Rolurile SOLIDWORKS: noutăți și sfaturi

A fost făcută prima actualizare din 2023 a rolurilor de proiectare SOLIDWORKS (inclusiv 3D Creator, 3D Sculptor, 3D SheetMetal Creator, 3D Mold Creator, 3D Structure Creator, Manufacturing Definition Creator).

Descoperiți noutățile versiunii R2023x FD01 și fiți și mai productivi!

Experiența utilizatorului

NOUTATE: Selectați un marcaj atunci când creați o componentă nouă

Organizați-vă mai bine din start. Acum puteți selecta un marcaj direct din fereastra New Component. În plus, puteți accesa marcajele existente atunci când doriți să adăugați la ele o nouă componentă.

NOUTATE: Faceți click dreapta pentru a accesa comanda Ok/Anulare

Rămâneți focalizat pe design, evitând deplasarea inutilă a mouse-ului. Tot ce trebuie să faceți, pentru a lansa comanda Ok/Anulare, este să dați click dreapta pe o componentă selectată de dvs. În cazul în care apăsați Ok, modelul va fi modificat. Dacă apăsați Cancel, modificarea va fi anulată, modelul păstrându-se așa cum e.

Un simplu click dreapta pentru a activa comanda Ok/Anulare

Trageți și plasați componente în fereastra Replace Component

Câștigați timp și mutați cu ușurință datele între widget-uri. Acum puteți trage și plasa componente în fereastra Replace Component, din orice aplicație pe care o aveți deschisă la momentul respectiv, cum ar fi Editorul de marcaje.

Copiați și alipiți componente în ansambluri

Adăugați componente mai rapid, din orice ansamblu, dându-le Copy/Paste din Design Manager în ansamblul activ.

Proiectare parametrică

NOUTATE: Opțiunea curbă de rulare și glisare pentru Perechi

Vizualizați mișcarea modelului dvs. într-un mod mai realist. La construcția unui ansamblu, este important ca toți partenerii să-și unească forțele și să se comporte așa cum ar face-o în lumea reală. Cu noua opțiune Roll and Slide, puteți selecta o margine circulară într-o curbă, astfel încât aceasta să urmeze și să se potrivească automat cu curba modelului. Opțiunea vă ajută să definiți componentele ansamblului și să vedeți cum vor fi afectate mișcările modelului în lumea fizică.

Cu noua opțiune Roll and Slide Curve pentru Perechi, puteți crea cu ușurință un „mate” între o muchie circulară și o muchie curbă

Smarter Mate Helper

Economisiți timp la componentele duplicat. Design Assistant Mate Helper folosește inteligența artificială (AI) pentru a sugera locații pereche pentru componentele duplicat. Actuala versiune poate identifica componentele duplicate pe mai multe fețe exterioare ale unei piese.

Smart Mate poate identifica acum componentele duplicate de pe fețele exterioare pe mai multe suprafețe

Design liber

NOUTATE: Fixați un filtru de selecție

Accelerați selecțiile dvs. Sub-D, datorită îmbunătățirii filtrelor de selecție din xShape. Acum puteți fixa un filtru de selecție pentru a face alegerea dvs. repetabilă. De asemenea, puteți face o singură selecție, filtrul resetându-se automat la valoarea implicită.

NOUTATE: Manipulator de control al răsucirii (Twist Control Manipulator)

Cu manipulatorul de control al răsucirii aveți mai mult control. Puteți răsuci manipulatorul pentru a alinia mai bine, la țintă, așa numitele cage points. Acest lucru este ideal atunci când încercați să aliniați entitățile, însă punctele dvs. se răsucesc, nealiniindu-se în unghiul corect. Manipulatorul Twist Control vă permite să reglați cu ușurință unghiul, astfel încât să se alinieze așa cum doriți.

Utilizați Twist Control Manipulator. Nouă și simplu de utilizat, opțiunea vă ajută să controlați și poziționați răsucirea geometriei aliniate în modelele dvs. Sub-D

NOUTATE: Distribuiți vârfurile în mod egal

Obțineți cage points uniform distanțate. Acum puteți distribui nodurile în mod egal atunci când le aliniați la margini și curbe. Acest lucru vă permite să creați o plasă sub-D netedă la anierea cage points-urilor în loc să mențineți distribuția preexistentă între puncte.

Proiectarea structurii

NOUTATE: Creați modele liniare și circulare 

Datorită îmbunătățirilor aduse rolurilor SOLIDWORKS, puteți crea lejer modele liniare și circulare ale membrilor structurii dvs. Trebuie doar să selectați un membru al structurii pe designul dvs. și apoi să selectați direcția în care-l doriți, iar sistemul îl va replica automat.

Accelerați proiectarea structurii și reduceți crearea repetitivă a membrilor cu noua capacitatea de a crea modele liniare și circulare

Sheet Metal Design

NOUTATE: Adăugați mapare punct/curbă 

Noua caracteristică de mapare a punctelor sau curbei vă permite să mapați schițe, margini, curbe sau puncte către un model plat. Acest lucru este util în cazul unei gravuri sau a unui element de construcție în designul din tablă pliată, deoarece vă permite să comunicați cu ușurință diverse tipuri de detalii pe un model plat. Informațiile cheie pot fi partajate cu părțile interesate prin intermediul noilor setări de export DXF (pentru a include toate entitățile mapate).

Transmiteți cu ușurință intenția de proiectare pe suprafețele plane cu părți din tablă cu gravuri, apelând la opțiunile Point/Curve Mapping din meniu

Meniuri contextuale bazate pe selecție

Economisiți timp cu fluxurile de lucru inteligente și personalizate. Capacitățile de proiectare a pieselor din tablă sunt îmbunătățite în această versiune, prezicând mai bine acțiunile pe care le-ați întreprinde în fluxul de lucru, în baza selecțiilor efectuate anterior. Prin urmare, dispuneți de mai multe informații personalizate în meniurile contextuale.

De exemplu, dacă selectați o schiță cu contur închis, meniul contextual va afișa comenzi care utilizează contururi închise (ex: perete rulat, un decupaj etc.) Dacă selectați un contur deschis, meniul contextual va fi diferit, afișând comenzi care utilizează schițe cu contur deschis (ex: extrudare, perete pe muchie sau flanșă oblică).

Pe lângă schițe, meniurile contextuale sunt adaptate și pentru selectarea geometriei. Dacă selectați o margine scurtă, meniul contextual va afișa comenzi care se aplică marginilor scurte (ex: colțurilor). Implicit, la selectarea unei margini lungi, meniul contextual va afișa comenzi care se aplică marginilor mai lungi (ex: perete pe margine, flanșă etc.)

Design matriță

NOUTATE: Schiță linie de despărțire (Parting Line Draft)

Creați piese și matrițe din plastic mai bune și mai fezabile. Noua caracteristică vă oferă o a doua opțiune atunci când creați o schiță. Pe lângă tracțiunea tradițională a planului neutru, Parting Line Draft vă permite să creați o schiță dintr-o margine a piesei care poate fi plană sau neplană, nu și perpendiculară pe direcția de tragere a matriței. Opțiunea vă permite să selectați direcția de tragere pentru matriță și apoi să alegeți orice margine pentru a începe proiectul. De-a lungul procesului, muchia nu e modificată.

Caracteristica este perfectă pentru a realiza o schiță dintr-o linie de despărțire care este creată prin împărțirea fețelor unei piese, în scopul creării a două sau mai multe piese turnate.

În timpul divizării instrumentului, noul tip de schiță este Parting Line Draft

Definiție de fabricație

Noutate: Aliniați planul (Align Plane)

Organizați-vă adnotările mai rapid și mai ușor. În versiunea R2023x FD01 veți dori să profitați de noua caracteristică pentru a alinia un plan, disponibilă în comanda Align Annotation. Caracteristica Align Plane vă permite să fixați adnotarea la orice geometrie sau adnotare existentă, trăgând săgeata și împingând-o sau trăgând-o pe riglă.

Organizați cu ușurință adnotările, folosind funcția Align Plane

NOUTATE: Setări pentru dimensiuni

Economisiți timp și modificați sau actualizați rapid precizia zecimală a dimensiunilor. Controlați-vă precizia adnotărilor cu noua setare din System Options, aplicabilă tuturor toleranțelor și dimensiunilor.

Noua setare controlează precizia tuturor adnotărilor dvs. simultan. De exemplu, o schimbare de la două zecimale la trei zecimale va genera actualizarea tuturor adnotărilor. Totodată, înainte de a începe să adăugați adnotări, puteți seta valoarea zecimală și, pe măsură ce creați adnotări, setarea va reflecta acele opțiuni de sistem pe care le-ați configurat.

NOUTATE: Output DXF și DWG®

Partajați și comunicați cu ușurință desenele 2D. Cu noua comandă 2D Output, puteți exporta desene 2D, cum ar fi binecunoscutele formate DWG și DXF, pe 3DDrive sau pe dispozitivul dvs. local și le puteți partaja cu echipa de proiectare sau clienții.

Urmăriți filmul de mai jos pentru a afla mai multe detalii la capitolul Rolurile SOLIDWORKS: noutăți și sfaturi.

Roluri SOLIDWORKS, bazate pe cloud, sunt disponibile pe platforma 3DEXPERIENCE, oferindu-vă acces la capacități de gestionare a datelor și colaborare.

Pentru mai multe informații din domeniul industriei și tehnologiilor 3D, nu ezitați să vă abonați la newsletter.

    Sunt de acord să primesc ultimele noutăți în domeniul

    3D CAD/CAM3D Print3D ScanHardwarePromoții, Webinarii ,Evenimente, Cursuri


    Politica de prelucrare a datelor caracter personal
    Am citit Politica prelucrare date cu caracter personal CADWORKS și sunt de acord cu prelucrarea acestora.