Soluții pentru proiectarea echipamentelor industriale

Soluții pentru proiectarea echipamentelor industriale

Accelerarea dezvoltării utilajelor personalizate de ambalare cu SOLIDWORKS® software

 

Provocare

Eficientizarea și accelerarea creării celor mai avansate aparate automate de ambalat din lume, menținând totodată un grad ridicat de flexibilitate și personalizare.

Soluții

Implementarea soft-urilor de proiectare SOLIDWORKS Professional și SOLIDWORKS Premium, îmbinate cu soluțiile de analiză SOLIDWORKS Simulation și cu cele de amplasare, puse la dispoziție de DraftSight.

Rezultate

 • Mașini de ambalat produse într-un timp de două ori mai scurt decât cel necesitat de concurență
 • Câștigarea a 5 ore pentru fiecare ansamblu proiectat
 • Vizualizare îmbunătățită a proiectelor
 • Comunicare îmbunătățită cu restul de departamente și cu utilizatorul final

Gerhard Schubert GMBH

          Folosind soluții de proiectare și simulare SOLIDWORKS, Gerhard Schubert poate elabora și produce mașini de ambalat sofisticate, într-un timp de două ori mai scurt decât cel necesitat de competitori.

Odată cu introducerea primilor roboți de ambalare din lume în 1984, Gerhard Schubert GmbH și-a câștigat statutul de lider pe piața dezvoltării mașinilor de ambalat. Fondată în anii ’60 de către Gerhard Schubert, compania se află în spatele multor inovații tehnologice care au contribuit la evoluția utilajelor de ambalare și la creșterea performanțelor acestora. Printre inovații se numără: dezvoltarea unei unități proprii de control a mașinilor de ambalat, crearea primei linii de selecție F44 pentru preluarea și plasarea produselor în tăvi, elaborarea primei mașini de ambalat cu încărcare superioară instalată pe o linie de asamblare, precum și a primului robot de transport.

Companiile din întreaga lume se bazează pe mașinile automate Schubert pentru a împacheta totul, de la lenjerie de corp, până la bere sau iepurași de ciocolată. Fiecare mașină Schubert este concepută individual, pentru a satisface nevoile unice de ambalare ale fiecărui client. Succesul producătorului de mașini de ambalat constă în capacitatea sa de a livra rapid mașini personalizate și performante, menținând la nivel înalt flexibilitatea și eficiența proiectării.

Conform celor de la Design Engineer Wolfgang Sedlak, compania depășește concurența datorită viziunii de geniu a lui Gerhard Schubert, care constă în utilizarea a șapte configurații de bază alături de componente electronice inteligente și ansambluri specifice configurabile, dar și grație utilizării tehnologiilor avansate de automatizare a proiectării 3D.

„De ani de zile, Schubert a elaborat mașini folosind software-ul PROCAD 2D”, își amintește Sedlak. „Cu toate acestea, introducerea sistemelor parametrice 3D CAD se potrivește perfect cu viziunea lui Schubert de a accelera dezvoltarea mașinilor, prin utilizarea componentelor standardizate, care pot fi configurate în diverse moduri. Deloc întâmplător, în 1997, Gerhard Schubert a decis să mute platforma de dezvoltare a companiei de la 2D la 3D și a ales soluțiile SOLIDWORKS®.”

Schubert a ales SOLIDWORKS ca mijloc de proiectare al companiei. A apelat la soft-urile SOLIDWORKS Professional și SOLIDWORKS Premium, îmbinându-le cu analiza oferită de SOLIDWORKS Simulation și soluțiile de proiectare DraftSight® 2D. Compania a selectat SOLIDWORKS pentru că software-ul este ușor de utilizat și permite automatizarea proiectării prin interfața de programare a aplicației SOLIDWORKS (API). Alte atuuri SOLIDWORKS luate în calcul au fost nivelul mare de configurare a proiectelor, posibilitatea de lucru pentru piesele executate din tablă (care poate fi tăiată și îndoită într-o varietate de forme obținându-se automat desfășurată), precum și modalitățile de comunicare și vizualizare a proiectelor.

„Modul în care SOLIDWORKS gestionează configurațiile proiectelor este similar cu modul în care noi construim mașinile”, explică Sedlak. „SOLIDWORKS ne ajută să lucrăm mai rapid și să colaborăm mai eficient. Folosind SOLIDWORKS și ținând cont mereu de viziunea noastră de progres, putem proiecta mașini personalizate în jumătate din timpul necesar competitorilor.”

Configurarea automată a componentelor

          De la implementarea soluțiilor SOLIDWORKS pentru concept, fabricație și livrare în mod constant a mașinilor de ambalat personalizate, Schubert a avut nevoie de doar șase luni. Alături de filosofia de dezvoltare a companiei, instrumentele 3D SOLDIWORKS (precum analiza și capacitatea de detectare a interferențelor și simularea cinematicii cu SOLIDWORKS Motion), au contribuit la atingerea unor performanțe inegalabile. Utilizarea configurațiilor de proiectare SOLIDWORKS, combinate cu opțiunile de automatizare a proiectării (API), au jucat, la rândul lor, un rol semnificativ.

„Avem cele mai avansate și mai complexe mașini de ambalat din lume”, subliniază Sedlak. „Când dezvolți mașini care pot însuma mai mult de 10.000 de piese individuale, instrumentele de configurare și proiectare te pot ajuta să economisești timp. De exemplu, folosim configurații  pentru a adapta rapid cele șapte ansambluri standardizate la o anumită sarcină de ambalare. Utilizăm funcționalitatea API SOLIDWORKS pentru a automatiza proiectarea ansamblurilor, ceea ce ne economisește aproximativ cinci ore la fiecare ansamblu.”

„SOLIDWORKS ne ajută să lucrăm mai rapid și să colaborăm mai eficient.”

Wolfgang Sedlak, Inginer proiectant

 

 

Gerhard Schubert se bazează pe configurațiilor SOLIDWORKS, pe detectarea interferențelor statice și dinamice și pe instrumentele de proiectare a tablei metalice, în vederea dezvoltării celor mai avansate și mai complexe mașini de ambalat din lume.

 

 

 

Eficientizarea proiectării reperelor din tablă metalică

          O tendință actuală a celor de la Schubert, cu privire la dezvoltarea mașinilor automate de ambalat de ultimă generație, este creștere continuă a numărului necesar de piese din tablă. Compania se bazează pe instrumente de proiectare a tablei SOLIDWORKS (sheet metal) pentru a optimiza operațiunile de tăiere cu laser și îndoire.

„Instrumentele de proiectare a tablei metalice, puse la dispoziție de SOLIDWORKS, sunt foarte eficiente și ușor de utilizat”, susține Sedlak. „Pe măsură ce numărul de piese din tablă din mașinile noastre crește anual, vom depinde din ce în ce mai mult de funcționalitatea proiectării reperelor de tablă ale SOLIDWORKS pentru a simplifica producția acestora.”

Vizualizare, Verificare și Comunicare

          Un aspect important al eforturilor întreprinse de Schubert, în vederea perfecționării și dezvoltării, constă în interacțiunea și comunicarea cu clienții despre nevoile lor de ambalare și soluțiile propuse de către companie. Schubert folosește modele dinamice SOLIDWORKS și walk-through-uri animate pentru a facilita reviziile de proiectare, utilizează fișiere SOLIDWORKS eDrawings® pentru a comunica detaliile tehnice clienților și furnizorilor, precum și imagini fotorealiste, create cu SOLIDWORKS Visualize, pentru a sprijini eforturile celor de la marketing. De asemenea, compania a început să folosească instrumentele DraftSight 2D pentru a pregăti scheme generale de amplasare a utilajelor, pe planurile de tip DWG, furnizate de companiile de construcții și arhitectură.

„SOLIDWORKS oferă o gamă variată de instrumente pentru vizualizarea și comunicarea proiectelor noastre”, afirmă Sedlak. „Capacitatea de a le arăta clienților cum sunt construite mașinile noastre și modul în care funcționează este vitală pentru ca aceștia să înțeleagă ce intenționăm să facem. Este important nu numai pentru a ne asigura că aprobă configurația mașinii, ci și pentru a ne asigura că ei, clienții noștri, rămân mulțumiți de o mașină care le va sta la dispoziție peste 40 de ani.”

 

 

Comandă Pachetul Promoțional cu reducere de 4025 de euro *
 • SolidWORKS Professional
 • SolidWORKS Simulation Standard
 • SolidWORKS Composer
  sau
 • SolidWORKS Premium
 • SolidWORKS Flow Simulation

*cupon de reducere la achiziția de stații de lucru HP