HSR/HSM – Prelucrare 3D de mare viteză

Module HSR/HSM pentru frezare 3D de mare viteză


Trasee puternice de degroșare și finisare pentru prelucrarea 3D

 • Prelucrare 3D inteligentă și eficientă, cu nivel înalt de finisare a suprafețelor (netezime)
 • Modulele SolidCAM – HSR (High Speed ​​Roughing) și HSM (High Speed ​​Machining) – sunt extrem de puternice și reprezintă strategia perfectă a atelierelor pentru crearea unor piese 3D complexe, a unor piese aerospațiale, matrițe, ștanțe sau scule
 • HSR/HSM oferă strategii unice de prelucrare și legătură, netezind traseele ambelor mișcări de tăiere și retrăgându-se pentru a menține o mișcare continuă a mașinii-unelte. Acest lucru reprezintă o cerință esențială pentru menținerea unei viteze de avans mai mare și pentru eliminarea pauzelor în mișcare

Degroșare pe contur

Traseu de scule pentru prelucrările de tip buzunar, pentru secțiuni generate pe diferite niveluri ale axei Z, fiind specificați pașii de coborâre.

Degroșarea materialului rămas (Rest Roughing)

Finalizează degroșarea semifabricatului pentru zonele rămase în urma prelucrărilor precedente (realizate cu scule mai mari). Folosește un model de semifabricat actualizat în vederea eliminării materialului rămas și a evitării tăierii în gol.

Degroșarea HM (Hybrid Machining)

 

Strategia HM Roughing reduce mișcările rapide, controlând mișcarea sculei (astfel încât aceasta să rămână pe piesă, urmând traseele de tăiere anterioare în loc să avanseze rapid către noua poziție). Printre funcțiile suplimentare de optimizare a traseului sculei se numără și prelucrarea automată a zonelor plane, prin care se evită adăugarea unor niveluri Z suplimentare în vederea prelucrării zonelor plane. De asemenea, strategia permite realizarea unor pași mari de degroșare (peste 50%).

Degroșare de tip hașură (Hatch Roughing)

Generează trasee de sculă, în linie dreaptă, pe fiecare nivel de tăiere. Utilă pentru prelucrarea materialelor moi și a pieselor care conțin zone puțin adânci.

Degroșare hibridă

Pentru prelucrarea pereților subțiri cu materiale deosebite (titan, grafit etc.). Combină traseele de degroșare și finisare a sculelor, păstrând cea mai mare rigiditate posibilă a pieselor.

Prelucrare constantă pe axa Z

Traseul sculei urmează conturul suprafaței, la diferite înălțimi ale axei Z. E cea mai bună alegere pentru semifinisarea și finisarea pereților abrupți.

 

Prelucrare elicoidală

Acoperă întregul model cu căi elicoidale descendente continue, evitând salturile inutile în zonele de lucru.

 

Prelucrare liniară

Creează trasee de tip model liniar, generate de un pas predefinit (Step Over) și proiectate pe suprafața modelului.

 

Prelucrare de tip spirală

Un traseu de tip spirală al sculei, care pornește dintr-un punct central, păstrând, într-o anumită limită, în timpul prelucrării, contactul constant între freză și piesă.

 

Tăiere „Offset” de tip spirală

Utilizatorul poate defini trasee de tăiere de tip „offset”. Modificările sunt multiplicate și compensate pentru a prelucra suprafața piesei.

 

Prelucrarea restului de material

Determină suprafețele care necesită prelucrare în urma operațiilor anterioare și generează un traseu pentru eliminarea surplusului de material.

 

Prelucrarea pieselor prismatice

E proiectată special pentru finisarea pieselor care conțin elemente situate pe planuri plane, inclusiv fețe mici și pereți verticali.

 

Prelucrare hibrid  pe axa Z

Combină strategia tradițională Constant Z cu prelucrarea de Buzunare 3D. Adăugarea trecerilor suplimentare, atunci când există o zonă de suprafață mică rămasă între treceri, transformă această strategie într-una perfectă pentru finisarea optimă a întregii piese.

Prelucrare orizontală

Detectează automat toate zonele plane ale piesei și le prelucrează, cu compensare, la nivelul axei Z al fiecărei zone.

Prelucrare radială

Generează un model radial în jurul unui punct central, definit ca proiecție pe  suprafața modelului.

Prelucrare adaptabilă

Strategia de prelucrare adaptabilă taie suprafața, urmărind forma și direcția curbelor de antrenare. Fiecare traseu își schimbă treptat forma, pentru a se transforma de la prima curbă definită la următoarea.

Prelucrare între limite

Produce un singur traseu de-a lungul unei limite definite. Perfectă pentru gravare și șanfrenare.

Prelucrare cu pași constanți (3D StepOver)

Trecerile 3D echidistante, de-a lungul suprafeței unei piese, asigură o prelucrare completă a modelului, oferind o calitate superioară suprafeței.

Strategii Combinate

Aceste strategii combină prelucrările de tip „Constant Z” cu următoarele strategii:

 • Prelucrare orizontală
 • Prelucrare liniară
 • 3D Constant Step Over
 • Prelucrare 3D Offset la colț

HSM aduce prelucrarea 3D la un nivel superior

 • Modulul SolidCAM – HSM  – păstrează la minimum retragerile la nivelul axei Z. Înclinate unde este posibil și cu traictorii de tip arcuri, retragerile nu merg mai sus decât este necesar, minimizând astfel tăierile în gol și reducând timpul de prelucrare
 • Rezultatul HSM? Un traseu eficient și neted al sculelor, care vine la pachet cu o calitate sporită a suprafeței, o uzură mai redusă a sculelor și o durată de viață mai lungă pentru echipamentele CNC
 • Solicitările legate de un timp cât mai scurt de producție, cu costuri reduse și calitate îmbunătățită, transformă Prelucrarea de Mare Viteză într-un element vital pentru ateliere.

HSR – Degroșare de mare viteză

SolidCAM HSR oferă strategii puternice de degroșare de mare viteză, inclusiv contur, degroșare a nervurilor hibride și degroșare a materialului rămas din operația precedentă.

HSM – Finisare de mare viteză

 • Modulul HSM prezintă mai multe îmbunătățiri ale tehnologiei CAM. Acest lucru face posibile operații de mare viteză, precum evitarea unghiurilor ascuțite în traseele sculei, pentru a fi siguri că scula rămâne în contact cu piesa cât mai mult timp posibil, și operații de optimizare a mișcărilor de ne-prelucrare, care reduc tăierile în gol și generează intrări și ieșiri (lead-ins și lead-outs) netede și tangențiale
 • Strategiile HSM de prelucrare 3D sunt controlate fie prin specificarea unghiului de înclinare a suprafeței, fie prin specificarea limitei de prelucrare. Ele cuprind un set variat de instrumente de creare a granițelor, inclusiv Siluetă (Silhouette), Zone de contact Tăiere (Cutter Contact areas), Adâncimi (Shallows), Zone teoretice de odihnă (theoretical Rest areas), Zone fizice de odihnă ( physical Rest areas). Limitele pot fi definite și de către utilizator
 • Modulul HSM este o soluție optimă pentru toți utilizatorii care au nevoie de capacități avansate de prelucrare de mare viteză. Totodată, poate fi utilizat pentru a îmbunătăți productivitatea CNC-urilor mai vechi, reducând tăierile în gol și netezind arcurile în vederea menținerii mișcării constante a sculei.

Opțiune New Stock – Offset-ul modelului

Acum, semifabricatul mai poate fi definit ca „offset” al unui model dat. Acest tip de semifabricat este foarte util pentru prelucrarea matrițelor din tablă, a modelelor de turnare etc.

Piese 3D frezate cu iMachining 3D + HSM

csm_stock_as_offset_aff3f1749b
Convingeți-vă singuri! Testați Programul

În comparație cu oricare alt sistem CAM pentru prelucrarea unei piese, iMachining-ul SolidCAM se remarcă la capitolul ușurință de utilizare, timp de programare, timp de fabricare și durată de viață a sculelor utilizate. Testați iMachining descărcând versiunea gratuită pentru 60 de zile.


  Politica de prelucrare a datelor caracter personal

  Am citit Politica prelucrare date cu caracter personal CADWORKS și sunt de acord cu prelucrarea acestora.


  3D CAD/CAM3D Print3D ScanHardwarePromoții, Webinarii, Evenimente, Cursuri