Aveți un doppelganger antic? peel 3d vă poate ajuta să aflați

În urmă cu două mii de ani nu exista nici social media, nici conceptul de selfie, Snapchat sau scanare 3D. Cel mai bun (și singurul!) mod de a surprinde portretul unei persoane era sculpturea în piatră. Astfel de sculpturi au supraviețuit vreme de secole, ajutându-ne astăzi să ne imaginăm cum arătau odinioară oamenii din Grecia sau Egiptul antic.

Cu cine semănăm? Avem vreun doppelganger antic? La aceste întrebări au încercat să răspundă cei de la Musée de la Civilisation, inaugurând expoziția „Dublul meu de 2000 de ani”. Prin intermediul unui concurs, muzeul a recrutat în jur de treizeci de persoane cu caracteristici faciale specifice. Chipurile norocoșilor selectați au fost apoi supuse unei analize comparative, utilizându-se o bază de date impresionantă de sculpturi, furnizată de Musée d’art et d’histoire de Genève și Fondation Gandur pour l’Art. Echipa a folosit un algoritm de asemănare, pentru a găsi cea mai apropiată potrivire între subiecți și statui. Aici intervine în poveste peel 3d.

Musée de la Civilization și-a cumpărat propriul dispozitiv pentru a scana fețele tuturor candidaților. Planul lor? Să imortalizeze chipurile acestora nu în piatră, ci apelând la tehnologii moderne. Desigur, procesul a implicat scanarea și imprimarea 3D. Muzeul a avut nevoie de ceva rapid și ușor de utilizat, mai ales că membrii echipei aveau mulți participanți și plănuiau să efectueze întreaga operațiune pe cont propriu.

peel 3d s-a dovedit a fi soluția de scanare 3D perfectă pentru nevoile lor, oferind un nivel mare de detalii și captând complet o față umană în doar câteva secunde. La rândul său, software-ul inclus cu scanerul 3D a oferit instrumente utile care au permis curățarea, alinierea, îmbunătățirea și completarea zonelor din care lipseau date. La final, rezultatele au fost cu adevărat surprinzătoare.

Pe parcurs, muzeul a scanat circa 108.000 de chipuri ale participanților din întreaga lume, pregătind scanările pentru imprimarea 3D. Expoziția, desfășurată la Québec, a avut peste 140.000 de vizitatori și multe recenzii pozitive.
Aveți o idee? Tehnologia 3D vă poate ajuta s-o materializați! Abonați-vă la newsletter și lăsați-vă inspirați de experiența semenilor de pretutindeni.

    Sunt de acord să primesc ultimele noutăți în domeniul

    3D CAD/CAM3D Print3D ScanHardwarePromoții, Webinarii ,Evenimente, Cursuri


    Politica de prelucrare a datelor caracter personal
    Am citit Politica prelucrare date cu caracter personal CADWORKS și sunt de acord cu prelucrarea acestora.