Avantajele utilizării unei imprimante 3D Metal pentru afacerea dvs.

Imprimarea 3D a schimbat radical modul de producție. Mai agile decât alte metode de fabricație, imprimantele 3D permit producătorilor să treacă rapid și ușor de la proiectare la piese metalice complexe, totul la costuri mai mici.

Utilizarea corectă a imprimării 3D Metal poate îmbunătăți substanțial eficiența afacerii dvs., fie prin eliminarea nevoii de desene detaliate și de programare a dispozitivului, fie prin scurtarea semnificativă a timpului necesar dezvoltării produselor.

Descoperiți în continuare beneficiile concrete de care afacerea/organizația dvs. se poate bucura odată cu implementarea  tehnologiilor de imprimare 3D Metal.

Avantajele comerciale ale imprimării 3D Metal

Pe măsură ce tehnologia s-a dezvoltat, aplicațiile de imprimare metalică 3D au devenit variate, principalele lor avantaje pentru afaceri fiind:

 • introducerea mai rapidă a produselor pe piață
 • reducerea costurilor de producție
 • eficientizarea fluxului de lucru.
Introducerea mai rapidă a produselor pe piață

Datorită procesului simplu de imprimare 3D a metalelor, ciclul de dezvoltare a produselor a devenit mai rapid, permițând companiilor să-și lanseze pe piață produsele mai rapid și, implicit, să obțină venituri mai mari.

Iterarea este partea esențială din dezvoltarea unui produs. Un număr mare de iterații sunt binevenite, în timp ce iterarea în exces poate duce la nerespectarea termenelor limită și la pierderi economice. Fiecare iterație necesită multă muncă, dar și o perioadă îndelungată de așteptare, ceea ce reduce semnificativ numărul de iterații realizabile și de riscuri pe care și le poate asuma o organizație.

Fabricarea aditivilor metalici este special concepută pentru a accelera dezvoltarea produselor. Cu o imprimantă 3D Metal, companiile pot prototipa rapid piese funcționale, la prețuri accesibile. Tehnologia este perfectă pentru a produce scule, corpuri de iluminat și altele. În unele cazuri, se pot imprima chiar și piese mici, gata de utilizare, ceea ce elimină complet problema timpului îndelungat de producție.

Reducerea costurilor de producție

Fabricarea este costisitoare. Pentru a produce piese în mod eficient e nevoie de personal calificat, mașini avansate și scule personalizate. Liniile de fabricație optimizate sunt eficiente, dar se dovedesc adesea inflexibile. Mașinile pot fi blocate, producând scule sau piese care nu generează venituri. În tot acest timp, personalul calificat e deseori prins în rezolvarea problemelor care se ivesc, în loc să lucreze la elaborarea unor piese noi. 

Imprimarea metalică 3D sporește flexibilitatea în fabricație, punându-vă la dispoziție mai mult timp pentru producerea pieselor care generează venituri. Fie că este vorba de producerea sculelor sau dispozitivelor, de reducerea timpilor de nefuncționare neplanificată sau de automatizarea sarcinilor simple, imprimantele metalice 3D ajută orice companie să-și valorifice resursele în vederea producerii unor piese la prețuri accesibile.

Eficientizarea fluxului de lucru

Fluxurile ineficiente de producție, cum ar fi procesele complexe de cumpărare, perioadele neașteptate de nefuncționare, producătorii terți și cozile de fabricație, generează probleme care afectează întreaga organizație. Problemele logistice simple pot face adevărate ravagii.

Imprimarea 3D a pieselor metalice ajută companiile să devină mai dinamice și mai receptive. Utilizarea unei imprimante 3D din metal va permite organizației dvs. să reducă timpul, forța de muncă și banii necesari producției, facilitând trecerea de la design-ul CAD la o piesă funcțională. Procesul de imprimare 3D a metalelor Markforged este conceput pentru a fi simplu de utilizat. Piesele pot fi stocate digital, actualizate și apoi tipărite la cerere, intuitiv, într-un flux de lucru neproblematic.

Avantaje tehnice ale imprimării 3D Metal

Avantajele tehnice ale utilizării imprimării metalică 3D depășesc simpla capacitate de a crea piese ultra-complexe, vizând trecerea peste diverse provocări, altfel irezolvabile prin metodele convenționale de fabricație. Organizațiile care adoptă cu succes fabricarea aditivă dispun de cel puțin 3 avantaje:

 • Abilitatea de a proiecta piese geometrice complexe
 • Abilitatea de a fabrica piese fără scule personalizate
 • Abilitatea de a produce piese fără desene detaliate sau CAM. 
Abilitatea de a proiecta piese geometrice complexe

De ce ați lăsa constrângerile tradiționale de fabricație să vă limiteze proiectele? Mai ales că, spre deosebire de fabricația convențională, fabricația aditivă este independentă de costurile legate de complexitatea pieselor. În comparație cu fabricația subtractivă CNC, fabricația aditivă este mai potrivită pentru formele curbate, naturale și geometriile complexe. Implicit, cu o imprimantă 3D Metal piesele complexe sunt mai ieftine, mai ușoare și mult mai rapid de produs.

Imprimantele metalice 3D excelează în fabricarea optimizată a pieselor cu forme complicate. Cu ajutorul lor puteți imprima totul, de la structuri proiectate generativ la canale de răcire personalizate. În plus, piesele produse astfel au o rezistență înaltă, făcând față în aplicații solicitante. Mai mult, imprimantele 3D pot realiza piese curbate, cu forme sau cavități complexe, în care procesele de fabricație subtractive convenționale nu pot îndepărta materialul.

Piesele complexe sunt mult mai accesibil de imprimat decât de prelucrat.

Abilitatea de a fabrica piese fără scule personalizate

Multe piese create în mod tradițional necesită scule și dispozitive personalizate. Deși vitale în procesul de producție, acestea ocupă linia de fabricație fără a genera venituri. În special când vine vorba de piesele cu volum redus, costul sculelor necesare poate face fabricarea restrictivă.

De cealaltă parte, utilizarea unei imprimante metalice 3D nu implică instrumente personalizate sau setări de fixare, indiferent de tipul pieselor tipărite. Acest lucru reduce costurile generale asociate producției și stimulează producția rapidă a pieselor cu volum redus, totul la un preț accesibil.

Abilitatea de a produce piese fără desene detaliate sau CAM

Piesele metalice tipărite 3D nu necesită desene și/sau CAM, spre deosebire de cele prelucrate. Software-ul de imprimare metalică 3D generează și execută automat căile de instrumente necesare construirii pieselor. În loc să generați desene și să programați CAM, tot ce trebuie să faceți ca producător este să orientați o piesă și să selectați materialele și setările de bază pentru imprimare.

Pe lângă generarea automată de trasee ale instrumentelor, majoritatea imprimantelor metalice 3D nu necesită supraveghere în timpul fabricării pieselor. Astfel, producătorii pot trece de la proiectare la piese finale într-un timp mai scurt și utilizând mai puțină forță de muncă.

  Sunt de acord să primesc ultimele noutăți în domeniul

  3D CAD/CAM3D Print3D ScanHardwarePromoții, Webinarii ,Evenimente, Cursuri


  Politica de prelucrare a datelor caracter personal
  Am citit Politica prelucrare date cu caracter personal CADWORKS și sunt de acord cu prelucrarea acestora.