Prototipuri create mai rapid cu SOLIDWORKS și 3DEXPERIENCE Works

Fondatorii Pässilä Bicycles Ltd. se cunosc de când erau copii. Pasiunea lor comună pentru ciclismul montan, pe traseele provocatoare din Pässilä, Finlanda, i-a inspirat să dezvolte niște cadre de bicicletă extrem de apreciate astăzi de mulți cicliști montani.

Pässilä Bicycles Ltd. a fost fondată în 2018, având sediul în Nopankylä, Finlanda. Cadrul și componentele bicicletelor de munte fabricate din titan, concepute pentru trail, dirt jump și slopestyle, sunt mult mai rezistente și durabile decât bicicletele de munte tradiționale, cu cadru de oțel.

Conectarea echipei

Inițial, Pässilä Bicycles a folosit software-ul de proiectare 2D BikeCAD®. Cu el au creat schița modelelor de cadru de bicicletă și desenele de inginerie 2D pentru producție. Pe măsură ce compania a crescut însă, iar cererea pentru noi modele a crescut odată cu ea, Pässilä Bicycles a fost atrasă de software-ul de proiectare 3D SOLIDWORKS®. Unul dintre motive a fost confortul resimțit de designer atunci când a lucrat în  SOLIDWORKS. În plus, software-ul este utilizat pe scară largă de marii producători de biciclete.

Pässilä Bicycles a avut nevoie și de un mijloc eficient de colaborare, deoarece fondatorii și personalul lucrează în diferite locații, dar și în diferite momente ale zilei. Astfel, pe lângă implementarea instrumentelor de proiectare SOLIDWORKS în februarie 2021, Pässilä Bicycles a conectat SOLIDWORKS la platforma 3DEXPERIENCE®.

Prototipare mai rapidă

Soluțiile 3DEXPERIENCE Works le-au permis celor de la Pässilä Bicycles să scurteze ciclul de lucru, de la proiectare la prototip și, prin urmare, să lanseze mai rapid pe piață un produs avansat, cu design complex, estetic, și cu componente inovatoare ale cadrului. 

Markku Hautamäki, CEO Pässilä Bicycles, confirmă faptul, afirmând: „De câte ori designerul nostru termină schița unui model nou, întreaga echipă, inclusiv eu, adăugăm funcții și sugerăm diverse modificări înainte de a lansa designul pentru prototip. În trecut, întreaga operațiune, de la revizuirea desenelor 2D până la actualizarea proiectelor de design dura aproximativ trei luni. De când utilizăm platforma 3DEXPERIENCE, putem prelua designul 3D din cloud și putem colabora instantaneu, ceea ce ne permite să finalizăm design-ul pentru prototipare în trei săptămâni în loc de trei luni!”

Vizualizare îmbunătățită și gestionare accesibilă a datelor

Pe lângă spațiul colaborativ 3D, mai productiv în cloud, soluțiile 3DEXPERIENCE Works oferă capacități de vizualizare a designului și de gestionare a datelor pe care Pässilä Bicycles le folosește pentru a-și îmbunătăți calitatea produsului.

CEO-ul companiei, Markku Hautamäki susține: „Folosind soluțiile 3DEXPERIENCE Works, putem vizualiza mai bine cum va arăta cadrul bicicletei. De asemenea, ne putem asigura că toate distanțele sunt adecvate pentru a preveni coliziunile și interferențele înainte de a construi prototipul. Platforma 3DEXPERIENCE nu numai că ne oferă un spațiu de lucru colaborativ bazat pe cloud, ci și un loc pentru stocarea și gestionarea datelor în mod sigur. Suntem o companie mică. Nu ne putem permite să achiziționăm propriul server și bază de date. Cu soluțiile 3DEXPERIENCE Works, în schimb, avem sistemul de gestionare a datelor de care avem nevoie pentru a controla revizuirile și impactul lor potențial asupra calității produsului.”

Produse mai complexe și mai inovatoare

După Markku Hautamäki, „clienții Pässilä Bicycles Ltd. caută ceva diferit și ieșit din comun”. Iată de ce, soluțiile 3DEXPERIENCE Works s-au dovedit potrivite pentru ei, ajutându-i să se „poziționeze pe piață, dar și să continue să satisfacă cererea clienților pentru complexitate, inovație și personalizare”.

Pentru a afla mai multe despre modul în care SOLIDWORKS și instrumentele din portofoliul 3DEXPERIENCE Works vă pot ajuta compania dvs., contactați-ne. Iar pentru a rămâne la curent cu ultimele noutăți din domeniul industriei 3D, nu ezitați să vă abonați la newsletter.

    Sunt de acord să primesc ultimele noutăți în domeniul

    3D CAD/CAM3D Print3D ScanHardwarePromoții, Webinarii ,Evenimente, Cursuri


    Politica de prelucrare a datelor caracter personal
    Am citit Politica prelucrare date cu caracter personal CADWORKS și sunt de acord cu prelucrarea acestora.