Demarați-vă startup-ul cu SOLIDWORKS

 

Ultima ediție 3DEXPERIENCE® World 2024, desfășurată în Dallas, Texas, a reunit o vastă comunitate de ingineri, antreprenori, startup-uri, producători, lideri din industrie și furnizori. Cu toții și-au împărtășit cunoștințele, au legat prietenii și au aflat mai multe detalii despre felul în care SOLIDWORKS și 3DEXPERIENCE Works facilitează inovația.  3DEXPERIENCE World e locul potrivit pentru a stabili relații de afaceri productive, dar și pentru a descoperi soluții noi și puterea instrumentelor de dezvoltare a produselor integrate, bazate pe cloud.

SOLIDWORKS sprijină activ antreprenorii și startup-urile, prin intermediul programului SOLIDWORKS for Startups. Participarea la program vă oferă șansa de a vă face remarcat la 3DEXPERIENCE World, implicând prezentări pe scena principală, discuții, premii pentru inovație și conectare, precum și creare unor relații trainice cu comunitatea mondială de utilizatori SOLIDWORKS. Dacă lucrați la aducerea pe piață a unui nou produs hardware, nu ezitați să vă introduceți în agenda dvs. o călătorie în Houston, Texas, la următorul eveniment 3DEXPERIENCE World 2025. Astfel, veți avea ocazia să pășiți în spațiul recunoscut drept focar de antreprenoriat și startup-uri, să vă împărtășiți ideile și să vă familiarizați, printre altele, cu diverse strategii de finanțare.

Este programul SOLIDWORKS for Startups potrivit pentru dvs.?

SOLIDWORKS for Startups ajută startup-urile de tehnologie și hardware, aflate în stadiu incipient. Programul oferă o gamă largă de resurse gratuite, inclusiv software-ul SOLIDWORKS 3D CAD, instruire și oportunități de co-marketing. Este conceput pentru a ajuta startup-urile să introducă mai rapid pe piață produsele lor, valorificând puterea SOLIDWORKS 3D CAD și a platformei 3DEXPERIENCE, bazată pe cloud, ideală pentru proiectare, simulare și gestionarea datelor.

Pachetul tipic de pornire include o serie de instrumente pentru designerii de produse, inclusiv un număr stabilit de licențe pe platforma SOLIDWORKS 3D CAD și 3DEXPERIENCE, alături de accesul la comunitatea SOLIDWORKS și numeroase resurse de instruire. Este o oportunitate excelentă pentru startup-ul dvs. de tehnologie, deoarece vă permite să accesați un software de design de ultimă generație, la un cost redus.

Pentru a se califica pentru software-ul SOLIDWORKS CAD gratuit, un startup trebuie să proiecteze și să construiască un produs fizic cu scopul de a-l vinde pe piață. Printre criteriile de eligibilitate se mai numără vârsta și veniturile startup-ului. Detalii suplimentare găsiți aici [EN].

SOLIDWORKS își propune să încurajeze inovația, facilitând accesul startup-urilor la două instrumente de proiectare și inginierie de top – SOLIDWORKS 3D CAD și 3DEXPERIENCE Works, făcându-le accesibile.

De ce sprijină SOLIDWORKS startup-urile?

În anii 1990, industria software-ului CAD a încorporat la varianta exclusiv 2D capacități 3D. SOLIDWORKS și-a făcut apariția pe piață în 1995, ca „mic startup tehnologic”, având un preț mai mic decât alte sisteme CAD și funcționând pe accesibilul și intuitivul sisitem de operare Windows®. Companiile CAD mari și consacrate nu i-au dat multe șanse. Realitatea le-a demonstrat însă contrariul. În clipa de față, SOLIDWORKS are peste 6 milioane de utilizatori în întreaga lume.

„Programul SOLIDWORKS for Startups face câteva lucruri remarcabile pentru a sprijini creșterea rapidă a firmelor emergente”, observă directorul său, Abhishek Bali. „În primul rând, programul elimină obstacolele, oferind acces la un software de colaborare și design de produs de top, care se extinde cu ușurință pe măsură ce startup-urile cresc. În al doilea rând, creează oportunități de formare a unor rețele, facilitând schimbul de resurse cu colegii antreprenori care înțeleg provocările distinctive ale aducerii pe piață a produselor hardware.”

Scopul celor de la SOLIDWORKS este de a vă ajuta să depășiți dificultățile tipice ale startup-urilor, într-un mod prietenos cu bugetul. Altfel spus, obțineți acces la un software de proiectare și dezvoltare a produselor de ultimă generație, la un preț accesibil, conectându-vă totodată la o comunitate mai mare de designeri, ingineri și producători.

Startup-urile care s-au făcut remarcate la 3DEXPERIENCE World 2024

Mai multe startup-uri au fost prezente la 3DEXPERIENCE World 2024. Două dintre ele s-au făcut remarcate în mod deosebit, vorbind pe scena principală.

GlüxKind

Kevin Huang, co-fondatorul și CEO-ul GlüxKind, a prezentat-o pe „Ella”, un cărucior dotat cu inteligență artificială, conceput pentru a spori siguranța și confortul părinților și copiilor în timpul explorărilor în aer liber. Inspirația pentru Ella a venit din experiența sa personală, dar și din provocările cu care se confruntă în educația parentală. Huang a experimentat diverse designuri de produs, combinând un cărucior obișnuit cu un skateboard electric, în vederea facilitării mobilității. După multiple încercări a apărut căruciorul Ella, care funcționează fără a avea nevoie de mâini, dispune de abilitatea de a legăna copilul în mișcare, asistență la împingere și frânare, precum și varii funcții automate, menite să simplifice sarcinile parentale.

GlüxKind a folosit SOLIDWORKS pentru proiectarea și simularea căruciorului, în timp ce platforma 3DEXPERIENCE a facilitat colaborarea între membrii echipei, dispersați geografic. O asemenea abordare a permis dezvoltarea rapidă a căruciorului Ella – de la idee la producție – în doar trei ani. Simularea și testarea în lumea reală au fost cruciale în realizarea inovației, demonstrând modul în care SOLIDWORKS, combinat cu platforma 3DEXPERIENCE, au fost esențiale în dezvoltarea de succes a produsului GlüxKind.

DBOX

Linas Gelazankas este antreprenorul din spatele DBOX, o soluție de pionierat în domeniul dronelor autonome, care folosește software integrat, alimentat de AI. DBOX, prescurtare de la Drone in a Box, revoluționează modul în care dronele sunt gestionate, oferind un sistem în care o flotă de drone poate funcționa autonom, îndeplinind diverse sarcini, inclusiv sprijin în situații de urgență.

În timpul prezentării de la 3DEXPERIENCE World 2024, Gelazankas, în calitate de CEO și co-fondator DBOX, a evidențiat rolul crucial al SOLIDWORKS pentru realizările companiei sale. Succesul DBOX reafirmă contribuția pe care programul dedicat startup-urilor, conceput de SOLIDWORKS, o are în accelerarea proiectării, dezvoltării și implementării de produse/inovații hardware.

Cum să faceți parte din program

Dacă sunteți interesați, aplicați online pentru programul SOLIDWORKS for Startups. Totodată, asigurați-vă că nu ratați ocazia de a participa la 3DEXPERIENCE World 2025, eveniment programat la Houston! Dacă sunteți interesați de participare și/sau de realizarea unei prezentări a startup-ului dvs, puteți trimite un mesaj echipei organizatoare accesând:  Message our team.

SOLIDWORKS furnizează software-ul de top din industrie. Prin urmare, utilizându-l, veți fi siguri că startup-ul dvs. dispune de instrumente de proiectare de ultimă generație. Programul oferă, de asemenea, sprijin de marketing, inclusiv creare de conținut și promovare, ajutându-vă să câștigați vizibilitate ca antreprenor. În paralel, veți deveni parte a unei comunități care oferă un ecosistem de asistență cuprinzător, inclusiv webinarii, studii de caz ș.a.

Până în prezent, de programul SOLIDWORKS for Startups au beneficiat mii de antreprenori, profitând la maxim de soluția 3D CAD SOLIDWORKS și platforma 3DEXPERIENCE, bazată pe cloud. Pentru mai multe informații despre programul SOLIDWORKS for Startups, vizitați www.solidworks.com/startups și aplicați pentru a vedea dacă vă calificați. Succes!

Vă sunt utile articolele noastre? Atunci nu ezitați să vă abonați la newsletter.

    Sunt de acord să primesc ultimele noutăți în domeniul

    3D CAD/CAM3D Print3D ScanHardwarePromoții, Webinarii ,Evenimente, Cursuri


    Politica de prelucrare a datelor caracter personal
    Am citit Politica prelucrare date cu caracter personal CADWORKS și sunt de acord cu prelucrarea acestora.