10 noutăți Collaborative Designer 2022

Inceputul noului an este un moment prielnic pentru a reflecta asupra realizărilor și a stabili noi obiective. Deloc întâmplător, acest articol este dedicat îmbunătățirilor aduse, în 2022, la Collaborative Designer (SOLIDWORKS), pentru a ne asigura că vă sunt familiare și beneficiați de ele. Printre ele se numără un mod de revizuire flexibil, care vă ajuta să îndepliniți mai ușor standardele de inginerie, capacități îmbunătățite de schimb de date, astfel încât să puteți colabora mai rapid cu părțile interesate externe, posibilitatea de a adăuga un marcaj la salvare și multe altele.

Să aruncăm, așadar, o privire la cele 10 noutăți Collaborative Designer 2022:

1. Schemă flexibilă de revizuire

Îndepliniți mai ușor standardele dvs. de inginerie.

Noua schemă flexibilă de revizuire facilitează controlul în timpul dezvoltării produselor, consolidând, simultan, utilizarea datelor, cu posibilitatea de a alege dintre noile formate flexibile de inspecție. De exemplu, puteți utiliza nivelurile primar și secundar de reexaminare, permițând componentei A.1 să devină A.2 la revizuire.

Respectați standardele dvs. de inginerie și evitați confuzia cu ajutorul unei scheme de revizuire îmbunătățite

2. Schimb de date cu părțile externe interesate

Partajați ușor și sigur datele.

Colaborați mai rapid cu oameni din afara platformei 3D EXPERIENCE®, având posibilitatea de a partaja un întreg proiect de design, cu date relevante legate de ciclul de viață al produsului (PLM).

Aveți multe opțiuni pentru pregătirea și partajarea datelor cu părțile externe interesate, cum ar fi  posibilitatea de a aduna date direct din 3D Drive sau de pe unitatea dvs. locală, sau capacitatea de a adăuga un desen la pachetul de date existent.

În plus, puteți controla integritatea datelor prin atribuirea de drepturi de acces destinatarilor, cum ar fi Read-only sau Edit.

Comunicați ușor și sigur cu părțile externe interesate, care nu au platforma 3DEXPERIENCE, furnizându-le date relevante, inclusiv desene

3. Adăugați un marcaj (bookmark) în timpul salvării multiple (batch save)

Economisiți timp și rămâneți organizat.

Atribuiți rapid un marcaj, atunci când efectuați încărcarea simultană, din foldere multiple, a unei piese SOLIDWORKS, a unui ansamblu sau a unui desen. Din MySession, puteți utiliza Bookmark Editor pentru a marca selecția dvs., atunci când încărcați lotul, ceea ce vă ajută să vă aranjați și să vă organizați datele pe platforma 3D EXPERIENCE.

Mai mult, atunci când selectați un marcaj, aceeași structură de foldere cu subdosare va fi menținută în Editorul de marcaje/ Bookmark Editor. Când faceți o căutare pe platforma 3D EXPERIENCE pentru dosar, ea va include automat toate subfolderele, astfel încât nu mai e nevoie să faceți referire la structura folderului local de pe desktop.

Rămâneți organizat cu opțiunea de a adăuga un marcaj în timpul salvării „în lot”

4. Management derivat al ieșirilor/output

Economisiți timp și accelerați colaborarea.

Output-urile derivate pot fi gestionate cu ușurință în Admin Console/Consola de administrare. Aici, administratorii au posibilitatea de a specifica tipul de format al unui fișier salvat, care urmează să fie partajat cu cineva care nu are SOLIDWORKS. Pentru piese sau desene, administratorii pot alege dintre formate precum PDF, STEP etc. De asemenea, panoul de definire a regulii de output derivat va permite atât opțiuni de generare asincronă, cât și sincronă.

Nu în ultimul rând, există posibilitatea de a include un desen 2D cu opțiunea „Includeți desene legate”, utilizând aplicația Product Structure/Structura produsului. Acest lucru vă permite să descărcați rezultate derivate ale unui ansamblu, împreună cu desenele adiacente, pentru a le partaja intern sau extern.

Economisiți timp, utilizând setări consecvente pentru partajarea datelor în aval, cum ar fi STEP sau PDF, definite în avans de către administratori

5. Accesați Exploratorul dvs. cache local în panoul de activități a platformei 3DEXPERIENCE

Accesați și gestionați rapid memoria cache locală.

Acum puteți vizualiza conținutul cache local direct din panoul de activități din platforma 3D EXPERIENCE. Această caracteristică vă oferă o modalitate rapidă de a gestiona memoria cache locală, permițându-vă să deschideți, să ștergeți sau să filtrați în funcție de piese, ansambluri și/sau desene. De exemplu, puteți găsi o piesă care include date aferente și o puteți șterge din Title list cu un singur click, selectând opțiunea „Ștergeți de pe acest computer”.

Capacitatea dată face cache-ul local mai accesibil și mai ușor de gestionat.

Vizualizați și gestionați rapid conținutul cache-ului local, direct din panoul de activități din platforma 3DEXPERIENCE

6. Partajarea designului în comunitatea de utilizatori 3DSwym

Partajați și colaborați cu ușurință la design.

Cu siguranță, profitați deja de 3DSwym. Știați, însă, că vă puteți partaja design-ul ca model 3D, nu doar ca o captură de ecran? Acum partajați cu ușurință modele 3D, în comunitățile interne sau externe 3DSwym, direct din Collaborative Designer. Comunitățile 3DSwym vă permit să vă conectați și să interacționați cu echipa dvs., dar și cu alți utilizatori sau membri ai echipei SOLIDWORKS.

Este o resursă excelentă pentru membrii comunității, ajutându-i să comenteze modelele și să ofere feedback imediat designerilor. În plus, este locul potrivit pentru a fi la curent cu ultimele evenimente și știri, sau dacă doriți doar să vă prezentați design-urile.

Îmbunătățiți colaborarea prin partajarea unui model 3D real în comunitățile de utilizatori 3DSwym

7. Trageți și plasați componente din Feature Manager® în aplicațiile dvs.

Deschideți ușor și rapid o componentă într-una dintre aplicațiile dvs.

Puteți trage și plasa lejer componente, cu Design Manager din Feature Manager Tree, în aplicațiile platformei dvs. 3DEXPERIENCE, cum ar fi Bookmark Editor sau Change Action. Acest lucru vă ajută să economisiți timp și să vă simplificați fluxul de lucru.

Trageți și plasați componente în aplicațiile dvs., direct din FeatureManager Tree

8. File Assistant Tool

Pregătiți fișierele și încărcați-le mai rapid.

Cu File Assistant, puteți pregăti rapid fișierele pentru încărcarea „în bloc”, rezolvând totodată problemele legate de spațiile finale și numele de fișiere duplicate. Vă puteți îmbunătăți inclusiv fluxul de lucru de încărcare, adăugând verificări suplimentare, cum ar fi referințe sau configurații lipsă, nume scurte de fișiere și legături de componente 3D Interconnect.

Cu File Assistant încărcați datele mai rapid și beneficiați de o capacitate mai mare de a pregăti fișiere sau de a rezolva probleme

9. Setare nouă pentru deschiderea în Resolved Mode

Deschideți rapid ansambluri mari.

Deschiderea ansamblurilor mari este mai rapidă ca niciodată cu noua opțiune de deschidere în Resolved Mode. Desigur, aveți în continuare opțiunea de a comuta între Resolved Mode și Lightweight Mode. Cei care nu vor să piardă timpul, însă, cu alegerea uneia dintre cele două opțiuni, pot selecta oricând „Automatically optimize resolved mode, hide lightweight mode” disponibilă în Systems Option – Performance dialog box.

Noua opțiune facilitează lucrul cu ansamblurile mari, scutind utilizatorii de nevoia de a rezolva manual detalii legate de proprietăți precum ar fi masa ori greutatea componentelor.

10. Drawing Maturity Transition Rule

Reduceți erorile și îmbunătățiți fluxul de lucru, asigurându-vă că piesele sunt pregătite pentru următoarea fază.

Această setare vă asigură că desenele pieselor sunt corecte, astfel încât să nu ajungă accidental la fabricație atunci când nu sunt gata. Puteți utiliza setarea pentru a fi siguri că desenele sunt pregătite, etichetându-le corespunzător.

Îmbunătățiți fluxul de lucru privitor la ciclul de viață al produsului cu Drawing Maturity Transition

Noi îmbunătățiri sunt preconizate pentru 2023. Pentru a fi siguri că nu le ratați, abonați-vă la newsletter.

    Sunt de acord să primesc ultimele noutăți în domeniul

    3D CAD/CAM3D Print3D ScanHardwarePromoții, Webinarii ,Evenimente, Cursuri


    Politica de prelucrare a datelor caracter personal
    Am citit Politica prelucrare date cu caracter personal CADWORKS și sunt de acord cu prelucrarea acestora.