Soluții pentru casă și viața de zi cu zi

Soluții pentru casă și viața de zi cu zi

Un pas înainte în dezvoltarea sistemelor de fixare pentru telefoanele mobile inteligente cu SOLIDWORKS® PROFESSIONAL

 

Provocare

Înființarea și dezvoltarea unui start-up sub forma unei companii producătoare de accesorii pentru smartphone, al căror design inovativ și sistem de producție, rapid și eficient să asigure, înaintea concurenței, suport pentru diversele modele de telefoane recent lansate.

Soluții

Implementarea pachetului software CAD, SOLIDWORKS Professional

Rezultate

  • Creșterea veniturilor anuale de la 0 la 10 milioane de dolari
  • Comercializarea a peste jumătate de million de unități în 5 ani
  • Obținerea unor produse noi în doar câteva săptămâni
  • O interacțiune mai bună cu producătorii de matrițe

Annex Products PTI.LTD.

          Producatorii de la Annex au utilizat la maxim software-ul de design SOLIDWORKS Professional, lucru care a făcut posibilă transformarea sistemului de montare Quad Lock (destinat fixării telefoanelor mobile pe biciclete, pe braț, pe bordul automobilelor, sau în diverse alte locuri) dintr-o campanie Kickstarter într-un lider de piață în acest domeniu.

În spatele Annex Products, fondată de Chris Peters și Rob Ward în 2012, a stat dorința de a crea accesorii unice pentru smartphone, și experiența altor două campanii de succes derulate pe platforma Kickstarter. Primul accesoriu inedit pe care l-au creat a fost pentru o carcasă iPhone®. Aceasta putea fi utilizată inclusiv ca desfăcător de sticle (carcasa Opena® Case). Al doilea accesoriu a vizat sistemul de montare a smartphone-urilor (Quad Lock®), menit să susțină stilul de viață activ. În timp ce Opena® Case s-a aflat în centrul atenției, atrăgând recenzii entuziaste, succesul sistemului de montare Quad Lock – responsabil de fixarea smartphone-urilor pe biciclete, pe corp, pe bordul autoturismului sau în alte locuri – a depășit toate așteptările, devenind principalul brand al companiei.

Quad Lock este cel mai ușor, puternic și sigur sistem de montare pentru iPhone de pe piață. Mecanismul său de blocare în două etape, aflat în curs de brevetare, face posibilă furnizarea unei soluții de montaj pentru ciclism, alergare, șofat și nu numai. Quad Lock este disponibil în toată lumea, fiind vândut în peste 100 de țări. Impactul său pe piață, designul inovator și calitatea înaltă a producției, au determinat Apple să supună produsul unei testări riguroase și, ulterior, să vândă Quad Lock alături de iPhone-urile sale.

„Suntem mândri că proiectăm produse de înaltă calitate și le fabricăm din cele mai bune materiale existente”, susține Peters, acum director Annex. „Fiecare accesoriu lansat este o soluție la o problemă cu care, la un moment dat, ne-am confruntat personal. Pentru ca ceea ce ne-am dorit să poată fi realizat, am avut nevoie de o platformă de dezvoltare 3D; o platformă a cărei agilitate să ne ajute să ne adaptăm la noile modele de smartphone-uri și să lansăm produse noi rapid, pentru a fi cu un pas înaintea competitorilor.”

Peters afirmă că a folosit în trecut o varietate de pachete CAD, inclusiv Pro/ENGINEER®, Unigraphics® și software-ul SOLIDWORKS®. „Când a venit finanțarea Kickstarter, am fost nevoiți să alegem o platformă de design 3D care să susțină afacerea. Cu alte cuvinte, o platformă care să țină pasul cu noile modele de smartphone-uri și care să permită dezvoltarea rapidă de produse noi”, explică Peters. „De-a lungul experienței noastre, software-ul de proiectare SOLIDWORKS s-a dovedit a fi o soluție ușor de utilizat, care a dat cele mai rapide rezultate. Acesta este și motivul principal pentru care l-am ales. De asemenea, ne-a plăcut faptul că SOLIDWORKS Professional include  și aplicația SOLIDWORKS Visualize, pentru generarea de imagini fotorealistice convingătoare.”

De la Kickstarter la Lider pe piață

          Folosind software-ul de design SOLIDWORKS Professional, Annex a elaborat rapid modele Quad Lock pentru fiecare tip de iPhone, începând cu 2011, precum și pentru telefoanele inteligente Samsung Galaxy, proiectând, testând, fabricând și livrând produse noi în doar câteva săptămâni. Agilitatea de proiectare a companiei a ajutat-o să obțină venituri anuale de la zero dolari în 2011, la 10 milioane dolari în 2016. Designul Quad Lock le-a adus celor de la Annex numeroase premii. Cu peste o jumătate de milion de unități vândute, compania a crescut de la un startup la un lider de piață.

„Lucrăm cu o varietate mare de date inițiale – desene în 2D, date obținute din scanare 3D (captând geometrii complexe și curbe 3D) – pentru a lansa produsele mult mai repede decât am putea-o face apelând la metode convenționale”, menționează Peters. „Cu software-ul SOLIDWORKS, imprimantele 3D de tip FDM (Ultimaker) și  SLA (Form), asigurăm rapid repetitivitatea proiectelor și  a prototipurilor fizice, ceea ce constituie o parte importantă a succesului nostru”.

Beneficiind de avantajele lucrului  cu suprafețe în SOLIDWORKS

          iPhone-urile și alte smartphone-uri au forma și carcasa curbă, iar Annex profită la maxim de capacitățile avansate de lucru cu suprafețe, oferite de software-ul SOLIDWORKS Professional, utilizându-l pentru a obține carcase protectoare care se potrivesc perfect cu telefoanele. „Pentru a ține pasul cu formele curbe ale smartphone-urilor de astăzi, mereu în schimbare, utilizăm un model hibrid, format atât din suprafețe, cât și din elemente modelate ca solide 3D în SOLIDWORKS”, explică Peters. Tot el susține că „metodele de umplere și de delimitare a suprafețelor oferă cele mai bune rezultate pentru controlul tangenței și curburii în vederea obținerii formei corecte”, iar „crearea de amestecuri și tranziții ale produselor este posibilă doar folosind capabilitațile puternice de lucru cu  suprafețe ale SOLIDWORKS Professional.”

Cu software-ul SOLIDWORKS Professional, Quad Lock are la dispoziție instrumente performante de proiectare a suprafețelor, care-i permit să se potrivească perfect cu profilul unui smartphone. De asemenea, Quad Lock beneficiază de instrumente de vizualizare precum SOLIDWORKS Visualize, indispensabile pentru crearea unui design atractiv.

 

Pentru a ține pasul cu formele curbe ale smartphone-urilor de astăzi, mereu în schimbare utilizăm un model hibrid, format atât din suprafețe, cât și din elemente modelate ca solide 3D în SOLIDWORKS.Instrumentele date ne oferă cele mai bune rezultate pentru controlul tangenței și curburii, permițându-ne astfel să obținem forma corectă. Crearea produselor noastre este posibilă doar grație utilizării instrumentelor puternice de lucru cu suprafețe în SOLIDWORKS Professional. ”

Chris Peters, Director Dezvoltare Produse

 

Pregătirea producției de serie (matrițe de injecție)

          Annex folosește SOLIDWORKS Professional pentru instrumentele pe care software-ul le pune la dispoziție, cum ar fi cele  de dezvoltare și analiză a matrițelor, în special, „draft analysis”. În acest mod, se asigură că piesele sale sunt realizabile, majoritatea fiind obținute prin injecție. „Analiza proiectului prin intermediul software-ului SOLIDWORKS este esențială pentru noi, nu numai pentru a garanta că piesele noastre vor putea fi executate, ci și pentru a stabili liniile de separație și punctele de injecție. Este un instrument cheie pentru evaluarea fezabilității produselor”, spune Peters. „SOLIDWORKS ne permite să reducem iterațiile și să eficientizăm interacțiunea cu producătorul”, adaugă Peters. „SOLIDWORKS Professional ne-a permis cu siguranță să scurtăm timpul de fabricare și să accelerăm prezența pe piață a produselor noastre.”

 

 

 

Comandă Pachetul Promoțional cu reducere de 3630 de euro*
  • SolidWORKS Professional
  • SolidWORKS Visualize Professional
  • SolidWORKS Composer

*cupon de reducere la achiziția de stații de lucru HP