17-4PH Stainless Steel v2: Același material, Liant nou

17-4PH este un aliaj de oțel inoxidabil de uz general, utilizat frecvent pentru rezistența și capacitatea sa de a rezista la uzură semnificativă, căldură și coroziune. Poate fi tratat termic, lustruit, prelucrat, sudat și imprimat 3D. Este adesea folosit pentru aplicații industriale, cum ar fi clemele, fălcile de strung, dispozitivele de fixare, consolele, sculele cu uzură ridicată, prototipurile funcționale și cheile și mufele personalizate.

Filamentul 17-4PH este cel mai popular material metalic al sistemului Metal X. Actualizarea primei variante de material 17-4PH a sistemului Metal X cu un nou material liant face ca acest filament din oțel inoxidabil să fie mai ușor de manipulat și de imprimat de către utilizatori.

Aflați despre beneficiile utilizării filamentului nostru 17-4PH v2 actualizat, care include un material liant actualizat, împreună cu o revizuire a filamentelor FFF din metal (fabricarea filamentului fuzionat) și modul în care funcționează procesul de imprimare 3D FFF din metal.

Compararea filamentelor din oțel inoxidabil 17-4PH: v1 și v2

Filamentul 17-4PH Stainless Steel v2 pentru Metal X are aceeași pulbere metalică cu un material liant actualizat. Păstrând rezistența, durabilitatea și rezistența la coroziune a filamentului v1, materialul liant actualizat al v2 are ca rezultat un filament semnificativ mai flexibil și mai puțin fragil. Pulberea metalică este exact aceeași. Modificarea compoziției liantului – cu un material nou și volum procentual – este ceea ce produce proprietățile materialului îmbunătățite ale filamentului 17-4PH v2.

În comparație cu v1, 17-4PH v2 pe Metal X este mai ușor de manevrat. Este mai flexibil, făcându-l ușor de depozitat, ușor de manevrat la temperatura camerei și mult mai puțin fragil. 17-4PH v2 prezintă, de asemenea, proprietăți mecanice îmbunătățite, fiind mai puternic și cu caracteristici izotrope mai bune. Formula v2 este mai rapid de încărcat și vine în bobine mai mari. Poate fi încărcat într-o cameră neîncălzită și poate imprima de două ori mai mult înainte ca bobina de filament să fie înlocuită. Acest lucru reduce semnificativ timpul de pornire și schimbarea materialului.

Printarea 3D din oțel inoxidabil 17-4PH

Procesul Metal FFF Imprimantele 3D de fabricare a filamentului fuzionat (sau FFF) funcționează prin extrudarea unui filament bobină printr-o duză fierbinte pentru a construi aditiv o parte strat cu strat. Filamentele vin în diferite dimensiuni și materiale, de la prototipuri din plastic, termoplastice industriale și metale. Metal FFF este capabil să imprime într-o mare varietate de metale: cum ar fi oțeluri pentru scule, oțeluri inoxidabile, cupru pur și superaliaje precum Inconel.

Metal FFF funcționează prin încorporarea proceselor de turnare prin injecție a metalelor (MIM) în procesul de imprimare FFF. Folosește materie primă MIM, dar în loc să o injecteze într-o matriță, folosește procesul de imprimare 3D FFF pentru a forma partea strat cu strat.

După procesul de fabricație, metalul FFF utilizează aceleași două etape ulterioare ca MIM: îndepărtarea materialului liant și sinterizarea.

Filamente metalice FFF

Filamentele metalice FFF au o combinație unică de pulbere metalică, polimer și ceară. Polimerul și ceara acționează împreună ca un liant care menține pulberea metalică legată împreună în timpul procesului de imprimare. Încapsularea pulberii metalice în acești lianți este un avantaj masiv din punct de vedere al siguranței și al utilizării: face imprimarea FFF in metal foarte sigură și ușor de utilizat în comparație cu alte tehnologii de imprimare 3D din metal.

Utilizatorii pot manipula eficient filamentul fără a fi nevoie de aparate respiratorii, costume Hazmat și echipamente rezistente la explozie. Când capul de imprimare extrude filamentul, duza este setată la temperatura punctului de topire a liantului, iar pulberea metalică se așează strat cu strat. Următorii doi pași ai procesului – îndepărtarea materialului liant și sinterizarea – sunt esențiali pentru a îndepărta celelalte ingrediente și, în cele din urmă, pentru a ajunge la o piesă metalică complet formată.

    Sunt de acord să primesc ultimele noutăți în domeniul

    3D CAD/CAM3D Print3D ScanHardwarePromoții, Webinarii ,Evenimente, Cursuri


    Politica de prelucrare a datelor caracter personal
    Am citit Politica prelucrare date cu caracter personal CADWORKS și sunt de acord cu prelucrarea acestora.