Soluții pentru energie și materiale sustenabile

Soluții pentru energie și materiale sustenabile

Noi dispozitive de filtrare a aerului, elaborate cu soluțiile SOLIDWORKS®

 

Provocare

Achiziționarea de instrumente pentru dezvoltarea unor soluții inovatoare și rentabile, care să facă față numeroaselor provocări de proiectare și inginerie, caracteristice elaborării sistemelor de filtru cu admisii de aer, menite pentru diverse utilizări.

Soluții

Utilizarea SOLIDWORKS Premium pentru design, a analizei cu element finit SOLIDWORKS Simulation (FEA) și a analizei curgerii de fluide SOLIDWORKS Flow Simulation (CFD), precum și a soluțiilor de gestionare a datelor SOLIDWORKS PDM.

Rezultate

  • Oferta comercială pentru clienți este predată cu patru săptămâni mai devreme
  • Economisirea de la 5000 până la 10.000 £ grație simulării fluxului de fluide
  • Reducerea timpului și a costurilor necesare pentru efectuarea simulărilor
  • Reînnoirea certificării ISO 9001
  • Creșterea activității prestate de serviciul de inginerie

 

 

OPTAR TECHNOLOGIES LTD.

          Adăugând la soluția de proiectare SOLIDWORKS Premium, analiza de tip static cu SOLIDWORKS Simulation și software-ul de analiză a curgerii de fluide SOLIDWORKS Flow Simulation, Optar a redus timpul și costurile de simulare și validare ale proiectelor, îmbunătățind totodată performanța dispozitivelor sale de filtrare a aerului, grație derulării unor studii cum ar fi analiza curgerii fluidelor, prezentat în cele ce urmează.

Optar Technologies Limited este specializată în proiectarea și fabricarea de instalații și sisteme avansate de admisie a aerului pentru mașini rotative, compresoare și turbine. Înființată în 2005, în Marea Britanie, scopul său inițial a fost să furnizeze și să instaleze filtre de admisie a aerului pentru turbinele cu gaz ale companiilor internaționale de energie. Astăzi, compania de consultanță în proiectare și inginerie își folosește experiența dobândită în proiectele centralelor de mare anvergură, aplicând-o sistemelor de admisie a aerului dintr-o varietate de aplicații mai mici.

Conform directorului general, Andrew Thomson, pentru a putea furniza un set complet de servicii de inginerie (inclusiv proiectare, inginerie, validare, management de proiect și servicii de fabricație), firma a avut nevoie de instrumente avansate de proiectare, simulare și gestionare a datelor (PDM). Optar a achiziționat software-ul de proiectare SOLIDWORKS® Premium în 2008, acesta permițându-i să intervină asupra proiectelor și să le modifice. Pentru a efectua, însă, analizele structurale și cele ale fluxului de fluide, deseori necesare pentru elaborarea sistemelor de filtrare, Optar era nevoit să se bazeze pe partenerii externi.

Deși utilizarea resurselor externe pentru a realiza simularea și validarea proiectării era satisfăcătoare, procedeul a generat întârzieri și costuri inutile procesului de lucru, afectând în mod negativ prețurile și competitivitatea firmei. Pentru a elimina aceste costuri și întârzieri suplimentare, Optar a decis să se ocupe personal de simularea și validarea proiectelor, și a început să evalueze soluțiile de software pentru calculul dinamic al fluidelor (CFD) și analiza elementelor finite (FEA). De asemenea, firma de consultanță a avut nevoie de un sistem automat de gestiune a datelor PDM, pentru a obține reînnoirea certificării ISO 9001.

Datorită experienței pozitive pe care Optar a avut-o cu software-ul de proiectare SOLIDWORKS Premium, firma a ales să utilizeze alte două softuri de analiză ale aceluiași program, SOLIDWORKS Simulation și SOLIDWORKS Flow Simulation în 2012, iar ulterior, în 2013, a apelat la software-ul SOLIDWORKS PDM. Optar a selectat soluțiile SOLIDWORKS pentru că sunt ușor de utilizat, oferă tot de ce au ei nevoie și, în plus, sunt complet integrate.

Economia timpului și a banilor prin simulări realizate în interiorul companiei

          Odată cu utilizarea software-ului SOLIDWORKS Simulation și SOLIDWORKS Flow Simulation, Optar a redus timpul și costurile de simulare și validare a proiectării prin internalizarea proceselor menționate. Totodată, a îmbunătățit randamentul proiectelor sale de admisie a aerului. De exemplu, pentru o centrală electrică de 720 MW, simularea a demonstrat că eficiența proiectului Optar, în ceea ce privește filtrarerea particulelor de 0,1 microni pentru hidrocarburile nearse, a crescut de șase ori, de la 15% la 90%.

Pe lângă eliminarea întârzierilor și a costurilor inutile, cei de la Optar au reușit să economisească și banii clienților, grație internalizării capacităților de simulare. „Am furnizat la un moment dat un dispozitiv care utilizează forța centrifugă pentru separarea particulelor de deșeuri”, își amintește Thomson. „După ce a dat comanda, clientul a revenit cu câteva informații suplimentare despre sistemul anti-îngheț. Cu ajutorul SOLIDWORKS Flow Simulation am reușit să efectuăm analiza termică și cea a fluxului de fluide în decurs de 24 de ore,  putând confirma că produsul furnizat va funcționa și că sistemul de degivrare nu va permite supraîncălzirea sau răcirea mecanismului. Acest lucru a scurtat procesul de evaluare a produsului cu până la patru săptămâni, și a contribuit la economisirea unei sume între 5000 și 10.000 £, costuri de evaluare, menținând proiectul în limita timpului și a bugetului alocat.”

Gestionarea eficientă a datelor proiectului

           Sistemele anti-îngheț sunt proiectate pentru a îndeplini funcția de degivrare a aeronavelor, prevenind formarea straturilor de gheață.  Majoritatea se bazează pe căldură pentru a evapora apa lichidă, atunci când cea din urmă lovește suprafața protejată. În cazul aeronavelor acționate de motoare cu turbină, căldura necesară este furnizată frecvent de aerul comprimat, prelevat de la compresor.

 

 

„A fost un lucru firesc să trecem de la utilizarea proiectării în SOLIDWORKS la utilizarea pachetelor SOLIDWORKS de simulare și PDM.”

 Andrew Thomson, director genereal

 

 

“SOLIDWORKS este uimitor. Ne ajută să controlăm atât designul produselor, cât și producția acestora.”

Andrew Thomson, director general

 

„Pregătirea profesională m-a ajutat să văd cât de multe lucruri puteam face cu ajutorul SOLIDWORKS PDM”, afirmă Thomson. „Capacitățile sistemului ne-au depășit așteptările. Pe lângă controlul documentelor SOLIDWORKS, acesta a gestionat în totalitate și documentele Microsoft Office. SOLIDWORKS este uimitor. Ne ajută să controlăm atât designul produselor, cât și producția acestora. ”

Reînnoirea sistemului ISO 9001

          Pentru reînnoirea certificării ISO 9001, Optar trebuia să implementeze un sistem de gestionare al documentelor, caracterizat prin convenții stricte legate de denumirea fișierelor, a controlului versiunilor și revizuirii acestora, precum și printr-un flux de lucru formal, menit să gestioneze solicitările de modificare ale proiectării sau ingineriei. Ca parte a reînnoirii certificării ISO 9001, Optar a schimbat toate procedurile menționate, și a realizat, în scurt timp, că un sistem PDM ușor de utilizat este esențial pentru susținerea calității.

După implementarea sistemului SOLIDWORKS PDM, firma a obținut cu ușurință reînnoirea certificării ISO 9001. De fapt, grupul oficial de evaluare ISO a remarcat că: „Dezvoltarea și utilizarea pachetului software SOLIDWORKS PDM, pentru procesele de control și aprobare a documentelor, a fost crucială. Acest sistem a demonstrat că este în stare să gestioneze eficient documentația companiei.”

Cu software-ul de proiectare SOLIDWORKS Premium, Optar a îmbunătățit modul de vizualizare a designului sistemelor sale, în timp ce optarea pentru sistemul de gestionare a datelor SOLIDWORKS Enterprise PDM le-a permis celor de la Optar să gestioneze mai eficient datele de proiectare și să-și reînnoiască mai ușor certificarea ISO 9001.

 

 

Comandă Pachetul Promoțional pentru energie și materiale sustenabile cu reducere de 7.030 Euro*

  • SolidWORKS Professional
  • SolidWORKS Simulation Professional
  • SolidWORKS Flow Simulation
  • DraftSight Enterprise Plus

*cupon de reducere la achiziția de stații de lucru HP