Noutățile din 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS: R2024x FD01

 

A apărut cea mai recentă actualizare 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS. Acum puteți deschide aplicația SOLIDWORKS Connected dând un simplu dublu click pe orice fișier SOLIDWORKS. De asemenea, aveți posibilitatea de a folosi SOLIDWORKS Simulation direct din 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS, dar și de a accesa tutoriale interactive. Toate îmbunătățirile sunt menite să vă ajute să proiectați mai inteligent și mai rapid.

Iată o parte din noile îmbunătățiri, disponibile în SOLIDWORKS R2024x FD01.

Folosiți SOLIDWORKS Simulation direct din 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS

Extindeți-vă capacitățile de simulare! Grație schimbărilor aduse, puteți utiliza și activa SOLIDWORKS Simulation și SOLIDWORKS Motion din 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS. Beneficiați de aceste soluții direct din interfața 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS, explorând și validând mai rapid diverse iterații de proiectare.

Activați și utilizați SOLIDWORKS Simulation în 3DEXPERENCE SOLIDWORKS

Actualizați informațiile serverului 

Sincronizați-vă cu ușurință cache-ul local cu datele platformei.

E posibil să fie neactualizat cache-ul local atunci când începeți sesiunea. Pentru a fi siguri că dispuneți de cele mai recente informații, vă puteți actualiza cache-ul local la versiunea aflată pe platformă. Aveți posibilitatea de a utiliza opțiunile „Actualizați vizualizarea”/“Refresh view” și „Actualizați totul de pe server”/“Refresh all from Server” din „Fișiere 3D EXPERIENCE pe acest computer”/“3DEXPERIENCE Files on This PC”.

Sincronizați cu ușurință fișierele cache cu ajutorul platformei 3DEXPERIENCE

Beneficiați de actualizările de compatibilitate 3DEXPERIENCE în SOLIDWORKS Task Scheduler

Automatizați configurațiile de piese și ansambluri și convertiți-le-n vrac în produse fizice.

Capacitatea de a actualiza piesele și ansamblurile SOLIDWORKS în SOLIDWORKS Task Scheduler, pentru compatibilitatea cu 3DEXPERIENCE, a fost extinsă. Dacă vă amintiți, 3DEXPERIENCE Compatibility oferă posibilitatea de a converti configurațiile de design existente într-un produs fizic/o reprezentare. Anterior, pentru a face asta, trebuia să deschideți fiecare model și să-l convertiți individual. Acum, în Task Scheduler, există o nouă sarcină numită 3DEXPERIENCE Compatibility. Ea vă permite să accesați în bloc un set de date și să convertiți toate modelele în produse fizice. Implicit – economisiți timp, asigurându-vă totodată că proprietățile și configurațiile personalizate rămân aliniate.

Programați o sarcină menită să actualizeze piesele și ansamblurile SOLIDWORKS pentru 3DEXPERIENCE Compatibility

Dispuneți de conectarea proprietăților personalizate PLM ale reprezentărilor la produsele fizice

Asigurați-vă că informațiile PLM urmează produsul fizic „părinte”.

Actualmente puteți lega atributele PLM ale proprietăților personalizate ale reprezentărilor la produsul fizic „părinte”. Prin urmare, chiar dacă starea produsul fizic „părinte” se modifică, reprezentarea/desenul dvs. rămân asociate cu el. Faptul în sine e benefic deoarece vă oferă atât dvs., cât și întregii echipe, posibilitatea de a verifica starea oricăror reprezentări atașate. Astfel, aveți posibilitatea de a urmări dacă reprezentările sunt în lucru sau terminate, toate informațiile fiind atașate produsului fizic.

Conectați atributele PLM ale proprietăților reprezentărilor la produsele fizice „părinte”

Generați rezultate derivate pentru desene 

Salvați timp și accelerați colaborarea, datorită capacității de a converti fișierele în format DWG.

Configurați cu ușurință o regulă de conversie în Derived Format Converter. Astfel, atunci când salvați desenele SOLIDWORKS pe platforma 3DEXPERIENCE, Derived Format Converter generează automat un DWG la convertirea modelului.

Convertiți cu ușurință fișierele SLDDRW în format DWG, atunci când le salvați pe platforma 3DEXPERIENCE

Accesați tutoriale interactive, direct din 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS

Accesați lejer tutorialele SOLIDWORKS din panoul MySession Task. Vizionați-le într-un panou de vizualizare redimensionabil din partea dreaptă a browserului, în timp ce aveți modelul deschis.

Lansați tutoriale interactive direct din SOLIDWORKS Connected

Îmbunătățiri CAD

 • Copiați proprietăți Cut List în elementele Cut List 

Economisiți timp prin copierea proprietăților Cut List în alte elemente Cut List.

Simplificați crearea proprietăților Cut List prin crearea și copierea proprietății Cut List în anumite elemente Cut List, sau în toate elementele Cut List dintr-un model.

Copiați proprietatea Cut List în anumite elemente Cut List, sau în toate elementele Cut List dintr-un model

 • Măsurați rotația unghiulară între sistemele de coordonate

Obțineți rapid măsurătorile de care aveți nevoie cu noul instrument de măsurare.

Măsurați, rapid și ușor, toate cele trei valori de rotație unghiulară între două sisteme de coordonate, prin afișarea valorii roll (Phi Φ – axele X), pitch ( ThetaΘ – axele Y) și yaw (Psi Ψ – axele Z).

Măsurați rotația unghiulară între două sisteme de coordonate

 • Obțineți mai multe informații despre ceea ce poate afecta performanța modelului dvs.

Instrumentul de evaluare a pieselor a fost actualizat. În prezent, caseta de dialog Evaluare performanțe/Performance Evaluation afișează numărul total de triunghiuri grafice și fețe ale tuturor corpurilor combinate, precum și alte informații utile.

După îmbunătățire, instrumentul de evaluare a pieselor vă ajută să înțelegeți mai bine ce influențează performanța modelului dvs.

 • Evaluați rapid și precis suprafețele, măsurând suprafața proiectată a corpurilor 

Această actualizare include capacitatea de a măsura suprafața proiectată a corpurilor, fețelor și componentelor.

De exemplu, puteți evalua rapid și precis forța de strângere a matriței, necesară pentru o matriță de injecție, măsurând automat suprafețele proiectate ale corpurilor. Zona proiectată mai este utilă și atunci când se determină forțele dintr-un corp, cum ar fi sarcina vântului.

Măsurați suprafețele corpurilor pentru a determina forțele dintr-un corp

 • Convertiți entitățile ca geometrie de construcție

Creați geometrii de construcție mai rapid.

Există o nouă opțiune pentru a converti entitățile de schiță în Conversie Entități/Convert Entities. Ea vă permite să creați, în mod convenabil, geometrii de construcție, în timp ce utilizați Convert Entities.

Prin Conversie entități/Convert Entities, puteți converti entitățile de schiță, selectate într-o geometrie de construcție

Alte îmbunătățiri CAD includ:

 • Compatibilitate Beam Lattice Extension – bucurați-vă de abilitatea de a importa fișiere 3MF care conțin grinzi/beam lattices.
 • Opțiunea Breadcrumbs pentru revizuirea proiectelor mari – accelerați editarea ansamblurilor prin utilizarea breadcrumbs, atunci când deschideți un model în Large Design Review.
 • Prefixe de foldere noi – prefixele vor apărea acum într-un folder, atunci când acesta conține componente supradefinite/over defined components.

La capitolul îmbunătățiri SOLIDWORKS 2024, v-ar putea interesa și articolele noastre de pe blog legate de noutățile din sfera proiectării, DraftSight, Collaborative Designer sau 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS R2024x GA.

 

 

Pentru mai multe informații din sfera industriei și tehnologiilor 3D, nu ezitați să vă abonați la newsletter.

  Sunt de acord să primesc ultimele noutăți în domeniul

  3D CAD/CAM3D Print3D ScanHardwarePromoții, Webinarii ,Evenimente, Cursuri


  Politica de prelucrare a datelor caracter personal
  Am citit Politica prelucrare date cu caracter personal CADWORKS și sunt de acord cu prelucrarea acestora.