La Fondation a sărbătorit Ziua Internațională a Femeilor din Știință

Știați că femeile reprezintă în continuare doar 28% dintre absolvenții facultăților de inginerie și 40% dintre absolvenții facultăților de informatică?
Din 2015, pe data de 11 februarie, ONU sărbătorește Ziua Internațională a Femeilor din Știință, pentru a onora contribuțiile aduse științei de către cercetătoarele din întreaga lume. Mai ales că, în ciuda creșterii procentajului de femei cu studii superioare, numărul acestora rămâne modest în domeniile științifice. Accesul la educația științifică, precum și egalitatea de gen, sunt vitale atât pentru atingerea celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă ale ONU, cât și pentru dezvoltarea societăților în general.
 La Fondation Dassault Systèmes și-a luat angajamentul să contribuie la facilitarea egalității de gen și să susțină Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU prin stabilirea unor parteneriate și sprijinirea programelor non-profit la nivel global. Asemenea programe sunt special concepute ca să inspire femeile, generând oportunități educaționale și oferind acces la o carieră științifică. După cum a menționat Marie Pierre Aulus, director general La Fondation Dassault Systèmes, „Este esențial să încurajăm fetele să opteze pentru cariere în știință, în același mod cum o facem cu băieții. Doar așa contribuim la o societate durabilă, incluzivă. Fie că suntem părinți sau mentori, toți jucăm un rol important în îndrumarea și sprijinirea fetelor în alegerile lor educaționale.”
În semn de recunoștință, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeilor din Știință 2022, La Fondation Dassault Systèmes recunoaște meritele a trei femei excepționale, asociate fundației, care au promovat de-a lungul timpului, la nivel mondial, numeroase oportunități de educație științifică în robotică, curriculum general STEAM și inginerie industrială.
Vă invităm să le cunoașteți.

Profesorul Dr. Ing. Vera Hummel

Germania

Vera Hummel, Prodecan Cercetare, Profesor de inginerie industrială, fabricare inteligentă și logistică, și Șef al fabricii de învățare Werk150 de la ESB Business School (Universitatea Reutlingen, Germania), colaborează cu La Fondation pentru dezvoltarea de noi prelegeri și seminarii legate de „gestionarea lanțului de aprovizionare”. Grație metodelor sale inovatoare de predare elevele capătă abilități și competențe necesare pentru managementul lanțului de aprovizionare.

Statele Unite ale Americii

Joyce Sidopoulos este co-fondatoare și vicepreședinte MassRobotics. De asemenea, cu sprijinul La Fondation, conduce programul de burse MassRobotics Jumpstart. Programul oferă oportunități liceenelor din Boston, informându-le despre cariera în robotică și oferindu-le oportunitatea să cunoască profesioniști din industrie și să-și dezvolte rețele profesionale. Curriculumul ajută tinerele din diverse comunități să-și dezvolte abilitățile tehnice necesare pentru a lucra ulterior în domeniul roboticii. 

Joyce Sidopoulos, inginer electric la Universitatea Cornell

Arundhati Jadhav, inginer electric

India

Arundhati Jadhav a obținut certificarea MIT Fab Academy. Este responsabilă de Innovation Hub-ul Centrului de știință exploratorie Muktangan, din Pune. Conduce o echipă de fete în programul destinat viitorilor antreprenori, Made in 3D – Seed the Future Entrepreneurs. De asemenea, dezvoltă conținut pentru Atal Tinkering Labs. Atât Made in 3D, cât și Atal Tinkering Labs sunt susținute de La Fondation Dassault Systèmes.

Despre La Fondation 

Misiunea La Fondation Dassault Systèmes este de a ajuta școlile, universitățile, centrele de cercetare, muzeele și organizațiile non-profit să depășească limitele cunoașterii, precum și să inspire tinerii pasionați de inginerie, știință și tehnologie digitală să creeze un mediu social mai bun și mai colaborativ. Ca parte a acestei misiuni, La Fondation inventează noi modalități de împărtășire a know-how-ului și contribuie la transformarea practicilor de învățare, făcând posibilă detectarea noilor talente și încurajarea acestora să-și urmeze visul.

Sunteți interesat(ă) de mai multe informații despre ce se întâmplă în lumea industriei 3D? Nu ezitați să vă abonați la newsletter.

    Sunt de acord să primesc ultimele noutăți în domeniul

    3D CAD/CAM3D Print3D ScanHardwarePromoții, Webinarii ,Evenimente, Cursuri


    Politica de prelucrare a datelor caracter personal
    Am citit Politica prelucrare date cu caracter personal CADWORKS și sunt de acord cu prelucrarea acestora.