Soluții pentru înalta tehnologie (High-Tech)

Soluții pentru înalta tehnologie (High-Tech)

MARKFORGED inovează continuu, cu soluțiile SOLIDWORKS®, tehnologiile de imprimare 3D cu fibră de carbon

 

Provocare

Înființarea și dezvoltarea unei companii de producție de imprimante 3D, inventând și inovând o tehnologie de imprimare continuă 3D cu fibră de carbon, care să producă rapid piese rezistente și calitative, mai puternice și mai rentabile decât piesele metalice fabricate în serii mici.   

Soluții

Implementarea pachetului software CAD, SOLIDWORKS Premium și a soluției software de gestionare a datelor SOLIDWORKS PDM.

Rezultate

  • Inventarea unei tehnologii de imprimare 3D continuă cu fibră de carbon
  • Reducerea duratei de dezvoltare a hardware-ului la mai puțin de șase luni
  • Îmbunătățirea preciziei de imprimare 3D la 50 de microni
  • Creșterea explozivă în primii patru ani de funcționare

 

MARKFORGED

Markforged a ales 3D SOLIDWORKS pentru a dezvolta sisteme de imprimare continuă 3D cu fibră de carbon care bulversează piața, oferind acces rapid la piese de precizie, din plastic, a căror rezistență concurează cu cea a metalului.

La fel ca și în cazul multor inovatori, necesitatea i-a servit lui Greg Mark, fondator și CEO Markforged, drept sursă de inspirație pentru realizarea primei imprimante continue 3D cu fibră de carbon din lume. Experiența sa în fabricarea din fibră de carbon a aripilor pentru mașinile de cursă, l-a îndemnat să caute o metodă mai bună pentru producerea de compozite din fibră de carbon. Necesitatea, combinată cu nevoia inginerilor de a obține rapid piese de înaltă rezistență, a determinat îmbinarea producției de fibre de carbon cu tehnologia de imprimare 3D. Astfel a luat naștere Markforged.

Compania a revoluționat industria de imprimare 3D, oferind acces la piese finite, de înaltă calitate, a căror rezistență e similară cu cea a metalului. În timp ce alte imprimante 3D produc replici fragile ale desenelor, replici utilizate de obicei pentru prototipare, imprimantele Markforged generează piese de precizie, la fel de puternice ca metalul. mai accesibile la producția în serii mici.

Pentru a valorifica rapid tehnologia sa avansată, a proiecta eficient produse noi și a asigura evoluția companiei, Markforged a avut nevoie de o puternică platformă de dezvoltare 3D. Compania a ales SOLIDWORKS®, achiziționând pachetul PREMIUM pentru  proiectare și analiză cu element finit, iar recent, a apelat la sistemul PDM de gestionare a datelor – SOLIDWORKS PDM.

„Cumpărarea SOLIDWORKS a fost o acțiune previzibilă”, subliniază Mark. „Am ales SOLIDWORKS pentru că am fost siguri că va oferi cel mai bun randament și că, la scurt timp, ne vom recupera investițiile. Cu SOLIDWORKS economisim timp și bani și realizăm produse finite mai rapid, gata pentru a fi lansate pe piață. În plus, deoarece software-ul este ușor de utilizat și este învățat în multe universități, este ușor să găsim ingineri care să se implice imediat și să contribuie la dezvoltarea producției.

„SOLIDWORKS este un pachet CAD excelent, deoarece ne face insurmontabili”, adaugă Mark. „Lumea se mișcă rapid. Trebuie să ne mișcăm mai repede pentru a fi mereu cu un pas înaintea competiției. SOLIDWORKS este esențial în acest sens, deoarece ne ajută să menținem viteza vitală pentru succesul nostru, pe măsură ce compania crește.”

Accelerarea dezvoltării unei imprimante care se  „AUTO-COPIAZĂ”

Utilizând SOLIDWORKS, Markforged a scurtat ciclurile de dezvoltare a noilor produse, reducându-le la mai puțin de șase luni, în condițiile în care un ciclu tipic de fabricație a produselor hardware durează circa un an, un an și jumătate. „Pe piața noastră totul se reduce la termenul viteză, la cum să obții rapid un design fezabil”, explică Mark. „Firește, asta nu înseamnă doar proiectare rapidă ci și crearea prototipurilor, rafinarea designului și realizarea unor modificări care să nu necesite mult timp sau bani. SOLIDWORKS ne oferă o viteză incredibilă, o precizie indiscutabilă și o platformă de dezvoltare stabilă pentru a face schimbări de design. Pe scurt, SOLIDWORKS ne ajută să obținem un design optim în cel mai scurt timp. ”

„SOLIDWORKS acceptă fluxul nostru de lucru repetitiv”, adaugă inginerul mecanic Bennett Wilson. „Facem multe modificări și prototipuri, iar deseori putem itera aceiași piesă de cinci ori într-o singură zi. SOLIDWORKS se potrivește perfect cu abordarea noastră. Am realizat pe imprimantele noastre 3D chiar și piese proiectate în SOLIDWORKS care au fost utilizate, ulterior, pentru altă imprimantă 3D. E un caz în care imprimanta 3D s-a imprimat… pe sine însăși.”

Economisirea timpului și a banilor: Îmbunătățirea performanței cu ajutorul simulării cu element finit

Pe lângă utilizarea funcțiilor de proiectare 3D SOLIDWORKS, Markforged folosește instrumentele de simulare din pachetul PREMIUM, pentru validarea și optimizarea componentelor. De exemplu, în timpul dezvoltării Mark X, cea mai mare și cea mai avansată imprimantă 3D a companiei, a cărei precizie este de 50 microni, inginerii au avut nevoie să dubleze dimensiunea platformei de lucru a imprimantei, să-i mențină rezistența și să evite deplasarea acesteia, reducându-i în același timp greutatea.

„Platforma de pe Mark X era de două ori mai mare decât cea a proiectelor noastre anterioare, dar trebuia să fie mult mai rigidă, cu o deviere mai mică de trei microni sub sarcină”, își amintește Wilson. „Am efectuat analize de deplasare  în SOLIDWORKS PREMIUM, folosind diferite variante de prelucrare  în vederea reducerii greutății, până când am găsit soluția optimă între rigiditate și greutate. Întregul proces ne-a luat câteva minute, nu ore cum s-ar fi întâmplat în alte circumstanțe. Astfel am putut produce o platformă de două ori mai mare și mai rigidă, care cântărea, însă, la fel ca versiunile anterioare.

 „SOLIDWORKS este un pachet CAD excelent, deoarece ne asigură invincibilitatea. Lumea se mișcă rapid, iar noi trebuie să ne mișcăm odată cu ea, având grijă să fim mereu cu un pas înaintea  concurenței. SOLIDWORKS este un diferențiator cheie în acest sens. Grație lui putem menține viteza, esențială pentru succesul nostru pe măsură ce compania crește. ”

Greg Mark, fondator și CEO

„Reinventăm, facem prototipuri noi și, de multe ori, se întâmplă să iterăm o componentă de cinci ori într-o singură zi. SOLIDWORKS se potrivește de minune cu abordarea noastră. Am imprimat piese proiectate în SOLIDWORKS, pe una dintre imprimantele noastre 3D, pentru a le utiliza, ulterior, pe o altă imprimantă 3D. E practic un caz în care imprimanta 3D a imprimat părți din sine însăși.”

Bennett Wilson, inginer mecanic senior

 

 

Managementul documentelor cu PDM

Markforged a implementat sistemul SOLIDWORKS PDM în 2016 pentru a sprijini, gestiona și menține ritmul rapid de dezvoltare al companiei, aflate în mijlocul unei creșteri fără precedent. Pe măsură ce organizația și personalul său de inginerie au crescut, software-ul SOLIDWORKS PDM a oferit posibilitatea automatizării reviziilor, stabilirea unor fluxuri de lucru configurabile și a altor instrumente de gestionare a datelor, indispensabile unei companii care urmărește o dezvoltare durabilă, bazată pe colaborare.

„Pentru noi, SOLIDWORKS PDM este un instrument valoros”, afirmă Wilson. „Întrucât numărul de produse și ingineri continuă să crească, se poate întâmpla oricând să ai versiunea greșită a unui produs în mâinile persoanei greșite. SOLIDWORKS PDM ne oferă siguranța de a lucra mereu cu versiunea corectă, colaborând frecvent și eficient.”

Seria de inovații marca Markforged nu se oprește aici. În viitorul apropiat, Markforged pregătește Metal X, o imprimantă  3D pentru piese metalice. Vorbim de o tehnologie și un design nou, făcut accesibil pentru clienți.

Comandă Pachetul Promoțional cu reducere de 4000 de euro*
  • SolidWORKS Professional
  • SolidWORKS PCB
  • SolidWORKS Electrical

*cupon de reducere la achiziția de stații de lucru HP