5 îmbunătățiri 3DEXPERIENCE DraftSight aduse în 2021

Dacă nu ați verificat încă cea mai recentă versiune 3DEXPERIENCE® DraftSight, aveți cel puțin cinci motive ca s-o faceți. În 2021, diverse îmbunătățiri au fost aduse acestei soluții profesionale de proiectare 2D și 3D, bazate pe cloud, de pe platforma 3DEXPERIENCE. Pe lângă capacitățile deja îndrăgite în DraftSight®, 3DEXPERIENCE DraftSight mai include accesul la colaborarea bazată pe cloud și posibilitatea de gestionare a datelor pe platforma 3DEXPERIENCE. Pe scurt, iată cele mai importante 5 îmbunătățiri 3DEXPERIENCE® DraftSight aduse în 2021, pe care nu trebuie să le ratați.

1. Nou! Pachetul profesional DraftSight 3DEXPERIENCE

Noutatea constă în pachetul 3DEXPERIENCE DraftSight Professional. Înainte de lansarea din toamna anului trecut, erau oferite doar pachete Premium. Cu Professional, 3DEXPERIENCE a vrut să ofere clienților săi posibilitatea de a profita de unele dintre capacitățile de pe platformă, bazate pe cloud, familiarizându-i totodată cu tot ce implică gestionarea în cloud.

3DEXPERIENCE DraftSight Professional pune la dispoziția utilizatorilor API-uri personalizabile, instrumente de productivitate care reduc timpul de lucru ș.a. Iată câteva lucruri importante pe care le puteți face cu 3DEXPERIENCE DraftSight Professional:

 • Creați, editați, vizualizați, marcați și imprimați cu ușurință fișiere 2D pentru inginerie, construcție și producție
 • Migrați cu ușurință din instrumentele CAD 2D cu ajutorul unei interfețe familiare, a suportului pentru date DWG și a automatizărilor
 • Partajați conținut nestructurat și structurat prin fluxuri de activitate, chat, videoclipuri și comentarii etichetate de către utilizator
 • Gestionați datele DWG 2D grație bibliotecilor cu multiple opțiuni de design și instrumente productive

Previzualizați fișierul DWG într-un browser de pe platformă

Da, ați citit bine! Acum puteți previzualiza un fișier DWG de pe platforma 3DEXPERIENCE, direct din browser, fără a deschide DraftSight pe desktop. Tot ce trebuie să faceți este să trageți și să plasați fișierul DWG din 3DDrive în 3DPlay. Previzualizarea va fi prezentată în 3DPlay. Astfel, dacă sunteți în oraș și doriți să vizualizați un fișier DWG, îl puteți deschide de pe orice dispozitiv conectat și îl puteți revizui în 3DPlay! În plus, cu adnotări de bază și funcționalități de marcare, 3DPlay îmbunătățește interoperabilitatea dintre aplicațiile platformei și aduce confort utilizatorilor 3DEXPERIENCE DraftSight.

Previzualizarea fișierului DWG în 3DPlay

3. Noutate: Funcția Sheet Set Manager, solicitată de către utilizatori

Sheet Set Manager este acum disponibil în DraftSight Premium și Enterprise+, oferind utilizatorilor soluții îmbunătățite. De exemplu, cu ajutorul său puteți curăța și aplica simultan diverse proprietăți mai multor desene. Practic, puteți colecta automat foi din mai multe desene DWG, fără a deschide fiecare fișier în parte. De exemplu, într-un fișier DWG este posibil să vedeți mai multe foi, iar Sheet Set Manager vă va ajuta să le colectați, astfel încât să le gestionați în cadrul instrumentului, în loc să deschideți fișierele individual. Un alt atu al Sheet Set Manager este că vă oferă posibilitatea de a aplica proprietăți globale și setări de imprimare pe foi, fără a deschide desenele, astfel încât nu mai e nevoie să treceți manual prin procesul de aplicare a proprietăților și a setărilor de imprimare. Acest lucru este util în special atunci când lucrați cu title blocks și trebuie să adăugați proprietăți globale fiecăruia, ceea ce poate necesita extrem de mult timp și predispune la apariția erorilor. 

Sheet Set Manager

Avantajul suplimentar al 3DEXPERIENCE DraftSight este că puteți utiliza acest instrument pentru a vă gestiona desenele și foile de pe platformă. Să presupunem că aveți mai multe desene și sunt salvate pe platformă. În cazul dat, le puteți aplica tuturor, simultan, proprietățile dorite, deschizând Sheet Set Manager.

4. Funcția Drag and Drop îmbunătățită, pe placul utilizatorilor

Cea mai recentă versiune 3DEXPERIENCE DraftSight are funcția Drag and Drop îmbunătățită, ceea ce facilitează lucrul și accesul pe platformă. Datorită panoului de activități integrat în DraftSight, platforma 3DEXPERIENCE este realmente la îndemână. De exemplu, dacă utilizați 3DDrive sau 3DSpace pentru a vă salva fișierele, puteți căuta cu ușurință fișierele dorite, folosind bara de căutare de pe platformă. Ulterior, prin Drag and Drop, puteți plasa rezultatul căutărilor de pe platformă direct în DraftSight. Feedback-ul utilizatorilor cu privire la această schimbare a fost foarte bun.

5. Fluxuri de lucru simplificate 

Cu 3DEXPEREINCE DraftSight puteți crea, gestiona și colabora cu ușurință la desenele DWG, într-un singur mediu integrativ, folosind multe dintre soluțiile 3DEXPERIENCE. În 2021, a fost îmbunătățit gradul de utilizare dintre DraftSight și fluxul de lucru al aplicațiilor de pe platformă, bazate pe browser.
Deoarece platforma 3DEXPERIENCE a fost integrată în interfața DraftSight, puteți gestiona și executa cu ușurință sarcinile și operațiunile din Panoul de activități, chiar din interfața DraftSight. De exemplu, puteți accesa Drawing Properties, care conduce la o mulțime de decizii cheie. De asemenea, puteți revizui cu ușurință Drawing Properties pe platformă, editând direct în DraftSight. Atributele locale editate pot fi ulterior gestionate și mapate la atributele platformei. Acest sistem de management al atributelor de pe platformă oferă utilizatorului abilități de mapare bidirecțională sau unidirecțională, accelerând procesul de proiectare, mai ales când e vorba de proiecte mari.
Nu în ultimul rând, revizuirea fișierelor DWG a fost simplificată semnificativ odată cu integrarea mai bună, pe platforma 3DEXPERIENCE, a instrumentelor PLM (legate de managementul ciclului de viață al produselor). Faptul în sine permite prevenirea suprascrierile accidentale, prin intermediul Exclusive Reservation, care blochează fișierele în timp ce lucrați la ele. Când terminați actualizarea fișierului, trebuie pur și simplu să îl deblocați și să îl salvați pe platformă.

Cu panoul de activități al platformei, disponibil în interfața DraftSight, puteți gestiona și executa cu ușurință sarcini. Totodată, puteți accesa alte roluri și aplicații într-un singur mediu.

Pentru a vă familiariza cu toate schimbările aduse noii versiuni DraftSight desktop și 3DEXPEREINCE DraftSight, vizionați clipul video de mai jos.

DraftSight 2021 What’s New/ Noutăți DraftSight 2021 

Pentru mai multe noutăți din domeniul tehnologiilor 3D nu ezitați să vă abonați la newsletter.

  Sunt de acord să primesc ultimele noutăți în domeniul

  3D CAD/CAM3D Print3D ScanHardwarePromoții, Webinarii ,Evenimente, Cursuri


  Politica de prelucrare a datelor caracter personal
  Am citit Politica prelucrare date cu caracter personal CADWORKS și sunt de acord cu prelucrarea acestora.