Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Webinar 3DEXPERIENCE SIMULIA – MODSIM E-BIKE

15 iunie, 2023 @ 11:00 am - 12:00 pm

 

Simulia, o marcă Dassault Systèmes, este renumită pentru soluțiile avansate de simulare și analiză. Prin exploatarea puterii Simulia, inginerii și designerii pot crea prototipuri virtuale realiste, permițându-le să evalueze designurile, să optimizeze performanța și să asigure siguranța înainte de construirea unui model fizic.

O perspectivă asupra beneficiilor unei abordări MODSIM reiese din procesul de dezvoltare a unei biciclete electrice:

  • Optimizarea performanței: Simularea performanței unei biciclete electrice ajută producătorii să ajusteze parametri, cum ar fi puterea motorului, eficiența bateriei și distribuția totală a greutății. Prin rularea a mai multor simulări, inginerii pot identifica configurația de design optimă care oferă cel mai bun raport între viteză, autonomie și manevrabilitate.
  • Evaluarea siguranței: Evaluarea precisă a aspectelor de siguranță este crucială în designul oricărui vehicul, inclusiv a bicicletelor electrice. Cu Simulia, inginerii pot simula diferite scenarii de utilizare, evalua integritatea structurală și identifica potenţialele vulnerabilităţi. Aceasta asigură faptul că bicicletele electrice respectă standardele stricte de siguranță și oferă o experiență de utilizare sigură și fiabilă.
  • Economii de cost și timp: În mod tradițional, dezvoltarea prototipurilor fizice pentru teste poate fi costisitoare și consumatoare de timp. Cu toate acestea, capacitățile de simulare ale Simulia reduc semnificativ necesitatea prototipării fizice, economisind atât timp, cât și resurse. Producătorii pot itera rapid prin design-uri, lua decizii informate și accelera procesul general de dezvoltare a produsului.
  • Design eco-friendly: Bicicletele electrice au câștigat popularitate datorită caracterului lor ecologic. Cu Simulia, producătorii pot analiza eficiența energetică a diferitelor componente, optimiza utilizarea bateriei și minimiza impactul asupra mediului. Această abordare se aliniază obiectivelor de sustenabilitate de reducere a emisiilor de carbon și promovare a transportului ecologic.

Participați la webinar pentru a afla cum prin combinarea tehnologiei de simulare de ultimă generație a Simulia cu expertiza Dassault Systèmes, viitorul ingineriei bicicletelor electrice este modelat în mod revoluționar.

Pentru înregistrare accesați link-ul.

Detalii

Dată:
15 iunie, 2023
Oră:
11:00 am - 12:00 pm
Eveniment Category:

Organizator

CadWorks
Phone
0351 179 272
Email
marketing@cadworks.ro
Vezi site-ul web Organizator

Upcoming Events