Dacă nu dispuneți încă de ultima versiune SOLIDWORKS, e timpul să luați măsuri.

Din 2021 până în prezent au fost aduse peste 1.000 de actualizări în SOLIDWORKS!

 

În primul rând, SOLIDWORKS a devenit mai rapid la capitolul vizualizare, panoramă, selectare și zoom. Într-al doilea rând, au fost făcute îmbunătățiri în ceea ce privește ansamblurile mari, desenele detaliate și colaborarea, inclusiv îmbunătățiri legate de compatibilitatea cu versiunile anterioare și capacitățile de distribuire și marcare.

Cu fiecare nouă versiune SOLIDWORKS vă pune la dispoziție diverse beneficii, menite să vă automatizeze fluxul de lucru, ajutându-vă să lucrați mai inteligent și într-un timp mai scurt.

 

Iată tot ce trebuie să știți despre SOLIDWORKS, implicit motivele pentru care ați beneficia de pe urma unui upgrade.

 

Top actualizări SOLIDWORKS 2021

Drawing Detailing Mode

Modul de detaliere a desenului a fost introdus în versiunea din 2021. Puteți folosi Detailing mode pentru a deschide rapid desenele mari. Datele modelului nu sunt încărcate, dar puteți adăuga și edita adnotări în desen.

Drawing Detailing mode este util atunci când trebuie să efectuați modificări minore la desenele unor ansambluri mari sau desenelor cu multe foi, configurațiilor sau vederilor care necesită resurse multiple (= resource-intensive views).

 

 

Începând cu SOLIDWORKS 2022, puteți deschide orice desen în modul Detaliere, direct din ansamblul Large Design Review

Top actualizări SOLIDWORKS 2022

Piese

SOLIDWORKS 2022 a adăugat îmbunătățiri la modelarea pieselor hibride. De exemplu, puteți crea un corp solid hibrid, sau un corp de suprafață, care include geometria mesh BREP  și geometria standard SOLIDWORKS BREP. Anterior, nu exista posibilitatea de a combina geometriile mesh BREP și standard SOLIDWORKS BREP într-un singur corp.

De asemenea, SOLIDWORKS 2022 a inclus îmbunătățiri pentru a crea geometria mai rapid, cu caracteristici precum știfturi filetate externe (external threaded stud), tiraj bidirecțional (bi-directional draft) și oglindirea a două plane (mirroring about two planes). Aceste ameliorări vă permit să generați suduri mai rapid.

External Threaded Stud Wizard vă oferă posibilitatea de a crea caracteristici externe pentru știfturi filetate. Instrumentul dat funcționează similar cu Hole Wizard. Trebuie doar să definiți parametrii știftului. Ulterior – poziționați știfturile pe model. Puteți aplica parametrii filetului inclusiv știfturilor circulare existente.

Creați mai rapid geometria dorită cu caracteristica știftului filetat extern, tiraj bidirecțional și oglindirea a două plane

Ansambluri

SOLIDWORKS 2022 a simplificat lucrul cu lightweight modes. Când deschideți un ansamblu în acest mod, componentele din ansamblul de nivel superior, la care se face referire prin ecuații, sunt afișate ca rezolvate. Când rezolvați o piesă sau un subansamblu care are ecuații, iar ecuațiile fac referire la o altă componentă ușoară, componenta la care se face referire este rezolvată.

Îmbunătățirile oferă mai multă flexibilitate. Selectarea SOLIDWORKS pentru seed position este ameliorată atunci când creați tipuri de componente bazate pe modele (Pattern Driven Component Patterns).

Un nou tabel de configurare vă permite să faceți mai multe lucruri cu designul dvs., fără a părăsi SOLIDWORKS. Puteți utiliza Configuration Table pentru a modifica parametrii de configurare ai pieselor și ansamblurilor. SOLIDWORKS creează tabelul automat, atunci când piesa sau ansamblul are mai multe configurații. Configuration Table extinde funcționalitatea oferită în caseta Modificare configurații/Modify Configurations.

 

Top actualizări SOLIDWORKS 2023

Resolved

Cu ajutorul modului Resolved și a capacității de a salva mai rapid ansamblurile, indiferent de dimensiuni, puteți lucra mai rapid. Totodată, aveți posibilitatea de a optimiza automat modul Resolved. Folosirea opțiunii respective îmbunătățește performanța prin utilizarea selectivă a tehnologiei ușoare, atunci când încărcați componente în modul Resolved. Opțiunile pentru lightweight mode și Resolved sunt ascunse, pe măsură ce componentele se încarcă așa cum sunt rezolvate. Stările lightweight nu apar în arborele de proiectare FeatureManager® .

Puteți gestiona manual când rezolvați componentele ușoare, selectând Gestionați manual modurile rezolvate și ușoare.

Încărcarea automată a componentelor ușoare este redenumită Load component lightweight.

Accelerați proiectarea ansamblului cu fluxuri de lucru simplificate, inclusiv capacitatea de a înlocui automat referințele mate/pereche pierdute cu referințe mate/pereche alternative, atât pentru fețe, cât și pentru muchii, plane, axe sau puncte

Desen și Detaliere

Creați desene care reprezintă designul cu mai multă acuratețe. Asigurați standardizarea prin limitarea toleranțelor geometrice la un anumit standard. De asemenea, puteți identifica mai ușor valorile suprascrise într-un tabel BOM. Cum? Simplu. Valorile devin albastre atunci când sunt înlocuite.

 

Top actualizări SOLIDWORKS 2024

Cea mai recentă versiune SOLIDWORKS a apărut toamna trecută, având câteva schimbări majore. Cu fiecare Service Pack veți descoperi numeroase îmbunătățiri. În plus, nu va fi nevoie să așteptați lansarea anuală pentru a vă bucura de funcții și îmbunătățiri suplimentare ale interfeței de utilizare. Ele vor fi adăugate pe măsură ce devin disponibile!

Nu în ultimul rând, compatibilitatea cu versiunile anterioare vă oferă posibilitatea de a colabora cu partenerii care dețin versiuni SOLIDWORKS mai vechi, făcând posibilă salvarea designului ca versiune mai veche. Salvați piesele, ansamblurile și desenele ca versiuni SOLIDWORKS cu până la doi ani mai vechi decât cea mai recentă versiune disponibilă pe piață.

Ansambluri

În versiunea SOLIDWORKS 2024, vă puteți simplifica ansamblurile mai rapid, aplicând reguli atunci când vă deconstruiți/deformați (= defeature) modelul, apelând la opțiunea Silhouette. Puteți specifica criterii atât pentru selecția componentelor, cât și pentru metoda Defeature. Totodată, puteți îngloba componentele într-un singur corp și propaga proprietăți vizuale.

SOLIDWORKS 2024 mai include și comanda Introducerea Ansamblului în Piesă (Insert Assembly into Part). Acest lucru vă permite, după cum sugerează denumirea, să inserați ansamblul în piesă, dar și să aplicați toate caracteristicile, utilizând un model de date existent al platformei 3DEXPERIENCE.

 

Desene și Detaliere

În cea mai recentă versiune SOLIDWORKS, puteți crea desene care comunică designul mai clar. În plus, puteți detalia desenele mai rapid cu o aliniere îmbunătățită a dimensionării lanțului și aderarea la standardele de desen.

 

Pentru a afla mai multe despre principalele îmbunătățiri și funcții SOLIDWORKS 2024 puteți intra aici, sau puteți urmări înregistrarea live [în engleză] de mai jos.

 

Pentru a obține cea mai mare valoare din datele dvs., vă recomandăm să vă conectați datele la platforma 3DEXPERIENCE, bazată pe cloud. Încă din 2023, conectarea la serviciile cloud a devenit mai simplă ca oricând, fiind disponibilă cu toate licențele SOLIDWORKS Desktop nou achiziționate. Operațiunea le permite utilizatorilor să își conecteze datele la platforma 3DEXPERIENCE, astfel încât să poată stoca, accesa, partaja și colabora cu date într-un mod sigur și convenabil.

Una dintre cele mai bune caracteristici disponibile cu Serviciile Cloud este Share and Markup. Ea vă oferă posibilitatea de a partaja designuri cu oricine, chiar și cu cei care nu au SOLIDWORKS.

 

Dacă SOLIDWORKS 2024 v-a trezit curiozitatea, puteți arunca o privire și la alte articole de pe blogul nostru, cum ar fi: Noutăți Proiectare SOLIDWORKS R2024x GA, Noutăți 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS R2024x GA și Noutăți Collaborative Designer SOLIDWORKS R2024x.

 

Pentru mai multe informații și noutăți din sfera industriei și tehnologiilor 3D, nu ezitați să vă abonați la newsletter.

    Sunt de acord să primesc ultimele noutăți în domeniul

    3D CAD/CAM3D Print3D ScanHardwarePromoții, Webinarii ,Evenimente, Cursuri


    Politica de prelucrare a datelor caracter personal
    Am citit Politica prelucrare date cu caracter personal CADWORKS și sunt de acord cu prelucrarea acestora.