5xMilling Simultan

Puternica prelucrare simultană cu 5 axe SolidCAM

 

Beneficiați de cel mai testat și eficient software de programare pentru CNC-urile cu 5 axe din industrie. Dispuneți de o interfață simplă și de cel mai avansat control asupra tuturor aspectelor traseului sculei și verificării coliziunilor.

 • Alegeți din cea mai completă bibliotecă de strategii de tăiere simultană pe 5 axe care vă ajută să tăiați instantaneu
 • Datorită strategiilor multiple, Evitarea Coliziunii protejează atât scula, cât și suportul, iar simularea mașinii asigură verificarea grafică completă a frezei (Cutter) și a portsculei (Tool-holder)
 • Fiecare strategie de prelucrare pe 5 axe vă oferă opțiuni sofisticate pentru controlul legăturilor, controlul axei sculei și evitarea coliziunilor
 • Mișcările de legătură și de apropiere sunt complet protejate, putând fi utilizate diverse strategii. De asemenea, viteza de avans poate fi variată pe mișcările legăturii, pentru a permite obținerea unor piese netede
 • SolidCAM vă pune la dispoziție opțiuni pentru controlul unghiurilor de înclinare și direcției de mișcare, oferindu-vă un control complet asupra traseului final al sculei.

Tăieri Paralele

Perpendicular pe curbe

Opțiuni de distanță minimă

Paralel la curbe

Combinat între curbe

Controlul axei sculei

Paralel la suprafață

Combinat între suprafețe

Verificare (Gouge)

 • SolidCAM 5axe Simultan oferă soluții specifice pentru Șpan, Multicuțit, Orificii, Contur pe 5 axe, Găurire multiax, conversie HSM în Sim 5x, Degroșare multiaxială și Prelucrare rotativă
 • Tăierea Flowline oferă un traseu de scule care urmează forma naturală a componentei – detaliu deosebit de util în cazul componentelor de tip lamă
 • Sim. 5x folosește avansatul Tool Tilting Control, pentru a urmări înclinarea sculelor, oferindu-vă un control nelimitat al unghiurilor acestora
 • Pentru o finisare netedă a suprafeței, Multi-surface finish vă permite să selectați mai multe supra(fețe), oferindu-vă un control complet al prelucrării.
 • Tehnicile de degroșare cu mai multe treceri asigură creșteri incrementate de tăiere, atât perpendiculare, cât și de-a lungul vectorului sculei, cu opțiunea de a cuprinde marginile și a curăța surplusul
 • Păstrați în siguranță scula și portscula prin intermediul mai multor strategii automate de evitare a scobirii (Gouge Avoidance) care verifică fiecare parte a ansamblului sculei (tijă, arboră și suport) pe suprafața de acționare și de verificare
 • Obțineți o imagine completă cu 3D Machine Simulation, care include verificarea cuprinzătoare a coliziunii și a limitelor axelor
 • Prelucrarea SolidCAM pe 5 axe acceptă toată cinematica rotativă, inclusiv configurațiile Table/Table, Table/Head și Head/Head, precum și cele mai recente centre de prelucrare multifuncționale Mill-Turn.

Operații simultane 5x

Cinci operații au fost adăugate la modulul Sim. 5x, transformându-l în cel mai puternic modul din industrie. Acestea sunt: Prelucrarea multiplă (Multiblade machining), Prelucrarea port (Port machining), Prelucrarea contur pe 5 axe (Contour 5-axis machining), Degroșarea multiax și Prelucrarea rotativă.

Prelucrarea Șuruburilor

Prelucrarea șuruburilor permite utilizatorilor să genereze Procese Rotative de Degroșare și Finisare pe 4 axe, într-un mod simplu și sigur.

Datorită noii tehnologii de tăiere, precum și a unei combinații cu Ciclurile cu 3 Axe, SolidCAM a dezvoltat un ciclu de Degroșare și Finisare, bazat pe mesh, care permite prelucrarea rotativă completă, în doar câțiva pași, cu input minim.

Utilizatorii pot produce cele mai complexe piese din familia Screw&Extruder, fără a fi nevoiți să stabilească diverși parametri. Acest lucru este posibil prin simpla trecere a piesei la Sistemul de Prelucrare a Șuruburilor SolidCAM. Ulterior, traseul de instrumente este calculat automat.

De pe urma acestei tehnologii au de câștigat: producătorii de piese pentru industria petrolieră, producătorii de componente auto (cum ar fi arborele cotit și arbori cu came), de șuruburi, capete de burghiu sau piese de injecție din plastic.

Prelucrarea pentru piese cu mai multe lame

Grație modulului de prelucrare Multiblade, SolidCAM elimină frustrările și dificultățile din procesul de prelucrare caracteristic elicelor, rotoarelor și discurilor cu mai multe lame. Modulul include operații pentru degroșarea și finisarea fiecărei părți a acestor forme complexe. Fiind special conceput pentru a genera cu ușurință traseele de scule, necesare pentru diferite configurații cu lame multiple, aveți posibilitatea de a prelucra toate suprafețele lamei printr-o singură operație.

Prelucrarea „Port”

Modulul de prelucrare Port Machining vă permite să prelucrați, cu ușurință, porturile cu scule standard sau conice (tapered lollipop). Modulul dispune, totodată, de operații de verificare a coliziunii pentru întregul ansamblu de scule (tijă, arbore și suport). Aveți la dispoziție mai multe strategii, inclusiv tăierea numai în partea de sus sau numai în partea de jos. Modulul Port Machining utilizează prelucrarea pe 3 axe cât mai departe posibil în port, trecând, ulterior, la mișcarea pe 5 axe. Sistemul suprapune automat strategiile de sus și de jos, asigurând tranziții ușoare în locurile în care se intersectează traseele sculei. Sunt furnizate atât traseele sculei de degroșare, cât și a celei de finisare, iar semifabricatul poate fi reprezentat sub formă de piese turnate sau lingouri.

Prelucrarea cu 5 axe a conturului

Strategia de prelucrare cu 5 axe a conturului înclină scula de-a lungul unui profil înlănțuit 3D, aliniind axa sculei în funcție de liniile de înclinare definite de utilizator. Acest lucru transformă strategia în opțiunea ideală pentru netezire și tăiere.

Degroșare Multiaxială

Operația de Degroșare Multiaxială este utilizată pentru a genera rapid geometrii în formă de buzunar. Puteți specifica input-urile unor suprafețe precum fundul, peretele și partea superioară, pe care SolidCAM le folosește pentru a identifica constrângerile traseul sculelor de degroșare. Sunt disponibile două tipuri de strategii: Offset-based și Adaptive Roughing.

Prelucrare Rotativă

Operația de Prelucrare Rotativă este concepută pentru a freza piese pe o mașină cu 4 axe. Poate fi utilizată pentru frezarea pieselor cilindrice, cum ar fi matrițele pentru sticle, miezuri și electrozi. Traseele sculei sunt calculate direct pe model, nu din geometria 2D.

Îmbunătățiri la Swarf, Burghiul multiaxial și conversia HSM în operațiuni 5x


Încercați opțiunile suplimentare de înclinare și profitați de îmbunătățirile care au fost adăugate la SWARF, Burghiul Multiaxial și Conversia HSM, utilizând operațiunile simultane 5x. Aceste îmbunătățiri vă oferă mai multă putere în Sim. În plus, contribuie la reducerea timpului de programare, sporesc calitatea produsului și reduc resturile.

Prelucrarea Swarf

Prelucrarea Swarf vă permite să folosiți partea laterală a sculei pentru a prelucra peretele în cel mai bun unghi posibil. Swarf utilizează cea mai eficientă lungime de tăiere a sculei, rezultând o calitate mai bună a suprafeței și un timp de prelucrare mai scurt.

Găurirea Multiaxială

Operațiunea de Găurire Multiaxială recunoaște automat găurile SolidCAM, permițându-vă să creați, rapid și ușor, de-a lungul oricărei alinieri a găurilor, cicluri de găurire și filetare. Toate strategiile avansate de legare, înclinare și evitare a coliziunilor sunt disponibile în alte operațiuni Sim. Prelucrarea 5x este, de asemenea, disponibilă în această operațiune, oferind un control complet al traseului sculei.
Convingeți-vă singuri! Testați Programul

În comparație cu orice alt sistem CAM pentru prelucrarea unei piese, iMachining-ul SolidCAM se remarcă la capitolul ușurință de utilizare, timp de programare, timp de fabricare și durată de viață a sculelor utilizate. Testați iMachining descărcând versiunea gratuită pentru 60 de zile.

Convertiți HSM în 5x Milling Simultan

Utilizați Conversia HSM în 5x Milling Simultan pentru a beneficia de traseele sculelor HSM 3D. Prin aplicarea strategiilor complete de înclinare, de protecție la coliziune și strângere a sculelor cu 5 axe, dispuneți de scule mai scurte, care asigură mai multă stabilitate și rigiditate.


  Politica de prelucrare a datelor caracter personal

  Am citit Politica prelucrare date cu caracter personal CADWORKS și sunt de acord cu prelucrarea acestora.


  3D CAD/CAM3D Print3D ScanHardwarePromoții, Webinarii, Evenimente, Cursuri