2.5D Milling

Frezarea 2.5D

Cel mai puternic și mai facil sistem CAM, pentru crearea traseelor de scule de frezare CNC 2.5D

SolidCAM vă pune la dispoziție cea mai puternică soluție de programare 2.5D, direct în interiorul sistemului CAD. SolidCAM arată, este perceput și funcționează ca sistemul CAD existent. Pe lângă operațiile sale puternice de Profilare, Creare a Buzunarelor și Găurire, modulul 2.5D al SolidCAM mai include:

 

 • Selecția simplificată a geometriei. Utilizarea schițelor CAD, a Recunoașterii automate a operațiilor și a Funcțiilor avansate de înlănțuire (Offsetting, Trimming, Extensii) permite modificarea geometriei fără a modifica modelul CAD
 • Lucru direct pe schiță, piese, ansambluri și geometriile lor, pentru a defini operațiile de prelucrare CNC
 • Prelucrarea resturilor materialului prin tăierea surplusului de material rămas după o trecere a sculei anterioare
 • Șanfrenarea, utilizând aceeași geometrie definită în operațiile Profil sau Pocket
 • Operația de frezare a filetelor, pentru prelucrarea găurilor standardizate, interne și externe
 • Operații speciale, cu ajutorul unei scule de tip T, pentru prelucrarea canalelor ovalizate cu tăieturi inferioare
 • Gravarea textelor, cu o singură linie sau True Type (cursă dublă), pe fețe plane și înfășurate, folosind strategii de umplere (Hatch/Contour) și gravură pe linia mediană.
 • Conturarea 3D pentru a conduce scula de-a lungul unei curbe 3D, tăind piesa la diferite adâncimi
 • Capacitatea de a prelucra o geometrie înfășurată în jurul unei axe de rotație, prin transformarea mișcării liniare în mișcare de rotație
 • Abilitatea de a programa cu ușurință în 2.5D, cu ajutorul funcțiilor de ajutor, grafice și comprehensive

Direct în interfața CAD

Lucrați rapid și ușor la piesele, ansamblurile și geometria schiței, pentru a defini operațiunile de prelucrare CNC. Amplasați prinderile și componentele pentru o simulare completă.

Frezarea fețelor

Prelucrați ușor fețele prin conturare, hașurare, spiralare, folosind tăieturi cu o singură linie. Extensia, suprapunerile și intrarea/ieșirea în material sunt aplicate automat pentru prelucrarea întregii fețe, cu abordarea sculei din exterior.

Frezarea buzunarelor

SolidCAM vă oferă puterea de a prelucra un număr nelimitat de buzunare închise și deschise cu insule. Frezarea de buzunar înglobează conturarea, hașurarea și plonjarea, având incluse și opțiuni variabile de rampă, pentru a asigura penetrarea sigură a materialului.

Găurire

SolidCAM vă oferă puterea de a prelucra un număr nelimitat de buzunare închise și deschise cu insule. Frezarea de buzunar cuprinde conturarea, hașurarea și plonjarea, având incluse și opțiuni variabile de rampă, pentru a asigura penetrarea sigură a materialului.

Recunoașterea Găurilor

Economisiți timpul petrecut pentru selectarea geometriei, apelând la recunoașterea și gruparea automată a găurilor din modelul solid, având la dispoziție setarea criteriilor specifice de alegere și de adăugare/eliminare manuală a caracteristicilor. O singură operație de recunoaștere a găurilor vă poate automatiza procesul pentru prelucrarea grupurilor de găuri, pe diferite niveluri și adâncimi, rafinând și reducând numărul de operații.

Frezarea Filetelor

Eliminați complexitatea frezării filetelor prin prelucrarea facilă a filetelor interne și externe standard, cu diferite adâncimi de tăiere (până la 3 trepte peste), prin strategiile de intrare/ieșire și prin unghiuri de pornire reglabile.

Prelucrarea găurilor ovalizate

Simplificați prelucrarea uneori dificilă a canalelor laterale cu subtăieri, utilizând o sculă de tip T. Faceți click pe fețele superioare și inferioare ale canalului lateral, iar SolidCAM va calcula automat adâncimile și pașii de coborâre.

Înfășurarea pe axa C

Geometrii prelucrate fără efort, în jurul unei axe de rotație, prin transformarea mișcării liniare în mișcarea axei C.

CAM Manager

Traseele de scule CNC sunt stocate ca operațiuni în CAM Manager, care e similar ca aspect și locație cu SOLIDWORKS Manager. Suprimați, tăiați, copiați, lipiți, imulați, creați G-Code și reordonați, în orice moment, direct din Managerul CAM.

Frezarea pe profil

Tăierea după geometria profilului este extrem de rapidă și ușoară, deoarece SolidCAM include mai multe strategii de degroșare și finisare, concepute pentru a simplifica procesul de programare. Economisiți timp cu modificările integrate ale geometriei profilului (compensare, tăiere, extensie), care permit schimbarea geometriei fără editarea modelului CAD.

Teșituri

Prelucrarea pe muchii, cu operațiile Pocket și Profile, este mult mai rapidă și mai ușoară cu SolidCAM Chamfering. Economisiți timp, utilizând aceeași geometrie, selectată ca Buzunar și Profil, pentru a adăuga teșituri pe muchiile modelului, fără modificări ale modelului CAD.

Teșituri

SolidCAM oferă soluția completă de găurire și filetare, disponibilă ca ciclu standard sau personalizat.

Recunoașterea Buzunarelor

Eliminați selecția manuală a buzunarelor. Economisiți timp și nervi prin Recunoașterea Automată a Buzunarele din modelul CAD. Sunt disponibile toate strategiile și opțiunile standard Pocket, combinate cu diferite niveluri și adâncimi recunoscute de pe fețele modelului.

Contururi 3D

O opțiune superioară față de 2.5D. Aceasta conduce scula de-a lungul unei curbe 3D, tăind modelul la diferite adâncimi. De asemenea, dacă e necesar, modifică automat marginile modelului.

Gravarea

Mesajul dvs. poate fi gravat, apelând la fonturi cu o singură linie sau True Type (cursă dublă), pe orice tip de față, folosind strategii pentru zona de umplere (Hașurare/Contur) și gravarea pe linia mediană.

Prelucrarea materialului rămas

Evitați „tăierea aerului” și programarea complexă, lăsând „REST Material Machining” să elimine automat materialul rămas restant pe semifabricat, în zonele în care scula anterioară nu se potrivește.

Compensare automată a geometriei pentru menținerea toleranțelor

2.5D de la SolidCAM permite utilizatorilor să adauge offset-uri la geometria Pocket&Slot pentru a menține toleranțele, fără a defini o nouă geometrie.

Geometrie: propagarea automată a curbei, selectată de Tangență și Delta Z

Grație noii opțiuni de la SolidCAM, Curve Propagation, crearea geometriilor în lanț este incredibil de avansată. Opțiunea permite utilizatorilor să combine funcții de selecție Tangent și Delta Z pentru a crea lanțuri pe mai multe niveluri.

AFRM – Recunoașterea și prelucrarea automată a caracteristicilor

Recunoașterea și prelucrarea automată a caracteristicilor SolidCAM (AFRM) definește și prelucrează automat:

 

 • Recunoașterea și prelucrarea Buzunarului
 • Recunoașterea și prelucrarea Șanțului
 • Recunoașterea Burghiului
 • Recunoașterea și prelucrarea Găurilor
 • Recunoașterea și prelucrarea caracteristicilor asistentului de găuri SOLIDWORKS

Protecția dispozitivului de prindere (port-scula)

 

Datorită posibilităților de Determinare a coliziunilor din Buzunar (Pocket), de Recunoaștere a Buzunarului și de Găurire, se crează trasee de scule care funcționează în jurul corpurilor de prelucrat, pentru a le proteja de uneltele de tăiere.

Cycle Toolbox

 

 

 

 

 

 

 

Operațiile de bibliotecă sunt utile și convenabile, oferind sub-operațiuni specializate, prestabilite, pentru găuri ovalizate, colțuri, bose, suprafețe etc.


  Politica de prelucrare a datelor caracter personal

  Am citit Politica prelucrare date cu caracter personal CADWORKS și sunt de acord cu prelucrarea acestora.


  3D CAD/CAM3D Print3D ScanHardwarePromoții, Webinarii, Evenimente, Cursuri