Soluții pentru arhitectură și construcții

Soluții pentru arhitectură și construcții

Compania EM DYNAMICS atrage noi oportunități de afaceri prin dezvoltarea unor produse noi, a căror elaborare e accelerată cu ajutorul soluțiilor SOLIDWORKS®

 

Provocare

Îmbunătățirea capacității de vizualizare realistă 3D a conceptelor de design pentru eficientizarea comunicării cu clienții, eliminarea costurilor implicate de realizarea prototipurilor de prezentare și valorificarea noilor oportunități de afaceri cu clienți non-tehnici. 

Soluții

Adăugarea software-ul SOLIDWORKS Visualize Professional la pachetele deja existente ale companiei, respectiv soft-urile SOLIDWORKS Standard,  SOLIDWORKS Professional pentru design și soft-ul de analiză cu element finit, SOLIDWORKS Simulation. 

Rezultate

  • Scurtarea procesului de proiectare cu 30%
  • Reducerea procesului de fabricație cu 10%
  • Îmbunătățirea capacității de comunicare a conceptului clienților
  • Eliminarea necesității realizării unor prototipuri de prezentare

 

 

EM DYNAMICS

          Prin adăugarea la soluția sa de proiectare – SOLIDWORKS – a soft-ului profesional de randare fotorealistă, SOLIDWORKS Visualize, EM Dynamics poate vizualiza mai eficient conceptele sale de design, precum salonul privat din imagine, pe care departamentul de consultanță și proiectare l-a realizat pentru King&Bay, o companie selectă, producătoare de îmbrăcăminte la comandă, cu sediul în Toronto. Astfel, soluțiile SOLIDWORKS îi ajută pe cei de la EM Dynamics să rentabilizeze noi oportunități de afaceri.

EM Dynamics este un lider canadian în domeniul consultanței pentru dezvoltare de produse și contractarea unor firme terțe în vederea realizării de componente sau piese finite. Cu peste 40 de ani de experiență, compania lucrează cu clienți din întreaga lume pentru proiectarea, construirea, fabricarea și integrarea produselor sau echipamentelor mecanice. Din instalația sa modernă de fabricație de 80.000 de metri pătrați din Toronto, EM Dynamics furnizează clienților o gamă variată de servicii pentru dezvoltarea produselor, inclusiv proiectarea de înaltă precizie și fabricarea reperelor din tablă metalică, prelucrarea CNC, asamblare, testare și gestionare a lanțului de aprovizionare.

Serviciile de consultanță se angajează să utilizeze tehnologii de ultimă oră pentru a oferi clienților proiectare, inginerie, controlul proceselor și suport de fabricație la cel mai înalt nivel. Conform inginerului mecanic Sohaib Siddiqui, acesta este și motivul din care EM Dynamics a optat, acum mai bine de un deceniu, pentru un mediu standardizat de dezvoltare a produsului, alegând SOLIDWORKS® 3D.

„Atenția noastră e focalizată pe proiectare, inginerie, fabricație, procese raportate la instrumentele necesare în vederea realizării lor”, afirmă Siddiqui. „SOLIDWORKS este ușor de utilizat, tocmai de aceea este și singurul sistem CAD la care am apelat în ultimii 15 ani. Mai mult decât atât, SOLIDWORKS oferă instrumente integrate de simulare și de modelare a reperelor din tablă,  ceea ce face ca dezvoltarea produselor și rafinarea lor să aibă loc mai rapid și mai ușor.”

Deși EM Dynamics s-a bazat pe soluțiile de proiectare și inginerie SOLIDWORKS, cum ar fi  SOLIDWORKS Standard design, SOLIDWORKS Professional design și software-ul de simulare cu element finit, SOLIDWORKS Simulation analysis, liderul canadian de consultanță și contractare a fost nevoit să apeleze la servicii terțe că să aibă acces la instrumente de randare fotorealistă, necesare pentru conceptele de design pe care le propuneau.

„Atunci când capacitățile de randare, caracteristice SOLIDWORKS Visualize, au fost adăugate software-ului SOLIDWORKS Professional, totul s-a schimbat. Am văzut aplicația dată la un seminar susținut de distribuitorul nostru SOLIDWORKS, și am considerat-o extrem de utilă”, explică Siddiqui. „Departamentul de management a apreciat randările fotorealiste produse cu ajutorul SOLIDWORKS Visualize, întrebându-se dacă există ceva și mai bun. Atunci am achiziționat SOLIDWORKS Visualize Professional. Trebuia neapărat să-l avem.”

Concepte de design aduse la viață cu VISUALIZE PROFESSIONAL

          Folosind software-ul SOLIDWORKS Visualize Professional, EM Dynamics poate transforma rapid conceptele de proiectare în imagini fotorealiste convingătoare, care nu se deosebesc de fotografiile profesionale. În trecut, compania era nevoită să producă prototipuri fizice pentru a le prezenta clienților concepte de design „realiste”. Cu SOLIDWORKS Visualize Professional, EM Dynamics a eliminat nevoia de a produce prototipuri de prezentare.

„SOLIDWORKS Visualize Professional ne-a oferit mai multă libertate în procesul de creație”, susține Siddiqui. „Clienții noștri ne provoacă imaginația constant, așteptând să propunem lucruri inovatoare. Trebuie să fim capabili să comunicăm clienților toate aceste idei creative. Înainte de a avea SOLIDWORKS Visualize Professional, deseori trebuia să creăm prototipuri fizice, astfel încât clienții să înțeleagă conceptul. Acum, putem comunica mai eficient ideile noastre, economisind simultan timp și bani.”

 

 

„Combinația dintre proiectarea în SOLIDWORKS și soft-ul SOLIDWORKS Visualize grăbește întregul proces, deoarece indiferent cât de des intervin modificări în SOLIDWORKS, ele sunt transferate automat în Visualize. Acest fapt ne permite să ajungem la proiecte finale aprobate mai rapid și să reducem cu aproximativ 10% întregul proces de fabricație.”

 Sohaib Siddiqui, designer

 

Economisind timp fără a economisi entuziasmul clienților

          De la implementarea soft-ului SOLIDWORKS Visualize Professional, EM Dynamics a reușit să scurteze procesul de proiectare cu 30%, randările fotorealiste permițând companiei să obțină mai rapid aprobarea clienților și, totodată, să-i impresioneze plăcut. De exemplu, compania a dezvoltat recent un nou salon privat pentru King&Bay, o companie selectă, producătoare de îmbrăcăminte la comandă, cu sediul în Toronto. La scurt timp, salonul a devenit cunoscut ca „spațiul cu cea mai bună experiență în servicii vestimentare personalizate din zonă”. Localizat în Brookfield Place, inima districtului financiar din Toronto, aici își dau întâlnire toți cei aflați în căutarea unor haine de calitate pentru bărbați, selectând și discutând ulterior cu specialiștii croitori de la King&Bay despre ajustările necesare.

„În salonul privat King & Bay, clienții urmau să se bucure de un spațiu mai mare, așa că ne-am dorit să facem ceva măreț, pe măsura acestui spațiu”, își amintește Siddiqui. „Combinația dintre proiectarea în SOLIDWORKS și soft-ul SOLIDWORKS Visualize a grăbit întregul proces, deoarece indiferent cât de des am făcut modificări în SOLIDWORKS, ele au fost transferate automat în Visualize. Acest fapt ne-a permis să obținem mai rapid aprobarea proiectului și să-l finalizăm mai repede, reducând cu aproximativ 10% întregul proces.”

Generarea unor noi oportunități de afaceri

          Grație posibilității de a crea rapid concepte realiste de design, cu ajutorul soft-ului SOLIDWORKS Visualize Professional, s-au ivit noi oportunități de afaceri pentru EM Dynamics. „Deși nu toate proiectele noastre ajung să se transforme în realitate, viteza  și puterea de randare pusă la dispoziție de SOLIDWORKS Visualize ne ajută să câștigăm proiecte care se materializează” afirmă Siddiqui.

„Nu propunem un singur concept de design. De cele mai multe ori propunem cel puțin zece per proiect”, adaugă Siddiqui. „Datorită puterii de randare, oferită de SOLIDWORKS Visualize, elaborăm rapid cel puțin 10 concepte fezabile, care ne cresc automat șansele de a câștiga și a ne extinde portofoliul de afaceri.”

Oferind posibilitatea de a arăta clienților cum va arăta designul final fără a-l construi, soft-ul SOLIDWORKS Visualize Professional le-a permis celor de la EM Dynamics să reducă timpul de proiectare cu 30% și întregul proces de dezvoltare a produsului cu 10%.

 

 

Comandă Pachetul Promoțional pentru arhitectură și construcții cu reducere de 1.950 Euro*

  • SolidWORKS Standard
  • SolidWORKS Visualize Professional
  • DraftSight Enterprise Plus

*cupon de reducere la achiziția de stații de lucru HP