Avantajele Smart Manufacturing

În ultimii ani s-a vorbit mult despre Smart Manufacturing și despre modul în care diferitele tehnologii pot contribui, global, la îmbunătățirea situației producătorilor care se confruntă cu diverse provocări.

Întreruperea lanțului de aprovizionare și decalajul de competențe continuă să genereze incertitudine. Doar în Statele Unite, deficitul de competențe costă economia țării 13 miliarde de dolari lunar, sumă care, susțin analiștii, va atinge 2.5 trilioane de dolari în următorul deceniu. Pentru producătorii mai mici din zonele rurale, cu resurse de muncă limitate, problemele sunt și mai mari.

Deși producătorii nu pot rezolva definitiv problemele cu care se confruntă industria, ceea ce pot face este să adopte tehnologii care să le permită realizarea mai multor lucruri cu mai puține resurse, apelând la robotică și automatizare.

Optarea pentru Smart Manufacturing, chiar dacă procesul se desfășoară lent, poate ajuta producătorii de toate dimensiunile să-și sporească agilitatea, eficiența, acuratețea, reducându-și timpul de nefuncționare și, astfel, devenind mai profitabili și mai competitivi.

Deși conștienți de acest aspect, mulți producători mici se eschivează de la Smart Manufacturing, percepând procesul ca pe unul anevoios și costisitor, care implică schimbări radicale și poate perturba buna desfășurare a operațiunilor uzuale. Totuși, trecerea pas cu pas la o producție inteligentă, aduce beneficii vizibile companiilor, indiferent de dimensiunea lor.

Firește, e nevoie de o investiție inițială, însă această investiție se va dovedi amortiza, contituind doar o fracțiune din costurile care ar fi altfel resimțite din cauza timpului de nefuncționare, a calității scăzute și a producției ineficiente.

Există mai multe motive pentru care producătorii mici și mijlocii ar trebui să înceapă inițiativa de a trece la producția inteligentă/Smart Manufacturing:

Eficiență crescută

Cu Smart Manufacturing veți îmbunătăți procesele de producție, reducând deșeurile și crescând eficiența, ceea ce poate duce, într-un final, la economii și creșterea competitivității.

Control mai bun al calității

Cu Smart Manufacturing asigurați o calitate constantă a produselor. Grație furnizării de date și analize în timp real, aveți posibilitatea de a identifica și aborda rapid și sigur problemele legate de calitate.

Agilitate îmbunătățită

Cu Smart Manufacturing răspundeți mai rapid la schimbările cererii sau condițiilor pieței, dispunând de o flexibilitate mai mare  în procesele de producție și lanțurile de aprovizionare.

Experiență îmbunătățită a clienților

Producția inteligentă vă ajută să oferiți produse și servicii personalizate, care pot îmbunătăți experiența generală a clienților, crescându-le loialitatea.

Avantaj competitiv

Prin adoptarea tehnologiilor inteligente de fabricație, producătorii mici pot obține un avantaj competitiv față de concurenții mari, dar mai puțin abili.

În general, inițiativele de producție inteligentă pot oferi producătorilor mici și mijlocii instrumentele de care au nevoie pentru a-și optimiza procesele de producție, a reduce costurile și a face față concurenței.

Dacă sunteți interesați de mai multe detalii despre Smart Manufacturing descărcați cartea electronică Trei pași cheie pentru a începe călătoria dvs. Smart Manufacturing  unde veți descoperi modul în care o strategie de fabricație inteligentă le permite producătorilor mici și mijlocii să optimizeze producția și întreținerea utilajelor, să ia decizii cruciale mai rapid, având acces 24/7 la date (în timp real), crescându-și totodată acuratețea și eficiența.

 

 

Pentru alte informații din sfera industriei și tehnologiilor 3D, nu ezitați să vă abonați la newsletter.

    Sunt de acord să primesc ultimele noutăți în domeniul

    3D CAD/CAM3D Print3D ScanHardwarePromoții, Webinarii ,Evenimente, Cursuri


    Politica de prelucrare a datelor caracter personal
    Am citit Politica prelucrare date cu caracter personal CADWORKS și sunt de acord cu prelucrarea acestora.