Roborisen și cheia succesului cu 3DEXPERIENCE Works

Dr. Sangbin Yim a dezvoltat robotul cu un singur modul PingPong, cu platformă deschisă în formă de cub, iar mai târziu, în 2017, a fondat Roborisen Co. Ltd. Fiecare cub robot are propriul său controler, accelerometru, giroscop, senzor de proximitate, senzor de origine, motor stepper, interfață cu motor servo și baterie. Astfel, sistemul robotizat PingPong le permite studenților, sau adulților care caută o jucărie distractivă și inovatoare, să învețe, cu un singur dispozitiv, informații importante despre crearea, asamblarea, construirea și controlul a sute de feluri de roboți. Elevii pot folosi diverse tipuri de legături care conectează cuburile de alte cuburi, pentru a imita mișcările oamenilor și animalelor. În timp ce studenții se distrează, educatorii pot sprijini cu ușurință această abordare eficientă a instruirii STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică).

Creștere rapidă: provocări legate de proiectare și livrare

Până în octombrie 2021, Roborisen a folosit software-ul de proiectare Autodesk® Fusion 360® pentru a dezvolta componente, legături și mecanisme robotice. Pe măsură ce numărul său de modele de roboți și piese-accesorii a continuat să crească exponențial, compania a început să se confrunte cu erori de proiectare și livrare întârziată. Remediul perfect pentru Roborisen s-a dovedit a fi software-ul SOLIDWORKS® Premium, împreună cu soluțiile 3DEXPERIENCE® Works pentru colaborare și gestionarea datelor în cloud.

O soluție accesibilă pentru un startup

Soluțiile SOLIDWORKS și 3DEXPERIENCE Works le-au permis designerilor Roborisen să colaboreze și să gestioneze cu ușurință datele de proiectare a produselor, fără investiții semnificative în personal IT sau hardware. Cu software-ul SOLIDWORKS și soluțiile de gestionare a datelor 3DEXPERIENCE Works în cloud, compania a reușit să rezolve multe provocări legate de calitate și managementul datelor.

Cicluri de proiectare mai scurte, mai puține erori și mai puține prototipuri

Soluțiile 3DEXPERIENCE Works le-au permis celor de la Roborisen:

 • să-și îmbunătățească și valorifice capacitățile de colaborare 
 • să folosească gestionarea automată a datelor pentru a scurta ciclurile de dezvoltare a produselor cu 20%
 • să elimine problemele de control al reviziilor.

Optarea pentru soluțiile 3DEXPERIENCE Works a însemnat mai puține erori de proiectare și cu 30% mai puține runde de prototipare. Implicit, cei de la Roborisen au economisit timp și bani, îmbunătățindu-și calitatea produselor. În plus, instrumentele eficiente de management al reviziilor din cloud au contribuit atât la îmbunătățirea comunicării interne, cât și a celei cu producătorii externalizați. Ultimii au ajutat compania Roborisen să-și reducă costurile legate de defectele de producție cu aproximativ 20%.

Succes în acoperirea nevoilor existente pe piața educațională

Pe măsură ce studenții învață prin proiectarea și controlul roboților creativi de ping-pong, educatorii solicită din ce în ce mai multe capacități și produse de la Roborisen. Implicit, compania trebuie să facă față cererii, proiectând și lansând pe piață produse noi, într-un timp cât mai scurt. Câștigurile de productivitate pe care Roborisen le-a realizat optând pentru soluțiile SOLIDWORKS și 3DEXPERIENCE Works contribuie la accelerarea procesului de dezvoltare a produselor. Acest fapt e esențial, deoarece ajută compania să-și atingă obiectivele, deservind piața globală de educație.

Puteți citi întregul studiu de caz Roborisen aici [EN]. Dacă doriți să aflați mai multe despre ce pot face SOLIDWORKS sau soluțiile de proiectare și inginerie de pe platforma 3DEXPERIENCE pentru compania dvs., vă rugăm să contactați distribuitorul local. Mai multe noutăți din domeniul tehnologiei și industriei 3D găsiți abonându-vă la newsletter.

  Sunt de acord să primesc ultimele noutăți în domeniul

  3D CAD/CAM3D Print3D ScanHardwarePromoții, Webinarii ,Evenimente, Cursuri


  Politica de prelucrare a datelor caracter personal
  Am citit Politica prelucrare date cu caracter personal CADWORKS și sunt de acord cu prelucrarea acestora.