3D Systems: utilitatea fabricării aditive pe timp de criză

Producția aditivă are capacitatea unică de a produce, rapid și rentabil, piese indispensabile în momente critice. Prin urmare, tehnologia se dovedește eficientă inclusiv în perioadele de criză, când lanțurile de aprovizionare tradiționale sunt întrerupte.
Ca urmare a pandemiei globale COVID-19, echipa 3D Systems a dezvoltat mai multe aplicații noi. Recent, 3D Systems Application Innovation Group (AIG), alături de America Makes, a pus în aplicare programul Advanced Manufacturing Crisis Production Response (AMCPR). Scopul programului a fost să testeze pe teren diverse scenarii, menite să ilustreze utilitatea producției aditive pentru răspunsuri prompte în situații de criză.
Programul AMCPR a fost elaborat pentru a răspunde, în perioadele de criză, nevoilor strategice de infrastructură și de a satisface intern cererile , de la A la Z, fără a depinde de furnizorii străini. Programul include AMCPR Exchange – un portal online, menit să îi conecteze pe proiectanții de piese cu furnizorii specialiști în producție aditivă.
Prin intermediul AMCPR Exchange, 3D Systems a simulat două scenarii posibile:
  • VHA to the Rescue! – Dezvoltarea, fabricarea și livrarea bețișoarelor de testare SARS-CoV-2 spitalelor care au nevoie.
  • Blackhawk Down! – Dezvoltarea, fabricarea și livrarea unui cot pentru combustibil, destinat armatei americane.
Producătorii de dispozitive ajută spitalele, prin intermediul tehnologiei de imprimare 3D, să răspundă rapid și eficient pe timp de criză

Bețișoare testare SARS-CoV-2, în ambalaje sterile

3D Systems și-a demonstrat angajamentul față de inovație încă din luna noiembrie a anului trecut, când a colaborat cu Veterans Health Administration (VHA) pentru a le oferi veteranilor dispozitivele medicale necesare, produse direct în punctele de îngrijire. În prezent, 3D Systems continuă să sprijine VHA, punând la dispoziție, în cadrul spitalelor, facilități de fabricație a dispozitivelor medicale suplimentare, conform cerințelor FDA. Ca parte a acestei acțiuni, echipele 3D Systems și VHA au colaborat, de exemplu, la producerea unor bețișoare de testare SARS-CoV-2, realizate cu ajutorul  imprimantei 3D Systems – SLS ProX 6100 – și a materialului 3D Systems – Duraform ProX PA.

Când a venit solicitarea de la AMCPR, 3D Systems și VHA au reușit să răspundă apelului, pentru a rezolva lipsa de bețișoare de testare COVID-19. Fiecare organizație a fabricat, ambalat și livrat bețișoarele de testare spitalelor care aveau nevoie, într-un interval scurt de timp. Capacitatea de producție, realizată la fața locului (la VHA și 3D Systems), ilustrează rentabilitatea tehnologiei de imprimare 3D, care se dovedește a fi o soluție eficientă în ceea ce privește identificarea rapidă a nevoilor critice, dezvoltarea raționalizată și testarea dispozitivelor medicale. De asemenea, reflectă posibilitatea de a beneficia de o capacitate mai mare de producție de la furnizori, ale căror produse sunt calitative și respectă reglementările în vigoare.

Departamentul Apărării din S.U.A. utilizează 3D Systems pentru a asigura aprovizionarea elicopterelor militare cu componente indispensabile

Cot pentru combustibil, destinat elicopterelor militare

Pe măsură ce pandemia COVID-19 a dus la închiderea unor lanțuri de aprovizionare vitale, armata s-a confruntat cu nevoia acută de a colabora cu mai mulți furnizori interni, capabili să răspundă rapid solicitărilor pe timp de criză.  Inginerii 3D Systems, împreună cu AMCPR și US Army Combat Capability Development Command Aviation & Missile Center (DEVCOM AVMC) au testat programul AMCPR Exchange și capacitatea lui de a permite producția rapidă, ca urmare a conectării proiectanților cu furnizorii.

În mai puțin de 3 săptămâni, AIG a fabricat și livrat trei coturi pentru combustibil, folosind soluția completă de fabricație 3D Systems, care include software-ul 3DXpert®, parametrii laser verificați de LaserForm 316L SS, platforma de imprimare DMP Flex 350, precum și expertiza inginerească.

Membru premium al America Makes, 3D Systems va continua să valorifice programul AMCPR Exchange, pentru a consolida ingeniozitatea, atunci când vine vorba de răspunsuri prompte în timp de criză. AIG-ul nostru oferă un ecosistem de soluții AM care reduc costul pieselor, minimizează nivelul stocurilor și contribuie la susținerea lanțului de aprovizionare. Acoperind totul, de la dezvoltarea aplicațiilor și inginerie, până la validarea echipamentelor și proceselor, calificarea pieselor și producția efectivă, 3D Systems îi ajută pe cei care au nevoie, prin intermediul tehnologiei și a cunoștințelor, să treacă la producția aditivă în propriile instalații.

    Sunt de acord să primesc ultimele noutăți în domeniul

    3D CAD/CAM3D Print3D ScanHardwarePromoții, Webinarii ,Evenimente, Cursuri


    Politica de prelucrare a datelor caracter personal
    Am citit Politica prelucrare date cu caracter personal CADWORKS și sunt de acord cu prelucrarea acestora.