Materiale Noi și Inovative pentru Figure 4

Materiale fotopolimerice performante, perfecte pentru producție, mai puternice și mai rezistente decât fotopolimerii tipici!

Colegii de la 3D Systems inovează în permanență știința materialelor. Recent, au introdus câteva materiale fotopolimerice potrivite pentru producție. Acestea arată similar materialelor plastice turnate prin injecție, contribuind la obținerea unor suprafețe netede, fără linii de construcție vizibile. În plus, materialele inovatoare asigură funcționalitatea și rezistența îndelungată a pieselor, atât în mediul interior, cât și în cel exterior. Mai exact, spre deosebire de fotopolimerii tipici 3D imprimați, noile materiale au fost testate pentru 8 ani de performanță mecanică la interior și 1,5 ani la exterior, apelându-se la metodele ASTM D4329 și ASTM G194.

Productivitate la Superlativ

Cele patru materiale performante noi schimbă în totalitate modul în care clienții noștri pot folosi imprimantele Figure 4. Ideale pentru producție, noile materiale au fost special concepute pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor de imprimante 3D, asigurând productivitatea, costurile reduse și, merită subliniat – o stabilitate mecanică și de mediu pe termen lung. Axate pe eficiența caracteristică Figure 4, materialele oferă șansa atingerii unor noi niveluri de performanță și aplicabilitate avansată în diverse sfere de producție, cum ar fi industria bunurilor de larg consum, industria auto sau a sporturilor cu motor, fabricarea bunurilor industriale, aerospațiale, de apărare și medicale.

Cel mai recent software 3D Sprint® (versiunea 3.1) permite stivuirea pieselor de înaltă densitate în camera de construcție Figure 4 și pe noile structuri de suport, fapt care îmbunătățește producția cu 40%!  Apelând la soluția completă – imprimante 3D, materiale și software Figure 4 – puteți livra, în mod rentabil, piese alcătuite din zeci sau chiar sute de mii de piese din plastic de înaltă performanță.

Noutate x 4

Tehnologia de imprimare Figure 4 a oferit mereu calitatea, precizia și productivitatea necesară. Întotdeauna, însă, e loc de mai bine. Cele patru materiale noi demonstrează asta, garantând utilizatorilor obținerea unor piese mai longevive ca până acum, rezistente la expunerea în diverse medii. Odată cu adăugarea Figure 4 Hight Temp 150 C FR Black, Figure 4 Tough 65C Black, Figure 4 Tough 60C White și Figure 4 Rigid Gray pe lista materialelor, aplicațiile de fabricație aditivă au căpătat un plus de valoare, crescând astfel semnificativ atât performanțele clienților noștri, cât și pe cele ale portofoliului Figure 4.

Să începem prin a ne familiariza cu Figure 4 Rigid Gray. La baza creării noului material a stat conceptul de durabilitate. Grație echilibrului perfect între proprietățile sale termice și cele mecanice, laolaltă cu performanțele mecanice stabile pe termen lung, atât în medii interioare, cât și exterioare, dar și o calitate excelentă a imprimării, Figure 4 Rigid Gray contribuie la crearea unor produse impresionante la capitolul rezistență și longevitate. Este ideal în special pentru piese care necesită vopsire, placare și gravare cu laser, pentru carcase și învelișuri statice rigide, panouri și garnituri.

Utilizatorii aflați în căutarea unei rezistențe fără precedent pot apela inclusiv la Figure 4 Tough 65C Black și Figure 4 Tough 60C White. Pentru volumele mari de producție, cele două oferă o putere remarcabilă, îmbinată cu flexibilitatea.

Materialele au fost elaborate pentru a se potrivi aplicațiilor care suportă sarcini mecanice, cum ar fi accesoriile de prindere mici, consolele, mânerele și elementele de fixare ale bunurilor de larg consum, diverse dispozitive și piesele de uz general care necesită detalii și precizie.

Figure 4 Tough 65C Black este perfect pentru sarcini mecanice repetabile, funcționale la temperaturi înalte. Ideal pentru dispozitive de fixare rapidă, aparate dentare, senzori, mânere, cleme, suporturi și monturi.

Figure 4 Tough 60C White este biocompatibil, fiind ideal, la rându-i, pentru sarcini mecanice repetabile, funcționale la temperaturi înalte. Poate fi sterilizat, prin metode comune, păstrându-și proprietățile mecanice, culoarea, citotoxicitatea și stabilitatea dimensională. Asemenea calități fascinante îl transformă în alegerea potrivită pentru crearea consumabilelor medicale, cum ar fi scule, mânere și piese mici din plastic, ce necesită o capacitate biocompatibilă ISO-10993-5 și 10993-10.

Ultimul din lista de materiale inovatoare recent create este Figure 4 High Temp 150C FR Black – un material cu o rezistență termică inegalabilă. Rășină neinflamabilă, fără halogeni, cu un HDT ridicat, pentru toate tipurile de aplicații ignifuge, Figure 4 High Temp 150C FR Black este alegerea ideală pentru producția pieselor din plastic, destinate aplicațiilor aerospațiale și de apărare, auto, sporturilor cu motor sau bunurilor electronice de larg consum.

Respectând Regulamentul Federal al Aviației din SUA (FAR) 25.853 și FAR Partea 23.853, materialul este potrivit inclusiv pentru producerea de huse rigide, panouri, capace ale plăcilor cu circuite imprimate și carcase care necesită testarea UL 94 V0, carcase sub caroserie, componente de reținere a capacelor și cablajelor și piese FAR 23/25 din interiorul cabinelor.

Ușor de manevrat, Figure 4 High Temp 150C FR Black este gata de utilizare, fără a necesita, în prealabil, topire sau temperaturi înalte de imprimare, eliminând orice potențiale dificultăți de procesare.

Odată cu introducerea celor patru noi materiale Figure 4, am îmbunătățit performanța noastră de fabricație aditivă, punându-vă la dispoziție materiale eficiente din punct de vedere al costurilor, construite pentru a rezista în timp, oferindu-vă posibilitatea de a crește producția de piese solide și longevive.

Pentru mai multe informații despre noile materiale consultați Ghidul pentru Materiale Figure 4, iar dacă aveți întrebări, nu ezitați să contactați echipa noastră de experți.

Disponibilitate, livrare

Comenzile pentru cele 4 materiale inovatoare pot fi plasate începând cu 25 mai.

Expedierea tuturor materialelor va începe de la mijlocul lunii iunie.

Figure 4 Standalone într-o nouă culoare

Imprimantele Standalone Figure 4 vor avea de acum înainte un exterior complet alb. Nu există nicio modificare a capacității sau funcționalității imprimantei.

 

    Sunt de acord să primesc ultimele noutăți în domeniul

    3D CAD/CAM3D Print3D ScanHardwarePromoții, Webinarii ,Evenimente, Cursuri


    Politica de prelucrare a datelor caracter personal
    Am citit Politica prelucrare date cu caracter personal CADWORKS și sunt de acord cu prelucrarea acestora.