CadMouse îmbunătățește fluxul de lucru pentru designerii Audi Clasa A

Fiind unul dintre cei mai de succes producători auto din segmentul premium, Audi este o icoană a vehiculelor sport, a manoperei de înaltă calitate și a designului avansat. Grupul a livrat aproximativ 1,69 milioane de vehicule pe mai mult de 100 de piețe în 2020. Pentru a realiza acest lucru, echipa de design Audi angajează peste 400 de oameni în fiecare zi pentru a crea modelele viitorului. Procesul de proiectare la Audi începe cu aproximativ patru ani înainte de lansarea unui nou model. „Faza inițială”, în care se creează limbajul de bază al formei și caracteristicile de proiectare, este urmată de „faza de proiectare”. Aici, designerii și experții în vânzări dezvoltă un laitmotiv comun și rafinează cunoștințele de bază care au fost dezvoltate. În cele din urmă, în „faza de proiectare digitală”, schițele de proiectare sunt optimizate în continuare în așa-numitul „proces C3” (format din cele trei componente CAD, concept și prelucrarea argilei). Proiectele CAD sunt verificate pentru consistența lor și transferate la un model de referință fizic la scară completă. În cele din urmă, în „faza de proiectare a fabricării”, proiectanții și modelatorii revizuiesc viitorul model, aplicând măiestrie reală cu ochii și mâinile lor. Cu aproximativ doi ani înainte de începerea producției, procesul de modelare se încheie, iar suprafețele unui vehicul sunt aprobate într-o versiune finală și confirmate.

Departamentul Clasei A de la Audi se implică într-un stadiu incipient în procesul de modelare și formează puntea de legătură între proiectare și inginerie. În acest pas interesant, designul și tehnologia sunt îmbinate prin reprezentarea digitală și coordonarea tuturor geometriilor de suprafață ale interiorului și exteriorului. Procesul complex include implementarea exactă a specificațiilor de proiectare, precum și respectarea cerințelor din partea departamentului de proiectare și din multe alte domenii. Rezultatul îl reprezintă modelele CAD de înaltă calitate ca suprafețe în formă liberă. Crearea modelelor CAD este o sarcină foarte complexă care necesită un grad ridicat de precizie, pe lângă cunoștințele tehnice, și un sentiment de estetică. Fiecare curbă, îndoire sau îmbinare este creată cu cea mai mare precizie. Proiectantul Clasei A trebuie să fie capabil să lucreze în diferite medii CAD, cu o varietate de comenzi și funcții. Pentru a realiza această sarcină solicitantă într-un mod optim necesită nu numai un nivel înalt de expertiză profesională, ci și dispozitive de intrare precise și de înaltă calitate. Pentru a realiza acest lucru, designerii Audi au ales CadMouse de la 3Dconnexion.
Mouse-ul, dezvoltat special pentru aplicații CAD, este folosit zilnic de câțiva ani acum la aproximativ 50 de stații de lucru din departamentul Audi Strak.

Adaptat optim pentru lucrul în medii CAD

Daniel Koller, designer la Clasa A de la Audi, a considerat că este extrem de confortabil să treacă de la un mouse standard la CadMouse de la 3Dconnexion.
Koller vede un avantaj deosebit în forma sa ergonomică, precum și în combinația dintre roata mouse-ului și butonul din mijloc al mouse-ului:

„Datorită ergonomiei sale, CadMouse este mai ușor la încheietura mâinii și, de asemenea, mai relaxant pentru degete, deoarece nu trebuie să activați rotița mouse-ului cu un clic, dar mai aveți la dispoziție un alt buton al mouse-ului ”.

Obișnuiam să am doi mouse pe birou în același timp: un mouse cu butonul din mijloc al mouse-ului și fără roată de derulare, altul cu roată de derulare, dar nici un buton suplimentar al mouse-ului. Le-am folosit în funcție de aplicație. Cu CadMouse am acum ambele funcții într-un singur mouse, ceea ce mă scutește de nevoia de a folosi un dispozitiv suplimentar ”.

Cu meniuri radiale configurabile totul este întotdeauna la îndemână

CadMouse are un meniu radial cu setări specifice software-ului, care este accesat prin intermediul butonului de meniu radial, un buton special în spatele rotiței mouse-ului. În plus, dispozitivul de intrare CAD oferă un total de cinci taste programabile care pot fi atribuite comenzilor utilizate frecvent. Puteți alege dintr-un număr mare de comenzi specifice aplicației sau macrocomenzi speciale.
În activitatea sa zilnică, Daniel Koller folosește pe deplin potențialul CadMouse prin atribuirea de meniuri radiale suplimentare și comenzi importante pentru el, celor două butoane laterale ale degetului mare: „Butoanele degetului mare fac foarte ușor și convenabil programarea personală a meniurilor radiale. Și pentru a aranja atribuirea butoanelor după cum doriți ”, spune Koller.
Expertul de Clasa A a creat meniuri pentru curbe și suprafețe cu comenzi rapide utilizate frecvent, cum ar fi „modificați curba“ sau „optimizați punctul de control“. Cu un total de 24 de comenzi diferite, toate funcțiile importante pentru munca sa zilnică îi sunt accesibile rapid și ușor. Funcțiile extinse ale CadMouse oferă avantaje de operare nu doar în CAD, ci și în aplicațiile Office.

Mouse standard sau CadMouse?

Când a fost întrebat despre trecerea de la un mouse standard la CadMouse, Koller a răspuns:
„Este nevoie de ceva timp pentru a te obișnui, iar tranziția este un proces. Încercați comenzi, le repoziționați sau le eliminați și adăugați altele. După aproximativ două săptămâni, se dezvoltă un fel de rutină. Au fost necesare aproximativ trei luni pentru a atribui toate comenzile rapide către locurile potrivite și pentru a optimiza fluxul de lucru.”

Potrivit domnului Koller, munca intensă cu CadMouse dă roade, deoarece în cele din urmă există o valoare adăugată enormă:
„Odată ce ați interiorizat utilizarea CadMouse, degetele și încheietura mâinii se relaxează, deoarece reduceți mișcările mouse-ului și uneori funcțiile nu mai necesită chiar un clic de mouse”.

Ca rezultat, fluxul de lucru a devenit mult mai simplu, deoarece meniurile greoaie sunt ocolite. Acest lucru nu numai că are un impact pozitiv asupra eficienței muncii, dar mai ales asupra sănătății și bunăstării noastre.

Ergonomie sofisticată pentru o muncă plăcută și sănătoasă

Conform experienței proiectanților Audi, a existat o mare presiune asupra degetului mijlociu, în special la apăsarea rotii mouse-ului standard și a devenit dureroasă după câteva ore de lucru în aplicații CAD.
Pe de altă parte, CadMouse oferă o relaxare semnificativă pentru degete, deoarece datorită celui de-al treilea buton al mouse-ului, roata mouse-ului nu este necesară pentru multe clicuri. În plus, mouse-ul optimizat ergonomic este mai ușor la încheietura mâinii și rulează extrem de lin pe dispozitivul 3Dconnexion CadMouse Pad. Presiunea pe încheietura mâinii este astfel redusă la minimum – avantaje pe care designerii Clasa Ade la Audi au învățat să le aprecieze.

“CadMouse este cel mai bun mouse CAD pe care l-am putut folosi până acum”, potrivit lui Koller.

 

Promoție specială!

La fiecare CadMouse cumpărat primiți un CadMousePad cadou.

Termenii promoției:

– un CadMouse achiziționat de la magazinul online 3Dconnexion sau de oriunde trebuie să fie înregistrat pe site-ul web 3Dconnexion și trebuie să se furnizați dovada achiziției

– după verificare, Pad-ul va fi trimis la adresa furnizată în timpul înregistrării – livrare gratuită.

Promoție valabilă până la 31 august 2021.