Imprimare ceramică 3D, acum direct de pe biroul tău

 

Piese tipărite 3D, cu un finisaj asemănător pietrei. Treceți-le prin foc pentru a crea piese sută la sută ceramice grație Rășinilor Ceramice – un material experimental  care depășește limitele posibilităților Form 2. Elaborați piese ceramice pentru cercetări inginerești sau creați piese de artă și design deosebite.

Depășiți limitele

Iterațiile pieselor ceramice, mai rapid ca niciodată

 

Formlabs este încântat să ofere primul material de imprimare ceramică 3D, la un preț accesibil, pentru SLA – cel mai popular sistem de stereolitografie din lume. Fiți unul dintre primii utilizatori ai acestui material de top din lista polimerilor SLA, disponibil anterior doar în mediile industriale și de cercetare, la costuri prohibitive.

Proprietăți mecanice unice, aplicabilitate diversă

 

Rășina Ceramică este un fotopolimer pe bază de dioxid de siliciu. După ardere, rețeaua de fotopolimeri se transformă într-o piesă ceramică veritabilă. Asemenea piese au proprietăți unice. Ele pot fi utilizate pentru aplicațiile în care precizia obiectelor obținute nu este imperios necesară.

Tehnologie de ultimă generație, ridicată la rang de artă

 

Artiștii și designerii digitali pot folosi Rășina Ceramică pentru a crea geometrii complexe, a căror realizare ar fi imposibilă manual. Piesele imprimate din Rășină Ceramică pot fi turnate și glazurate pentru a produce obiecte funcționale.

Pași esențiali pentru procesul de ardere

Rășina Ceramică este un produs Form X. Acest material este mai complex decât alte produse Formlabs și necesită pași suplimentari și experiență în vederea obținerii unui produs finit bun. Este posibil să aveți nevoie de câteva iterații înainte de a crea piesa finală, care să corespundă specificațiilor dvs.

Asigurați-vă că citiți complet Ghidul de utilizare înainte de a utiliza acest material.

 

1. Proiectare

Pentru imprimarea și arderea reușită, Rășina Ceramică necesită o proiectare care ține cont de limite specifice. Începeți cu proiecte mici, urmați instrucțiunile de utilizare și experimentați.

2. Pregătire

Șlefuiți platforma de construcție pentru a crește aderența de tipărire. Agitați cartușul pentru a amesteca materialul și curățați valva.

3. Printare

Scalați piesele în PreForm. În timpul arderii ele se micșorează. Trimiteți designul dvs. imprimantei Form și apăsați Print.

4. Post-procesare

Îndepărtați amprentele cu alcool izopropilic (IPA) și scoateți suporturile (nu este necesară o întărire ulterioară). Asigurați-vă că piesele sunt complet uscate înainte de ardere.

5. Ardere

Puneți piesa dvs. într-un cuptor ventilat activ, care arde la o temperatură de cel puțin 1263˚C, pentru a  dezintegra fotopolimerul din material și a crea o piesă complet ceramică. În timpul arderii piesele se vor micșora cu aproximativ 15% în XY și 29% în Z.

6. Glazurare

Dacă doriți, aplicați o glazură la alegere, urmând instrucțiunile producătorului.

Experimentați!

Sunteți pregătit să încercați Rășinile Ceramice?


    Politica de prelucrare a datelor caracter personal

    Am citit Politica prelucrare date cu caracter personal CADWORKS și sunt de acord cu prelucrarea acestora.


    3D CAD/CAM3D Print3D ScanHardwarePromoții, Webinarii, Evenimente, Cursuri