Vă prezentăm FX10

Cea mai versatilă imprimantă industrială 3D Markforged, concepută pentru zona de fabricație a atelierului.

Markforged aduce producția industrială acolo unde este nevoie de ea. Au petrecut ultimul deceniu construind o platformă de producție aditivă care aduce valoare reală atelierelor.

Nu numai că au construit imprimante care pot înlocui metalul prelucrat cu compozite puternice; au făcut procesul de obținere a pieselor pentru aplicații solicitante din fabrică simplu, fiabil și ieftin. Bazându-se pe acest succes, Markforged conduce următoarea generație de imprimare 3D compozită cu FX10 – o soluție impresionant de versatilă, concepută pentru a imprima piese puternice și precise.

Citiți acest blog pentru a afla despre FX10, provocările pentru care a fost dezvoltat FX10 pentru a le rezolva și cum capabilitățile sale premium pot genera valoare pentru producătorii de toate dimensiunile.

Ce este FX10?

FX10 este imprimanta industrială 3D Markforged de ultimă generație. Este o continuare mai mare și mai rapidă a popularei imprimante din seria industrială X7, care a adus piese puternice – împreună cu rentabilitatea investiției masivă – în mii de fabrici din întreaga lume.

FX10 este mare, rapidă și extrem de automatizată. Cu un sistem compozit modular de generația a cincea, procesul său de imprimare este mai precis și mai fiabil ca niciodată. Alături de FX10, utilizatorii se vor putea bucura și de varianta anterioară, X7 – a cărei livrare o vom continua.

Caracteristici cheie:

 • Volum mare de construcție cu cameră încălzită și pat de imprimare
 • Procesul brevetat de armare continuă cu fibre (CFR) poate imprima piese compozite suficient de puternice pentru a înlocui metalul prelucrat
 • Imprimare precisă, de mare viteză (aproximativ de două ori mai rapidă decât X7)
 • Micrometru cu laser care scanează piese în timpul imprimării pentru asigurarea calității și calibrarea mașinii
 • Modulul de viziune (care urmează să apară) va determina și optimiza performanța imprimantei, oferind în același timp informații despre starea mașinii
 • Experiență de imprimare ușor de utilizat, care combină o interfață simplă cu funcții automate – cum ar fi schimbarea bobinei pentru imprimare continuă și calibrare a mașinii
 • Sistem de imprimare modular cu componente de sistem ușor de schimbat pentru moduri de imprimare suplimentare și compatibilitate cu materialele în viitor

 

De ce a fost creat FX10?

Markforged a dezvoltat FX10 pentru a rezolva rapid, accesibil și fiabil o gamă largă de probleme la nivelul producției. FX10 face ca procesul de tipărire a pieselor critice la nivelul fabricii să fie cât mai ușor și nedureros posibil.

Podelele fabricii sunt medii dinamice, cu mișcare rapidă, care necesită soluții rapide de instrumentare, schimbare și întreținere. Cu toate acestea, obținerea pieselor prelucrate este adesea costisitoare, necesită forță de muncă calificată și poate dura de la săptămâni la luni. Ca rezultat, dependența excesivă de metodele tradiționale de producție poate înăbuși viteza de iterare, poate reduce bugetele și, în cele din urmă, poate face fabricile susceptibile la perioade inutile de timpi de nefuncționare prelungi.

Multe soluții de fabricație aditivă sunt promovate pentru a rezolva această provocare în teorie. Cu toate acestea, imprimantele 3D din plastic obișnuite nu oferă nivelurile necesare de precizie și repetabilitate, cu atât mai puțin rezistența și calitatea necesară pentru uz industrial.

În timp ce generațiile noastre anterioare de imprimante 3D din fibră de carbon au introdus o modalitate rapidă și rentabilă de a înlocui piesele prelucrate, am lucrat pentru a dezvolta o imprimantă care să fie atât mai capabilă, cât și mai utilizabilă. Folosind FX10, este ușor și eficient să supraalimentați profitabilitatea și productivitatea fabricii dvs.:

 • Reduceți costurile pieselor cu până la 90%, aducând în același timp timpii de livrare de la luni la zile
 • Creșteți randamentul producției, reducând în același timp costurile de operare
 • Reduceți inventarul fizic printr-un inventar digital securizat, bazat pe cloud
 • Păstrați liniile de producție în funcțiune cu piese de schimb la cerere

Imprimați rapid piese mari

Echipat cu un volum de construcție de 375 mm x 300 mm x 300 mm care poate ajunge până la 60 ℃, FX10 este aproape de două ori mai mare decât predecesorul său, X7. Este capabil să imprime până la de două ori mai rapid.

Nu mai plătiți prime și nu mai așteptați săptămâni pentru a prelucra piese individuale. Imprimați o gamă largă de piese industriale la cerere – este mult mai rapid și mai rentabil.

Proces de imprimare rafinat din fibră de carbon

Ai avea încredere în orice imprimantă 3D din plastic pentru a imprima piese care sunt suficient de puternice și de durabile pentru a fi puse la lucru pe liniile tale de producție? Dincolo de putere, câte imprimante 3D pot atinge în mod constant acuratețea exactă de care aveți nevoie?

FX10 ridică ștacheta pentru imprimarea compozită scalabilă: combină rezistența și durabilitatea Markforged cu un sistem proiectat pentru precizie și fiabilitate. Sistemul de mișcare menține precizia chiar și atunci când imprimați la viteze mari.

Precizia verificabilă: Senzori optici montați pe capul de printare

Deși fabricarea aditivă a deschis calea către economii semnificative și îmbunătățiri ale procesului, este dificil să o transformăm în fundamentul proceselor de fabricație la scară largă fără o precizie repetabilă și verificabilă.

Cum poți ști cu certitudine că piesele imprimate în 3D îndeplinesc cerințele lor de toleranță? FX10 va include doi senzori optici care oferă vizibilitate asupra calității pieselor și sănătății imprimantei.

Micrometrul cu laser scanează piesele în timpul printării și ajută la calibrarea mașinii. Datele de scanare sunt interpretate folosind software-ul nostru de inspecție pentru verificare dimensională, oferind utilizatorilor asigurare de calitate imediat ce printarea se încheie.

În timpul calibrării, laserul scanează caneluri prelucrate cu precizie pe patul de printare și corectează automat erorile, crescând precizia mașinii.

Modulul de viziune (care va fi lansat în curând) va captura imagini detaliate ale pieselor de calibrare pentru a determina și optimiza performanța imprimantei, oferind în același timp vizibilitate asupra sănătății acesteia.

Un exemplu de ceea ce va vedea modulul de viziune FX10

Sporiți productivitatea cu o experiență extrem de automatizată și prietenoasă pentru utilizator

În medie, imprimanta 3D nu este foarte prietenoasă pentru utilizator. Fără atenție constantă din partea unui operator dedicat, nici nu este foarte productivă.

În timp ce FX10 este o imprimantă 3D cu capacități avansate, este simplu de utilizat datorită fluxurilor de lucru extrem de automatizate care deblochează o productivitate mai mare, solicitând mai puțină intervenție umană:

Schimbarea automată a bobinelor între spațiile de stocare permite imprimarea continuă. Puteți încărca mai multe bobine înainte de începerea printării pentru a permite realizarea de structuri care necesită cantități mai mari de material.

Rutinele automate de calibrare a mașinii și pre-print asigură o calitate constantă a printării, indiferent de operator.

O cameră de material conține compartimente de depozitare încorporate, sigilate individual, pentru până la patru bobine de 800 cc.

Inventarul digital reduce costurile de exploatare

Inventarul fizic este costisitor și necesită timp de întreținut. Dar din punct de vedere istoric, menținerea unor stocuri mari de piese de schimb a fost singura modalitate fiabilă de a evita perioadele de nefuncționare.

Astăzi, inventarele digitale vă oferă posibilitatea de a menține capacitatea de reacție la alinierea evenimentelor fără a cheltui foarte mult pe gestionarea stocurilor. Puteți stoca modelele de piese ca inventar digital în software-ul nostru securizat, bazat pe cloud, Eiger™ – și pur și simplu le puteți imprima după cum este necesar. Inventarul digital poate elibera capitalul blocat în inventar și îl poate împiedica să risipească spațiu valoros din depozit.

Cu toate acestea, executarea cu succes a operațiunilor de inventar digital necesită o platformă de imprimare 3D potrivită. Capacitatea lui FX10 de a produce rapid piese puternice și de calitate – cu rezultate verificabile – face ca modelul de inventar digital să fie ușor pentru producătorii cu cerințe stricte de calitate și fără loc pentru erori.

Imprimare pentru viitor: Arhitectură de imprimare modulară

Protecția viitorului este esențială pentru misiunea noastră de a dezvolta cel mai versatil instrument din fabrică pentru producție în punctul de nevoie

Având în vedere posibilitatea de actualizare, am construit FX10 cu o arhitectură flexibilă a mașinii. Componentele sistemului său sunt ușor de schimbat, ceea ce lasă loc pentru capacități suplimentare de imprimare în viitor.

Imaginea de ansamblu: FX10 și Digital Forge

Construirea bazei pentru procese eficiente de fabricație aditivă depășește imprimantele 3D în sine. Markforged a construit o platformă holistică de producție aditivă concepută pentru a maximiza valoarea și utilitatea pe care FX10 le poate aduce fabricii dumneavoastră:

Software prietenos pentru întreprinderi: imprimantele 3D obișnuite nu sunt proiectate pentru a se potrivi în fluxurile de lucru de producție existente, ceea ce limitează impactul lor potențial asupra afacerii. Software-ul Markforged Eiger facilitează gestionarea imprimantelor, utilizatorilor și integrarea tehnologiei noastre în MIS și în alte sisteme de afaceri. Demonstrând expertiza în securitatea în cloud și angajamentul de a securiza datele clienților, Markforged a devenit prima companie de aditivi care a primit certificarea ISO/IEC: 27001.

Simulați performanța pieselor: în timp ce defecțiunile pieselor sunt prea devastatoare pentru a risca, supraconstrucția constantă a pieselor duce la ineficiențe de fabricație fără a garanta performanța. Software-ul de simulare prezice și optimizează performanța pieselor imprimate. Această caracteristică verifică performanța de proiectare existentă și optimizează setările de imprimare pentru rezistență, greutate sau cost – eliminând nevoia de supraproiectare a pieselor.

Automatizați controlul calității: software-ul de inspecție oferă un control rapid al calității, scanând automat versiunile în timp ce acestea se imprimă pentru a verifica dimensiunile cheie. Micrometrul laser montat pe capul de imprimare de la FX10 oferă îndrumare precisă cu privire la toleranțele definite de utilizator și generează automat rapoarte de scanare cu analiză clară de trecere/eșec.

Dezvoltarea abilităților adiționale simplificată: FX10 oferă un flux de lucru simplu pentru imprimarea pieselor puternice. Atunci când sunt asociate cu Universitatea Markforged, inginerii care nu sunt familiarizați cu imprimarea 3D au o cale rapidă către expertiza în design aditiv.

 

Fiți la curent cu industria 3D! Abonați-vă la newsletter!

  Sunt de acord să primesc ultimele noutăți în domeniul

  3D CAD/CAM3D Print3D ScanHardwarePromoții, Webinarii ,Evenimente, Cursuri


  Politica de prelucrare a datelor caracter personal
  Am citit Politica prelucrare date cu caracter personal CADWORKS și sunt de acord cu prelucrarea acestora.