Creaform și lumea artei

Cynthia Coulombe Begin este o artistă renumită din Québec, care și-a început cariera profesională în 2006, aducând un omagiu corpului uman. Prima ei expoziție, Traces corporelles, a avut loc la Muzeul Marius-Barbeau, fiind apreciată de criticii de artă locali. În ultimele decenii, Cynthia a expus în galerii, companii private și evenimente colective din Québec, Montreal, Toronto, New York, Londra, Los Angeles, Singapore și Hong Kong. Lucrările ei au apărut inclusiv în publicații regionale și naționale.

Cea mai recentă expoziție a ei, Le Corps à Coeur, a avut loc în 2021, la Galeria CornoXBeauchamp din Montréal.

Le Corps à Coeur este o explorare sculpturală a imaginii corporale și a autoacceptarii. Artista a folosit scanări 3D ale propriului corp, pentru a crea statuete uimitoare cu ajutorul scanerului Creaform – Go!SCAN SPARK 3D – și a modulului software de scanare în CAD – VXmodel.

Procesul de scanare a corpului a avut loc la sediile Creaform din Levis, durând aproximativ 4 ore. Achiziția datelor a fost efectuată cu o rezoluție de 1,00 mm. În timp ce scanarea 3D a durat doar 2-3 minute pentru fiecare poză, restul timpului a fost investit în efectuarea unor poze similare multiple, Cynthia dorind să se asigure că deține suficiente date pentru post-procesare.

Pentru a evita micro-mișcările modelului (cauzate de respirație și de pozițiile greu de menținut o perioadă îndelungată), operatorul scanerului 3D a scanat o singură dată toate părțile corpului, necesare pentru a reprezenta fiecare poziție dorită. În plus, software-ul a fost setat în modulul Obiect Semi-rigid/Semi rigid object, ceea ce a sporit acuratețea imaginilor. Pentru unele ipostaze, au fost folosite standuri, astfel încât părțile corpului modelului să nu se miște în timpul captării datelor.

Pentru a finaliza proiectul artistic, s-au utilizat diverse instrumente VXmodel, a cărui rol a fost cel de a corecta micro-mișcările și a îmbunătăți suprafața. Post-procesarea tuturor modelelor a avut loc în decursul a patru zile. Ulterior, a fost nevoie doar de imprimarea 3D a modelelor, pe suprafața cărora artista și-a exprimat creativitatea, utilizând diverse culori și texturi. În total, au fost create în jur de 30 de piese de artă.

Creaform a fost încântată să fie partenerul tehnologic din spatele ultimelor opere de artă ale Cynthiei Coulombe Begin, care celebrează frumusețea corpului uman.

Pentru mai multe informații din domeniul tehnologiilor și industriei 3D, nu ezitați să vă abonați la newsletter.

    Sunt de acord să primesc ultimele noutăți în domeniul

    3D CAD/CAM3D Print3D ScanHardwarePromoții, Webinarii ,Evenimente, Cursuri


    Politica de prelucrare a datelor caracter personal
    Am citit Politica prelucrare date cu caracter personal CADWORKS și sunt de acord cu prelucrarea acestora.