Flux de lucru cu 3DEXPERIENCE Solidworks

 

Dassault Systèmes vă încurajează să vă integrați cu platforma 3DEXPERIENCE, bazată pe cloud, astfel încât să puteți profita la maxim de datele SOLIDWORKS și să vă îmbunătățiți fluxul de lucru cu instrumentele special create.

Există două opțiuni pe cloud care facilitează întregul proces: „SOLIDWORKS with the Platform”, disponibil în 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS, și Collaborative Designer for SOLIDWORKS, disponibil în portofoliul 3DEXPERIENCE Works. Oferta include, printre altele: 3D Creator (pentru modelare parametrică), 3D Sculptor (pentru modelarea subdiviziunii), Manufacturing Definition Creator (pentru definirea modelelor în 3D și 2D) ș.a. Deoarece soluțiile apar pe platforma 3DEXPERIENCE, beneficiați inclusiv de capacitățile încorporate de gestionare a datelor și de colaborare prin intermediul unor aplicații precum: Collaborative Tasks/Sarcini colaborative, Collaborative Lifecycle/Ciclu de viață colaborativ, Compare/Compară și Bookmark Editor/Editorul de marcaje.

Partea bună este că lucrați dintr-o locație convenabilă – mediul dvs. de design, având toate aplicațiile la îndemână.

Să aruncăm o privire la unele dintre capacitățile cheie de gestionare a datelor și de colaborare, dar și la beneficiile de a avea o soluție conectată la cloud, sau complet bazată pe browser.

Colaborarea sau cum mențineți fluxul de lucru cu SOLIDWORKS

Să presupunem că în atelierul dvs. a fost observată o potențială problemă a unui design lansat și că inginerul principal al companiei i-a atrebuit unuia dintre designeri sarcina de a-l verifica și, eventual, de a efectua revizuirile necesare. Pentru a face asta, inginerul va apela la aplicația Colaborative Tasks, descriind problema, semnalând ce ar trebui schimbat la modelul CAD. Designerul va primi instantaneu notificarea pop-up a noii sarcini, în timp ce lucrează, din browser, pe platforma 3DEXPERIENCE. Notificarea va include descrierea și modelul CAD ca atașament, precum și orice istoric de comentarii legat de sarcină. Astfel, designerul își poate face o idee completă despre ce are de făcut, termenul de predare etc. Totodată, el are posibilitatea să miște-n aplicație sarcina ce i-a fost atribuită, prin drag&drop, din coloana „To Do”/„De făcut” în cea intitulată „In Work”/„În proces de lucru”. De asemenea, are capacitatea de a lua modelul 3D CAD atașat și a-l plasa în sesiunea de proiectare în curs care, în cazul de față, e aplicația xDesign din 3D Creator. Dacă vreo componentă fizică este blocată, designerul poate trimite cu ușurință o solicitare de deblocare a componentei din sesiunea de proiectare, fără a părăsi sesiunea. Persoana responsabilă va primi o notificare pe platforma sa. În cazul dat, responsabilul ar fi inginerul, care, pentru a evita modificările nedorite, putea bloca ansamblul în prealabil.

Odată ce inginerul deblochează ansamblul, designerul poate realiza modificările, având totodată posibilitatea de a actualiza versiunea curentă sau de a crea una nouă, ținându-l pe inginer la curent cu toate schimbările prin intermediul comunicațiilor SWYM din cadrul sesiunii de proiectare. Designul modificat (sub forma unei noi revizuiri) poate fi salvat ulterior într-un marcaj partajat pentru a organiza datele. La final, designerul va plasa sarcina din coloana „In Work”/„În proces de lucru” în coloana „Completed/„Finalizat”.

Inginerul va primi o notificare cu privire la realizarea sarcinii atribuite designerului, verificând designul revizuit, din marcajul partajat, prin intermediul aplicației Bookmark Editor/Editor de marcaje. Modificările aduse pot suferi noi revizuiri și pot fi comparate cu designul inițial prin aplicația Compare/Compară. În cazul în care totul e ok, inginerul dă undă verde designului, folosind aplicația Collaborative Lifecycle.

Beneficiile unui flux de lucru cu 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS

Unul dintre principalele beneficii este că toate părțile interesate pot comunica și colabora aproape instantaneu, fără a părăsi mediul de proiectare. Ele au capacitatea de a comunica din spațiul lor de lucru, îndeplinindu-și sarcinile și trimițându-și diverse notificări. Astfel, fluxul de lucru al tuturor e neîntrerupt, iar termenele sunt respectate.

Sunteți gata să vă extindeți designul și setul de instrumente, colaborând ca un adevărat specialist? Dacă da, atunci contactați distribuitorul local pentru a vedea ce opțiuni sunt cele mai potrivite pentru dvs.

 

 

Pentru alte noutăți și informații din sfera aplicațiilor, industriei și tehnologiilor 3D, nu ezitați să vă abonați la newsletter.

    Sunt de acord să primesc ultimele noutăți în domeniul

    3D CAD/CAM3D Print3D ScanHardwarePromoții, Webinarii ,Evenimente, Cursuri


    Politica de prelucrare a datelor caracter personal
    Am citit Politica prelucrare date cu caracter personal CADWORKS și sunt de acord cu prelucrarea acestora.