforma 3DEXPERIENCE, bazată pe cloud, precum și la SOLIDWORKS, pentru a rezolva problemele legate de gestionarea datelor și a reduce cerințele de instruire.

Construirea unor modele mai bune

Cu noile soluții mai puternice, Gyrene a beneficiat, timp de doi ani, de feedback din partea Forțelor Aeriene ale SUA, care au utilizat intens prototipul lor. „Folosind SOLIDWORKS și 3DEXPERIENCE Works, am pornit practic de la zero”, menționează Leo. „Clienții noștri doreau un sistem modular, care să poată fi demontat pentru transport. Cu software-ul SOLIDWORKS, soluțiile 3D EXPERIENCE Works și capacitatea de a colabora în cloud, am creat rapid un sistem complet nou…  mult mai ușor de utilizat.”

Gyrene a livrat un sistem comercial cu design modular, astfel încât clienții să poată cumpăra sistemul de colectare a apei atmosferice, sistemul de purificare a apei sau ambele combinate.

Instrumentele 3D SOLIDWORKS Simulation le-au permis celor de la Gyrene să reducă greutatea prototipului inițial cu 4%. În continuare, compania speră să optimizeze designul  prototipului său de 350 de lire sterline și să-i reducă greutatea cu alte 10-15%.

Eliminarea timpului de nefuncționare

Platforma 3DEXPERIENCE, bazată pe cloud,  le permite echipelor de proiectare să colaboreze eficient, din diferite locații. „Mutarea la platforma 3DEXPERIENCE ne-a salvat compania. În lipsa posiblității de a lucra de la distanță, dezvoltarea Gyrene s-ar fi putut opri în timpul pandemiei”, subliniază Leo. „Membrii-cheie ai echipei noastre de proiectare se află în diverse state. Folosind soluțiile 3DEXPERIENCE Works, ne-am păstrat capacitatea de a colabora. Lucrând în cloud e ca și cum am fi cu toții în același birou, ceea ce ne ajută să facem progrese în dezvoltarea sistemului.”

 

Dacă doriți să aflați mai multe despre felul în care SOLIDWORKS și platforma 3DEXPERIENCE vă pot ajuta în afacerea dvs., nu ezitați să vă abonați la newsletter.

    Sunt de acord să primesc ultimele noutăți în domeniul

    3D CAD/CAM3D Print3D ScanHardwarePromoții, Webinarii ,Evenimente, Cursuri


    Politica de prelucrare a datelor caracter personal
    Am citit Politica prelucrare date cu caracter personal CADWORKS și sunt de acord cu prelucrarea acestora.