3DEXPERIENCE Works Design 2022: noutățile lunii februarie

Începând cu această ediție, Product Document Creator a devenit Manufacturing Definition Creator, combinând beneficiile software-ului de definire, bazat pe model, cu aspectul tradițional al desenelor 2D. Manufacturing Definition Creator este noua sursă unică pentru dimensiuni, toleranțe și adnotări, existente în 2D și 3D, cu o flexibilitate maximă a rezultatelor practicilor bazate pe modele sau desene 2D.

Puteți beneficia de versiunea 3DEXPERIENCE® Works, lansată în februarie, care vizează capacitățile de proiectare și inginerie bazate pe browser. Puterea și flexibilitatea acestor aplicații pe platformă este semnificativă. Ele pot deveni o parte esențială a strategiei dumneavoastră de dezvoltare a produsului.

În continuare, vă invităm să vă familiarizați cu ultimele îmbunătățiri 3DEXPERIENCE® Works.

video FD01 2022

Asamblare inteligentă
Datorită puterii de învățare automată, această actualizare revoluționează modul de fixare a ansamblurilor – un proces la fel de intuitiv ca în cazul blocurilor LEGO, cu deosebirea că puteți construi orice formă geometrică doriți. Design Assistant are acum un procedeu care invocă automat o componentă, atunci când e amplasat aproape de ceva cu o formă similară. Aplicabil pentru un maxim de trei parteneri corespunzători. Pentru detalii suplimentare, vizionați videoclipul de mai jos.
Importarea fișierelor ECAD [Noutate!]

Numărul de produse care conțin plăci de circuite imprimate (PCB) continuă să crească exponențial. Acum puteți importa fișiere IDF, care sunt de obicei modele 2D, direct din software-ul dvs. ECAD. Aplicația convertește fișierele în reprezentări 3D ale PCB, utilizabile pentru proiectarea unor carcase extrem de precise. Lucrând în paralel cu designerii de PCB, pentru a vă asigura că desenele mecanice se integrează corect cu electronicele dvs., puteți economisi timp, reduce problemele de producție și îmbunătăți nivelul de proiectare.

Fluxuri de proiectare mai fluide [Noutate!]

Dacă uitați să creați o schiță de referință, o gaură sau o altă caracteristică, în timp ce vă aflați într-o comandă care necesită una, puteți întrerupe comanda și crea schița înainte de a reveni automat la comanda anterioară — totul fără nici o pierdere. Mai puține întreruperi ale fluxului de lucru permit un design mai rapid și mai productiv.

Parametri personalizați

Acum aveți posibilitatea de a configura parametri personalizați generali pentru o întreagă piesă sau ansamblu. În loc să căutați dimensiunea potrivită și să modificați diverși parametri separat, puteți folosi Design Manager, modificând dimensiunile ca grup. Toate dimensiunile și ecuațiile pot face referire la acești parametri în arborele de proiectare. Grație parametrilor personalizați, faceți schimbările mai rapid și vă sporiți eficiența. 

Timp redus de reproiectare
Atunci când un alt designer modifică fișierul la care lucrați, documentul va fi marcat grafic, în Design Manager, ca neactualizat. Această semnalizare vă ajută rapid să știți care articole sunt modele mai vechi. Astfel, puteți actualiza articolele și reduce timpul petrecut pentru reproiectare.
Importarea fișierelor Revit pentru aplicații AEC

Ingineria mecanică, electrică și civilă sunt invitate la o colaborare mai strânsă. Acum puteți lucra concomitent cu arhitecții și proiectanții de clădiri pentru a vă asigura că proiectele dvs. se integrează corect cu ale lor. Faptul în sine crește eficiența și reduce problemele de producție.

Comenzi rapide de la tastatură pentru Tool Tips

Comenzile rapide de la tastatură erau listate anterior doar în fișierul Help. Acum le găsiți și în Tool Tips. Trecerea cu mouse-ul peste comenzile din Action Bar generează descrieri lungi ale comenzii, precum și o comandă rapidă de la tastatură, menționată între paranteze. Acest lucru facilitează învățarea comenzilor rapide de la tastatură, eficientizând procesul de muncă.

Panou de asistență utilizatori

Designul și aspectul panoului de asistență pentru utilizatori sunt acum uniforme în toate aplicațiile tabloului de bord de pe platforma 3DEXPERIENCE. Totodată, panoul de asistență pentru utilizatori este dinamic, în funcție de ceea ce este selectat în aplicații. De exemplu, când utilizați Instrumentul de linie (Line Tool), Asistența utilizatorului (User Assistance) afișează automat secțiunea de ajutor pentru acest instrument. Aspectul uniform al panoului de asistență pentru utilizatori îmbunătățește utilizarea.

Tangentă inteligentă pentru linii de separare

Când selectați manual porțiuni dintr-o linie de separație, folosind tangența, linia tangentă este actualmente tăiată automat, la întreruperea liniei de despărțire. Acest lucru economisește timp și efort atunci când este necesară personalizarea unei linii de despărțire parțială deja existentă.

Asistent de proiectare pentru linii de despărțire manuale

Dacă nu aveți deloc o linie de despărțire, sau vă doriți să creați una manual, consultați noul Design Assistant pentru selecție, care vă permite să comutați între mai multe sugestii pentru a vă conecta de la o parte la alta a unei piese. Economisiți timp când creați manual linii de despărțire și obțineți linia de despărțire dorită mai rapid decât alegerea segmentelor individuale.

Verificarea analizei grosimii

De obicei, se dorește ca piesele din plastic să aibă o grosime constantă, deoarece partea din plastic care este prea groasă se va micșora și va crea o adâncime pe măsură ce piesa se răcește în timpul producției. Noul instrument de verificare a grosimii, Thickness Check tool, vă permite să efectuați două metode de analiză pentru a preveni această problemă: 1) metoda bilei rulante, numită Sferă (Sphere), sau 2) verificarea distanței normale dintre fețe, numită Rază (Ray).

Preveniți deformările, evaluați integritatea designului structural și validați corectitudinea unei piese cu acest nou instrument. De asemenea, printr-un simplu click, puteți verifica manual grosimile în anumite locuri. Codificarea culorilor vă permite să vedeți cu ușurință zonele modelului care sunt prea groase sau prea subțiri.

Caracteristica Hopper (cu curburi)

Caracteristica Hopper are noi opțiuni pentru a controla tipul de îndoituri în tranzițiile înălțate, făcând mai rapidă și mai ușoară proiectarea unei geometrii precise, fabricabile, a pieselor de tablă. Controalele parametrilor de tranziție completă elimină editările manuale, sporind eficiența.

Opțiuni suplimentare de îndoire

Înainte de această lansare, singura opțiune Bend Allowance era valoarea factorului K. Acum, noile opțiuni de parametri de tablă, Bend Allowance și Bend Deduction, calculează lungimea modelului plat. Construiți modele realiste din tablă, care țin cont de întinderea și deformarea apărute în timpul procesului de fabricație. Noii parametri vă ajută, de asemenea, să construiți modele desfășurate, care reflectă cu acuratețe standardele dvs. interne de producție.

Suport DXF pentru modele plate modificate

Actualizarea exportului DXF include modificări ale modelului desfășurat. Modificările nu sunt inversate înapoi la geometria 3D sau pliată, reflectându-se doar pe un model plat. Implicit, modificările nu vor perturba modelul pliat. Captați fără probleme intenția de producție și mențineți integritatea geometriei pliate, realizând reliefuri și tăieturi numai la nivelul aplatizat.

Conexiunea desenului 2D la modelul 3D

Creați desene 2D, bazate pe o vizualizare 3D, pentru o soluție flexibilă, care generează atât o definiție bazată pe model (MBD), cât și desene 2D, fără a fi necesară prelucrarea dimensiunilor și adnotărilor. Puteți realiza și publica desene 2D cu drawing views, formate de foi, note, tabele, foi multiple, scalarea vizualizării, actualizări automate de geometrie și le puteți salva ca PDF. De asemenea, acum puteți crea prezentări 2D pentru definiții de fabricație, cu o conexiune perfectă la geometria 3D și adnotări. Totodată, puteți construi desene 2D pentru consumul în aval, mereu actualizate.

Amplasare facilă a garniturilor, capacelor și plăcilor

Noul flux de lucru din această versiune este similar cu cel al versiunii  SOLIDWORKS desktop. Atunci când plasați un gusset între două elemente structurale, selectați cele două fețe unde doriți să-l plasați. În mod similar, puteți specifica  dimensiunile acelui gusset sau plăci: fie selectați fața de capăt a elementului, pentru a defini poziția, fie selectați întregul element. Bucurați-vă de timpul economisit prin definirea poziționării pentru garnituri, capace de capăt și plăci.

Simplificarea selecției punctului de perforare pentru elementele structurii 

Selectarea grafică a punctelor de perforare a elementelor este mai rapidă și mai eficientă. De exemplu, înainte, în funcție de vizualizarea anterioară, era dificil de spus care element al structurii e partea dreaptă de sus sau de jos. Noua îmbunătățire simplifică procesul, deoarece nu trebuie să cunoașteți numele punctului de perforare, ci doar să faceți click pe el în zona grafică. De asemenea, puteți specifica un punct de perforare personalizat.

Selectarea mai rapidă a geometriei

Utilizatorii vor aprecia această îmbunătățire care identifică cea mai scurtă distanță dintre două puncte de selecție. Bucurați-vă de o selecție mai rapidă a geometriei într-un corp de subdiviziune. Folosiți shift select pentru a selecta fețele într-un rând, indiferent dacă acele fețe sunt într-o buclă.

Suprafață netă primitivă
Mai nou, vă puteți crea propriile suprafețe nete primitive, folosind un loft, o condiție de limită sau un sweep. Începeți prin a defini o suprafață, utilizând comenzi parametrice familiare. Apoi apelați la modelarea subdiviziunii cu formă liberă (Sub-D), pentru a modifica forma suprafeței primitivei personalizate. De asemenea, puteți comuta între suprafața parametrică personalizată sau cea de subdiviziune. Pentru a crește eficiența designului, alegeți primitive predefinite sau creați-vă unele proprii cu comanda Net Surface.
Conectare non-stop

Cu echipele de dezvoltare a produselor răspândite pe întreg globul, companiile au nevoie, mai mult ca oricând, de instrumente suplimentare, pentru a aduce produsele rapid și eficient pe piață. Platforma facilitează lucrul cu oamenii din interiorul și din afara companiei dvs., inclusiv cu clienții, furnizorii și producătorii. Vă puteți simplifica fluxul de comunicare și îmbunătăți productivitatea, din moment ce toată lumea lucrează pe aceeași platformă. În plus, deoarece gestionarea datelor este încorporată, aveți date de proiectare și audit, toate într-o locație ușor de accesat.

Dacă aveți mai multe întrebări despre modul în care această versiune vă poate îmbunătăți productivitatea, vă rugăm să luați legătura cu noi.

Pentru a rămâne conectat la știrile din domeniul industriei și tehnologiilor 3D, abonați-vă la newsletter.

    Sunt de acord să primesc ultimele noutăți în domeniul

    3D CAD/CAM3D Print3D ScanHardwarePromoții, Webinarii ,Evenimente, Cursuri


    Politica de prelucrare a datelor caracter personal
    Am citit Politica prelucrare date cu caracter personal CADWORKS și sunt de acord cu prelucrarea acestora.