Tur virtual FX20

FX20, inovația Markforged, a fost prezentată publicului în noiembrie anul trecut, în cadrul Formnext 2021. Din cauza pandemiei, nu toți cei care și-au dorit să se familiarizeze cu FX20 au reușit s-o facă, iar transportarea imprimantei dintr-un loc într-altul nu este chiar simplă. Iată de ce, pentru a facilita accesul la imprimanta emblematică Markforged, compania a decis să pună la dispoziția utilizatorilor un tur virtual, pe care îl puteți realiza dând click filmulețului de mai jos.

Turul vă dezvăluie:

 • Cum a fost construită imprimanta FX20 pentru a imprima de 8 ori mai rapid, piese calitative, de aproape 5 ori mai mari;
 • Camera de imprimare, complet reproiectată, capabilă să imprime materiale la temperaturi înalte (ex.: filamentul ULTEM™ 9085);
 • Interiorul capului de imprimare, capabil să consolideze părțile filamentului ULTEM™ 9085 cu fibră de carbon continuă. 

Ce este FX20?

Fiind cea mai mare, cea mai rapidă și cea mai inteligentă imprimantă 3D produsă de Markforged până acum, FX20 îmbină dimensiunea și debitul de procesare al materialelor, tipărind piese mai mari, la o viteză incredibilă.

În medie, FX20 imprimă de 8 ori mai rapid decât alte imprimante Markforged compozite existente. Construit pentru a scala producția globală distribuită, FX20 este proiectat cu precizie și acționat de senzori, oferind acuratețe, calitate și fiabilitate revoluționare. Cu un simplu click, puteți fabrica piesele direct acolo unde aveți nevoie de ele.  

FX20 este capabil să imprime apelând la întreaga gamă de materiale compozite Markforged existente, cum ar fi Onyx. În plus, aduce un material nou pentru aplicațiile specializate Digital Forge: filamentul ULTEM™ 9085. De altfel, noua imprimantă industrială 3D de la Markforged este singura de pe piață capabilă să imprime filamentul ULTEM™ 9085, material termoplastic de înaltă performanță, folosind tehnologia de întărire continuă cu fibre (CFR), patentată de Markforged.

Cine ar trebui să ia în considerare achiziționarea unui FX20?

Însușirile materiale FX20, împreună cu capacitatea sa de a produce rapid piese de mari dimensiuni, deschide o gamă de noi aplicații.

FX20 poate imprima piese care au simultan rezistență ridicată și greutate redusă, piese care fac față la temperaturi înalte, dar și la expunere chimică, cu proprietăți dielectrice și ignifuge. Acest fapt face ca imprimanta 3D industrială să fie ideală pentru imprimarea pieselor compozite, utilizate în cele mai solicitante industrii: aerospațială, de apărare, auto, petrol și gaze etc.

FX20 aduce laolaltă precizia, calitatea, fiabilitatea, viteza și calitatea suprafeței, mărind totodată randamentul – ceea ce-l transformă într-un utilaj indispensabil pentru mediile de producție, indiferent de fabrică.

De ce să optăm pentru o imprimantă cu dimensiune mare de construcție?

FX20 include un volum masiv de construcție care este încălzit, sigilat și optimizat pentru imprimarea rapidă. Dimensiunea sa mare de construcție poate elimina nevoia de asamblare prin producerea de piese mari, în lucrări de imprimare unice, tipărind totodată piese mari cu căi mai lungi de armare continuă cu fibre (CFR), care sunt susținute de la un capăt la altul.

Pentru multe aplicații obișnuite de imprimare industrială, cum ar fi matrițele mari de îndoire, dimensiunile suprafețelor mai mici de imprimare nu sunt suficiente pentru tipărirea unei piese întregi. Aceste piese necesită timp și efort suplimentar pentru a:

 • împărți piesa în modele separate cu un plan de asamblare
 • iniția mai multe lucrări de imprimare
 • asambla componentele în vederea obținerii unei piese finale funcționale.

Cu FX20, puteți economisi timpul și evita efortul suplimentar.

Detalii legate de Sistemul de Imprimare

Camera de construcție încălzită, de 84 L, folosește un pat plat de imprimare, din aluminiu, calibrare automată și încălzitoare cu convecție duală. Capul de imprimare al modelului FX20, conceput pentru încălzire și extrudare rapidă, folosește un design cu trei duze cu volum mare de senzori, module interschimbabile ș.a.

Sistemul de mișcare folosește codificatoare liniare de înaltă rezoluție, portal de precizie, control de extrudare în buclă închisă, sistem de alimentare cu material și servomotoare de mare putere. El include:

 • echipamente noi de detectare
 • tester de mișcare reproiectat
 • un nou format de fișier de imprimare revoluționar.

 

Rămâneți conectat la tehnologiile 3D, abonându-vă la newsletter.

  Sunt de acord să primesc ultimele noutăți în domeniul

  3D CAD/CAM3D Print3D ScanHardwarePromoții, Webinarii ,Evenimente, Cursuri


  Politica de prelucrare a datelor caracter personal
  Am citit Politica prelucrare date cu caracter personal CADWORKS și sunt de acord cu prelucrarea acestora.