Windows 7 – End of Life

Windows 7 – End of Life

“Toate lucrurile bune au un final, chiar și Windows 7”

Microsoft

          Trăim într-o lume intens tehnologizată, fapt vizibil mai ales când vine vorba de tehnica de calcul. Sistemele hardware și cele de operare, rețelele și aplicațiile, sunt interconectate, progresul fiecăreia în parte depinzând de progresul tuturor. Astfel, dezvoltarea este inevitabilă, chiar dacă suntem mulțumiți de una dintre componentele soluției. Drept dovadă: SOLIDWORKS a susținut Windows 7 vreme de un deceniu. Acum, însă, e timpul pentru o actualizare și un nou început.

 

Să ne amintim itinerarul Microsoft Windows din ultimii ani și să aruncăm o privire la relația sa cu SOLIDWORKS.

Windows 7 Professional, 64-bit

  • Începutul colaborării cu SOLIDWORKS a fost SW2010 SP1
  • Sfârșitul colaborării cu SOLIDWORKS a fost SW2020 SP5

Microsoft Mainstream Support și-a încheiat activitatea în ianuarie 2015, iar suportul va fi sistat complet la 14 ianuarie 2020. Dacă ați accesat deja site-urile unor companii precum Dell, HP sau Lenovo, știți că unica opțiune de Windows pentru calculatorul dumneavoastră este Windows 10 Professional, 64-bit. Deși pe internet mai poate fi găsită vechea versiune Windows 7, folosirea sa, inclusiv pe un hardware original, vă face sistemul de operare nesigur.

Windows 8.1 Professional, 64-bit

  • Începutul colaborării cu SOLIDWORKS a fost SW2014 SP1
  • Sfârșitul colaborării cu SOLIDWORKS a fost SW2018 SP5

Windows 8.1 nu a fost bine primit pe piață. Microsoft nu s-a grăbit să-l elimine, totuși, de vreme ce majoritatea oamenilor l-au ignorat, optând din start pentru versiunea Windows 10. O scurtă perioadă de timp, Solidworks a oferit suport pentru Windows 8.0.

Windows 10 Professional, 64-bit 

  • Începutul colaborării cu SOLIDWORKS a fost SW2015 SP5
  • Sfârșitul colaborării cu SOLIDWORKS urmează să fie stabilit

Toate componentele sistemului de operare trebuie perfecționate pentru a putea vorbi despre progres. Dacă folosiți pe Windows 10 o versiune SOLIDWORKS 2014, sau una mai veche, operați pe un teren nesigur. Deși e posibil să instalați o versiune mai veche de SOLIDWORKS pe un calculator care folosește Windows 10, după ce modificați setările anumitor regiștri, acest lucru nu este recomandabil pentru munca de producție. Astăzi nu mai puteți cumpăra un calculator nou care să fie compatibil cu SOLIDWORKS 2014, sau cu o versiune mai veche, motiv pentru care e timpul pentru un upgrade. Desigur, odată ce veți opta pentru cea mai recentă versiune SOLIDWORKS, ea va veni la pachet cu numeroase îmbunătățiri și funcții noi.

Țineți pasul cu tehnologia

Orice tip de platformă digitală, fie că e vorba de dispozitive mobile sau stații de lucru, este îmbunătățită constant. Deși nu este imperios necesar să fiți la curent cu toate schimbările recente, e recomandabil să rămâneți conectat la tehnologia actuală. Cu cât optați pentru programe mai vechi, cu atât mai dificilă se va dovedi o actualizare.

Dacă aveți nevoie de ajutor pentru actualizarea SOLIDWORKS, contactați-ne.